POSTED IN Coronavaksiner, Helse, Økonomi

Korona-vaksinene dreide seg ikke om helse.

Det dreide seg om store penger.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Pfizer-sjefen skryter overfor investorer at Covid vil fortsette å være en «multi-milliard dollar franchise (foretningsidé) i mange år fremover», mens firmaet vil øke prisen med 10 000% på vaksinen.

Av Cassidy Morrison.

Pfizers finansdirektør har beskrevet Covid-pandemien som en «multi-milliard dollar franchise» – og forventer at overskuddet vil fortsette. David Denton fortalte investorer i forrige uke at selskapets vaksine fortsatt ville være «relevant i mange år fremover». Han forventer at covid-viruset vil være «som en influensa, men mer dødelig» – noe som betyr at medisiner vil fortsatt vil ha en enorm rolle i å kontrollere viruset.

Så langt har Pfizer fått 80 milliarder dollar i årlige inntekter fra salg av Covid-vaksiner og det antivirale stoffet Paxlovid. Selskapet kunngjorde forrige måned at det vil tredoble prisen på injeksjonen til opptil $130 per vaksine neste år, langt fra de rundt $19 til $30 per dose som landene betalte.

Analytikere spekulerer i at grepet ble gjort, for at Pfizer fortsatt kunne nå målet på 32 milliarder dollar i profitt i år. Kritikere sier at avgjørelsen viser firmaets grådighet. Peter Maybarduk, direktør hos Public Citizen, fortalte DailyMail at selskapet allerede var i en god økonomisk posisjon så de kunne ta noen tap. Maybarduk sa også at Pfizer allerede har tjent en «uanstendig» sum penger, og vil være solid hvis de ikke oppfyller inntektsprognosene, som sannsynligvis var oppblåst uansett.

Pfizer var en tidlig vinner under pandemien, da det ble det første selskapet som fikk en Covid-19-vaksine godkjent for USA. Vaksinepåbud for helsepersonell og militæret, drev salget ytterligere opp. Selskapet regner med 102 milliarder dollar i inntekter i år med vaksinen og Paxlovid – mer enn det dobbelte av selskapets årlige inntekter i 2019 (40,9 milliarder dollar) og 2020 (41,7 milliarder dollar).

Pfizer is charging $130 for its COVID-19 vaccine  - a 10,000% mark-up from the estimated $1.18 it costs them to develop a single dose of the vaccine. The firm was charging the US government around $20 per shot but rose prices in an effort to make up for poor demand for the jabs. It is forecasted to rake in over $100billion in revenue this year, and brought in $81.2billion last year. These figures well clear the $40billion per year it was earning the years prior. Pfizer CEO Albert Bourla has earned $50million in compensation over the past two years, while BioNTech found Dr Ugar Sahin is now a billionaire.

Julia Kosgei, politisk rådgiver for The People’s Vaccine Alliance sa: ‘Eksperter har anslått at Pfizers vaksine koster bare $1,18 per dose å lage. Å ta $130 per dose er ett påslag på mer enn ti tusen prosent. Dette er et ran. «Land må ikke stå på sidelinjen og la selskaper som Pfizer drive utpressing med en global pandemi,» la hun til. Kontrakter signert av regjeringen for å sikre milliarder av gratis vaksiner for amerikanere vil snart gå ut, og kostnadene flyttes ved at forsikringsselskaper kjøper vaksinene.

Pfizers finansdirektør David Denton sa til investorer: «Jeg tror at på lengre sikt, vil franchisen bli en multimilliard-franchise, for dette blir som en vedvarende influensa, men mer dødelig. «Jeg tror at vaksinene kommer til å være relevante i mange år fremover,» sa han.

Pfizer vil ta 130 dollar for sin covid-vaksine, et påslag på 10 000 % fra de anslåtte 1,18 dollar det koster dem å utvikle hver vaksine. Firmaet belastet amerikanske myndigheter rundt $20 per vaksine, men økte prisene for å kompensere for dårlig etterspørsel etter vaksinene. Det er spådd at de vil hente inn over 100 milliarder dollar i inntekter i år, og de innbrakte 81,2 milliarder dollar i fjor. Pfizer-sjef Albert Bourla har tjent 50 millioner dollar i bonus de siste to årene, mens Dr Ugar Sahin nå er milliardær.

