POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

Konservativ USA-spaltist.

Vi ødelegger oss selv.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi publiserer innlegg vi ikke deler alle synspunktene i, slik det er med innlegget under. Men Ann Coulter har noen poeng som det er vel verdt å tenke gjennom, ikke minst den merkelige prioriteringen av USAs regjering når det gjelder landets innbyggere sin verdi. USA soldater er åpenbart langt mere verdt enn landets innbyggere forøvrig.

Hennes vurderinger av mennesker i andre land får stå for hennes egen regning og vi merker også hennes nedlatende holdning overfor andre stater og de som lever der. Men hun har et poeng når hun påpeker at den formen for prioritering hvor USAs regjering bruker penger alle andre steder enn i sitt eget land hvor problemene vokser, det vil føre til oppløsning hjemme i USA.

Vi merker oss at stadig flere som ikke deler vår virkelighetsforståelse nå ser at vår vestlige verden er i ferd med å falle sammen.

Knut Lindtner
Redaktør

Romas undergang, oppdatert

Posta på kolozeg.org den 02. februar, 2024

av Ann Coulter, gjesteskribent Townhall.com

Ann Coulter (født 8. desember 1961 i New Canaan i Connecticut) er en konservativ amerikansk forfatter, skribent og politisk kommentator, kjent for sin polemiske stil og sterke standpunkter.

Tredjeverdsborgarar drap tre amerikanarar i Jordan i helga, og vårt politiske etablissement er klar for å starte Tredje verdskrig. Kva utgjer den største trusselen mot den nasjonale sikkerheita: terroristar tusen mil unna, eller våre vidopne grenser?

Folk vurderer truslar på ulikt vis, men den mest grunnleggande testen er: kva tar livet av flest USA-borgarar?

Amerikanarar drepne av islamske terroristaar i islamske land så langt i år: 3.

Amerikanarar drepne av tredjeverdsborgarar som kom illegalt inn i landet vårt så langt i år: 150.

Eg tel ikkje med dei 100 000 amerikanarane som døyr kvart år av fentanyl og meth levert av meksikanske narkokartell. Det er 270 dødsfall per dag berre der.

Men overdose-død, seier dei, kan ikkje skuldast på Mexico, for amerikanarane tok stoffet frivillig. Eg merkar meg at det berre er i denne samanhengen vi har lov å skulde på den avhengige. I alle andre samanhengar er det ikkje den narkomane si skuld. Det er ein «sjukdom»! Berre gi oss sjekkheftet, så vi kan finansiere den avhengige sin livsstil og evinnelege turar til rehab.

Så vi vil ignorere desse døde amerikanarane, nett slik entusianstane for opne grenser gjer.

Kva med amerikanarar drepne av illegale innvandrarar? Kvart år arresterer U.S. Immigration and Customs Enforcement nesten 2000 illegale utlendingar som har utført  drap i dette landet. I fjor, til dømes, tok ICE 1323 illegale med drapsdom og 390 med drapssak på gang. (Dei er alle skuldige.)

Det er rundt 1700 amerikanarar drepne av illegale innvandrarar kvart år , eller fem om dagen.

Tre amerikanarar på militært oppdrag i Jordan vart drepne av utlendingar i januar, og vi sender inn marinen. Meir enn 150 amerikanarar i USA vart drepne av utlendingar same månad – og vi sender inn sosialarbeidarar.

Denne veka har CNN, MSNBC og Fox News (særleg Fox News) starta kvar sending med «breaking news» om Jordan-angrepet, og deretter brukt ein halvtime på å kreve hemn.

Behovet for hevn eller revansje er rotfestet i mange av oss. Men ofte er det lite målrettet og konstruktivt.

Vi har blitt så vande med at den politiske klassen ikkje bryr seg om amerikanarar som blir drepne av illegale innvandrarar, at eg trur det berre er eg som finn dette sprøtt. Kunne ikkje fjernsynsnettverka ha gitt oss kanskje raske 90 sekund om dei fem amerikanske borgarane som blir drepne dagleg av utlendingar som braut seg inn i landet vårt?

Som eg kan ha nemnt ein gong eller to før: utanfor USA, Canada, Australia og nokre få andre plassar der britane busette seg, pluss Japan og Israel, er resten av verda ein  kloakk av analfabete villmenn som lever for mindre enn $10 om dagen og blir lamslagne av elektrisitet og skriftspråk. (Takka vere «flyktningkrisa» er nord-Europa omlag fem år unna å bli full kloakk.)

Vi har ikkje anna val enn å takle folka frå Den tredje verda i vår eigen bakgard. Men korfor plasserer vi amerikanske troppar midt blant tredjeverdsborgarar på andre kontinent? Korfor brukar vi hundretals millionar av skattebetalarane sine dollar på eit grensesikringsprogram i Jordan når vårt eige land blir invadert?

Desse fjerntliggande utplasseringane gjer ikkje ein einaste amerikanar tryggare, men aukar «risikoen for å gjer folk sinte», som Air Force Times uttrykte det i ei enorm underdriving.