Pfizer-sjef Albert Bourla sa forrige tirsdag til investorene: «Med hensyn til våre covid-produkter, salget kan falle fra våre forventede 2022-nivåer på til sammen 55 milliarder dollar, men vi tror vi at våre covid-franchiser vil gi inntekter på flere milliarder dollar i all overskuelig fremtid, og som vil tjene som en buffer for eventuelle uforutsette utfordringer med andre produkter i vår portefølje». Bourla sa: «Potensielt kan vi, med forbehold om godkjenning innen slutten av 2023, tidlig i 2024, ha en RSV vaksine på markedet, sammen med en RSV vaksine for eldre. «Til sammen representerer de to potensiell inntektsmulighet på flere milliarder dollar hvis de blir godkjent, spesielt med vår høyt respekterte salgsstyrke for primær-helsetjenesten som gjennomfører disse lanseringene,» la han til.

Fra Daily Mail, publisert, 8. november 2022. Skrevet av Cassidy Morrison senior helsereporter for dailymail com. Oversatt fra engelsk, forkortet av Northern Light. Linker, og link til video i originalartikkelen.
Orginalartikkel: A slap in the Pface: Pfizer chief boasts to investors that Covid will continue to be a ‘multi-billion dollar franchise for many years to come’ — as firm prepares to stick 10,000% markup on its vaccine.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Fra tyskland :
  Den største medisinske skandalen i vår tid ble bekreftet langt borte fra vår oppmerksomhet, stilnet av media ! Alice Weidel: «Det er en skandale og vanligvis ting som en hel regjering, i det minste de ansvarlige, må gå av for. For her ble milliarder av skattebetalernes penger brent, grunnloven brutt, borgerrettighetene brutt, våre frihetsrettigheter begrenset. Og i tillegg, som ikke behandles i det hele tatt, er antallet bivirkninger av vaksineskaden. Pasienter som har fått vaksineskader blir ignorert !
  Vedlagt filmsnutt er desverre på tysk, men hva hun formidler er ekstremt viktig :
  https://fb.watch/gK0Qm5Ytxw/

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 november 2022 10:25

  Store pengar til våpen òg. Krigsminister Gram og Støre-regjeringa har tidlegare i år gjeve 400 millionar kroner til eit britisk våpenfond. No plussar dei på 1,5 milliardar. Sum 1,9 milliardar. Kan me få sjå lønsslippen til fondsforvaltarane?

  Det står aldri på pengar når det gjeld opprusting. Men norske fødeklinikkar har me knapt råd til. Kanskje like greitt at det slik vert mindre interesse blant norske kvinner for å levera kanonføde til evig krig.

  Svar
 • > Det dreide seg om store penger.

  Dette fremstår for meg som ekstremt naivt. Denne forfatteren har tydeligvis ikke lest seg opp noe som helst om hva som driver verdens rikeste. Det er makt som er på toppen av hierarkiet og det er åpenbart det som driver Bill Gates og hans kollaboratører. Makt og kontroll over verdens befolkning.

  Det passer riktignok godt inn i et mønster da. Som jeg påpekte igår angående Ukraina-krigen, så må man forstå forskjellen på 2D og 3D nivået i elitens krig mot folket – også kalt tredje verdenskrig. Sålenge vanlige folk tror at det er penger det dreier seg om, så vil de aldri klare å komme til bunns i dette og vil bli lurt like godt ved neste anledning. Først når folk blir opplyste har vi en sjanse til å ta gode valg.

  Artikkelen er god på 2D nivå da. Viktig å følge pengene og at noen forhåpentligvis ansvarliggjør dem.

  Svar
 • Svar
 • Northern Light.
  12 november 2022 15:35

  Over 25 % av elvene over hele verden er forurenset med giftige nivåer av reseptbelagte legemidler.

  Av Olivia Cook.
  En ny studie har funnet at mer enn en fjerdedel av verdens elver, inneholder giftige nivåer av reseptfrie og reseptbelagte legemidler. Studien publisert i The Proceedings of the National Academy of Sciences, og så på forekomsten av farmasøytiske stoffer (API) i verdens elver.

  For å måle forekomsten av 61 farmasøytiske stoffer, innhentet forskere vannprøver fra 258 elver i 104 land, også 36 land som ikke er undersøkt for API-forurensning tidligere. Studien viste at rester av API forurenser det naturlige miljøet under produksjon, bruk og avhending.