Idé: Kva med å ikkje plassere amerikanarar der?

Men i staden for å seie dét, svarer Republikanarane på Jordan-angrepet med å snerre mot president Biden at han er «svak» og «redd for sin eigen skugge». (Det var Suzy Krigshissar Nikki Haley).

Ja, det verkar som om Republikanske presidentar har eit usynleg kraftfelt som hindrar terroristar i å te seg som terroristar! Du veit, som Beirut-bombinga i 1983 som drap 241 amerikanske soldatar under Ronald Reagan, eller muslimske immigrantar som myrda 3000 amerikanarar under George W. Bush.

Suzy Krigshissar krev militær respons og spør: «Når har vi nokon gong late menn og kvinner berre sitte og ta imot slike angrep?»

Svar: Fem gongar om dagen, her i USA.

Republikanarane har nesten rulla auga ut av skallen i respons på venstresida sin påstand om at vi framleis er i krig med ‘the Russkies’.

Det kalde krigen var slutt for 33 år siden, men ikke USA-imperialismen.

PÅMINNING: Reagan vann Den kalde krigen for tre tiår sidan. Den er over, gå vidare. (Forøvrig stod dei liberale fast på kommunistane si side den gongen.)

Men konservative let som om det er 1941: Dei ser på kvar bonde som gjer oppstand kor som helst i verda som om han er neste Hitler og berre USA kan stoppe han!

Ingen av desse opprøra er Det tredje riket. Men viktigare: det er vårt land som blir invadert – av bandar av fattige, kulturelt tilbakeståande menneske. Vi bekymra oss for tyskarane? Om dei hadde invadert, ville ting i det minste ha fungert. No kan vi ikkje ein gong vedlikehalde vegane, T-banen, elektrisitetsnett og kloakk-system som tidlegare generasjonar har bygd.

Vi trengde ikkje bekymre oss for ein invasjon frå Den tredje verda under Andre verdskrig, fordi vi ikkje var ein velferdsstat. Før Lyndon B Johnsons Great Society-program, ville prealfabete som vandra inn i landet vårt har svolte i hel. No lokkar vi dei hit med gratis iPhones, varme måltid, hotellrom, flyturar, bustad, gigantisk dyr helsehjelp og lovnadar om velferd for resten av livet. Alt saman bettalt for av deg, skattebetalar.

Romas undergang, moderne utgåve: Romarane tilbaud barbaranes gratis iPhone’ar.

Du vil ha opne grenser? Gå tilbake til la-det-skure-landet vi hadde på 1940-talet.

Flott ide, Ann! Bortsett frå at det aldri vil skje, for alle tredjeverdsfolka bur og røystar her allereie. Det einaste som fungerer, som nokon gong kan og vil fungere, er massedeportasjonar og ein gigantisk mur.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Mihail Tregubov

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

https://townhall.com/columnists/anncoulter/2024/01/31/the-fall-of-rome-updated-n2634447

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

  • « Det er en massiv endring til det bedre som skjer på planeten akkurat nå. Endringen vil ikke være på nyhetene, og den har ikke gått viralt. Og hvis du ikke ser etter det, vil du ikke engang merke at det skjer. Denne endringen skjer stille i menneskehetens hjerter. Folk innser at vi blir det vi fokuserer vår oppmerksomhet på. Og vi påvirker denne virkeligheten basert på hvem vi blir. Så folk innser at å «slåsse» er meningsløst, og å fokusere på kaoset er fåfengt. Snarere fokuserer folk stille på å skape sin versjon av himmelen på jorden. De helbreder seg selv og fokuserer på å skape mer skjønnhet. Folk har innsett at oppvåkning til sin egen guddommelighet er det som beskytter dem mot manipulasjon og lar dem bli den endringen de ønsker å se. Det feier gjennom nasjoner, men det er vanskelig å legge merke til det. Imidlertid øker styrken i antall. Ikke styrke i antall til å «sloss». Å slåss avler bare mer slåssing. Det er styrke i antall å skape en så vakker verden at det vil være opplagt for andre å bli med. Hvis noen en dag vil føre krig, og ingen dukker opp. Frekvensene av krig, grådighet og manipulasjon vil ikke lenger kunne eksistere i en virkelighet av suverene oppvåknede vesener som lever knyttet til deres guddommelighet.»

    Svar
  • Når en lommetyv ser en helgen, ser han bare lommene.

    Svar
  • Vi ser at Albert Pikes spådom om tredje verdenskrig, som vi blir hjernevasket til å tro vier i en religionskrig utspiller seg. «La oss bli kvitt all religion og la oss «forene» all religion i «den nye tidsalder» (New Age) til Lucifer». Paven og Katolikkene i Vatikanstaten jobber iherdig for dette!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Reven i hønsegården:

Våpenindustrien med enorm fortjeneste nå.

Forrige innlegg

Melodi Grand Prix og Israels deltagelse.

Er idretts- og kultur-boikott veien å gå?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.