  De høyeste konsentrasjonene ble funnet på steder som mottar stoffer fra farmasøytisk produksjon, steder som mottar utslipp av ubehandlet kloakk, steder i spesielt tørre klima og steder som mottar utslipp fra biler og avfall. Forskere knyttet den sosioøkonomiske statusen til et land og høyere forurensning av legemidler i elvene, og med lav- og mellominntekts-nasjoner som de mest forurensede.

  I alle landene ble alt API funnet betraktet som enten på grunn av livsstil eller reseptfrie legemidler som: koffein og nikotin, kotinin, og paracetamol, og bortsett fra i Antarktis fant forskere betablokker, anti-epileptiske legemidler, antihistamin, antidepressiva, stoffer i legemidler for diabetes, stoffer i anti-inflammatoriske legemidler, temazepam for behandling av søvnløshet, og antimikrobielle stoffer.

  Environmental Protection Agency-forsker Christian Daughton sa: «Folk tror at hvis de tar et medikament, absorberer kroppen det, men det er selvfølgelig ikke tilfelle». Kroppene våre bryter bare ned en del av medisinene vi bruker, og det som ikke brytes ned vil forlate kroppene våre og gå inn i avløpsnettet. Mens moderne renseanlegg effektivt stopper miljøsensitive stoffer, kan de ikke helt fjerne alle spor av legemidler. Følgelig vil en viss mengde API etter rensing av avløpsvann komme inn i elver, bekker og innsjøer fra renseanlegget.

  Fremvekst av antibiotikaresistente bakterier.
  Det er også en sjanse for at disse reseptbelagte, reseptfrie medisinene og kosttilskuddene, er i drikkevannet til hjem og bedrifter, og skader familier og mennesker generelt. Det er også en bekymring for at dette kan øke antibiotikaresistens. Mange bakterielle infeksjoner ble lett behandlet med oppdagelsen av antibiotika, men noen typer bakterier slår nå tilbake.

  Resistens oppstår når bakterier, virus, sopp og parasitter endres over tid, og ikke lenger reagerer på medisiner. Dette er farlig fordi det kan gjøre vanlige infeksjoner vanskeligere å behandle, og kan øke risikoen for sykdomsspredning, alvorlig sykdom og død.

  Forskere har koblet økningen i resistente bakterier med utbredt overforbruk, feil bruk og misbruk av antibiotika. Antibiotika har helt unødvendig blitt skrevet ut av allmennleger og sykehuspersonell i flere tiår, og har gjort skadelige bakterier resistente. Eksperter sier «å ta antibiotika uten tilsyn av lege kan føre til at en infeksjon blir kraftigere». Det kan også bidra til at antall resistente bakterier øker.

  Fra Natural News, publisert 11 november, skrevet av Olivia Cook.
  Oversatt fra engelsk, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Pharmaceutical waste: Over 25% of rivers worldwide contaminated with potentially toxic levels of prescription drugs.

  Kommentar:
  Befolkningene blir fortalt at det er deres forbruk av medisiner som er årsaken til forurensing av elver og grunnvann, men det er verdens rikeste og kriminelle industri, den farmasøytiske industrien, som har ansvaret. Det er ikke bare forgiftning av kropp og sinn, med i mange tilfeller unødvendige medisiner som opioider, psykofarmaka og «vaksiner», for å selge mest mulig til høyst mulig profitt de er skyldige i, men også forurensning og forgiftning av flora og fauna.

  De går til angrep på menneskeheten, flora og fauna sammen med flere tusen multinasjonale selskaper som er partnere med World Economic forum, og er finansielt eiet av de enorme kapitalforvaltnings-selskapene BlackRock, Statestreet og Vanguard blant andre. De presenterer seg som «grønne» utad, men virkningen av deres rovdyrkapitalisme er katastrofal. Bare som et eksempel er snart 3/4 av insektlivet borte, og med det mange arter av fugler.

  Svar
  • Paradokset blir jo at når 3/4 deler av jordens befolkning er drept. Ja da er det færre vaksiner og selge. De dreper selv etterspørselen!? Kanskje det ikke dreier seg om penger til syvende og sist?

   Svar
 • Paradokset blir jo at når 3/4 deler av jordens befolkning er drept. Ja da er det færre vaksiner og selge. De dreper selv etterspørselen!? Kanskje det ikke dreier seg om penger til syvende og sist?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gjennom Paul Craig Roberts briller:

Splittelsen i USA kan observers og beskrives på mange måter.

Forrige innlegg

Subtil propaganda

Er TV programmene samordnet på mange kanaler?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.