POSTED IN Krig-fred

Klassekampen har ingenting er lært.

Ikke et ord om krigsforberedelsene i Nato.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Et makeløst hykleri

Jan Hårstad

Dagens fokus i Klassekampen er 10 årsdagen for bombingen av Libya og Nato-sosialdemokrat i særklasse, redaktør Braanen, intervjuer sin store helt Støre slik at han får anledning til å hvitvaske sine krigsforbrytelser i Libya. Intet overraskende i dette. Det er bare å vise til Braanens artikkel

23 feb. «Skjerpet vestlig strid om hvordan trusselen fra Kina skal møtes»

Er Kina en trussel for Norge?

Her åpnes det for en debatt om hvorvidt «vi» skal holde oss til Vestimperialismens hauker eller duer. Noe annet perspektiv finnes ikke.

I redaktørens tenkning.

Mens Nato helt siden Ukraina-kuppet i 2014 har rykket helt fram til russergrensa slik den strekker seg helt fra Svartehavet til Finnmark, har Klassekampen tilbrakt tida med å spekulere engstelig om hvorvidt USA/Nato kan komme oss til unnsetning, redde oss, når Russland angriper oss. Så seint som 18 mars fikk major Kibsgaard en kronikk til å utfolde seg på det russiskokkuperte Norge temaet. Vi er så godt som okkupert allerede!

Så er det da masse om Bjørnar Moxnes fra Rødt i dag som forteller om alle de demokratiske komiteene som de skal sparke i gang for å undersøke Libya-krigen 2011 og stemmer du Rødt er det en slags garanti mot USA og Natos «krigseksperimenter» via Stortinget. (19 mars)

For det første: det pågår ingen krigseksperimenter. Norge har soldater i USA-basene i Irak. Norge har trent kurderne som skal bli Natos nye bakkehær. Norge er aktive i dag i Baltikum og i Østersjøen. Her sier den syriske oljeministeren at USA/Kurderne plyndrer 90% av landets olje og folket sulter i et nedbombet land. Overalt pågår gigantiske Nato militærøvelser som verken Klassekampen eller Rødt har protestert det minste imot. Norge er et langt mer krigersk land i dag enn det var under Libyakrigen. I dag.

Boeing B-52 Stratofortress er et strategisk langdistanse bombefly. Det er subsonisk, det vil si at det i likhet med alminnelige trafikkfly flyr langsommere enn lyden. (Wikipedia)

6 milliarder kroner er bevilget til bare forlengelse av rullebanen på Evenes som snart blir 3 kilometer, klare til å ta imot de aller største B-52 super bombefly. Som jeg har vist til i en annen artikkel: Finnmark er allerede satt i full krigsmodus. Infoen kommer fra en amerikansk militærwebb og absolutt ikke fra Klassekampen som later som om det ikke foregår noe som helst av total-amerikanisering av NordNorge.

Krigsfeberen på de amerikanske militær og strategiwebbene er så høy at jeg som en tilårskommen person faktisk ikke har nerver til å følge alt opp. Den tredje verdenskrig er allerede i full gang og hadde Norge hatt en opprørsk avis ville den naturligvis daglig redegjort for siste nytt innen krigsbransjen. Holdningen er heller motsatt:

Dette er noen man ikke snakker om. Eller: interessant å høre hva Financial Times og Council of Foreign relations mener a la Braanen.

Klassekampen har utviklet seg til å bli en skandale. Grønn romantikk om EU og avvikling av imperialisme-kritikk og faktisk propagandist for Natos virkelighetsbilde – det er vel det som er prisen for å få 43 millioner kroner i året i pressestøtte fra EU/Nato staten.

Rødt burde slutte å skryte av sine demokratiske komiteer på Tinget og heller lage en folkebevegelse mot de amerikanske krigsforberedelsene som pågår intenst fra Trondheim til Kirkenes. Alt det andre Rødt er så opptatt av er bare blåbær mot dette. I en slik forstand er det bare et ulidelig hykleri som pågår.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • » … På samme måte som de ikke forstod Libyakrigen før den var over …»
  Unnskyld, har Klassekampen forstått Libyakrigen? Jeg trodde Klassekampen stilte seg bak Ine Marie Eriksen Søreide når hun siker «Vi ville gjort det samme i dag».

  Svar
  • Olav Sæther
   22 mars 2021 15:36

   Tony Blair sa også at han ville gjort det samme i dag, noen år etter bombingen av Serbia. En uavhengig skribent forklarte det slik: » Den psykiske virkningen av å erkjenne at han tok feil og dermed forårsaket mange tusen menneskers død blir for tungt å bære» Det er altså en måte å fortrenge virkeligheten på.

   Svar
 • President Dwight Eisenhower sa allerede på begynnelsen av av 1950 at han ønsket å bruke Islam hellige jihadister mot gudløse kommunister. Etter Suez-fiaskoen som USA ikke ønsker gjentatt i Syria, Irak og eventuelt mot Iran har USA brukt Mudjahedin, Al-Quaida og andre Jihaister som proxy med suksess i mange land. I en konflikt med Russland må vi regne med at USA vil bruke Jihadister som kommer til Norge. Spesielt jihadister fra Tetsjenia med krigserfaring mot Russland og Sovjet i generasjoner er sikre kort.

  Svar
  • Dag Einar Follestad
   23 mars 2021 21:54

   Dette var skremmende, men jeg tror at du tar feil: «I en konflikt med Russland må vi regne med at USA vil bruke Jihadister som kommer til Norge. Spesielt jihadister fra Tetsjenia med krigserfaring mot Russland og Sovjet i generasjoner er sikre kort.»
   Da blir jo Norge selve slagmarken, noe som ikke er utenkelig. Men at vi har åpnet og bosatt Jihadister i den hensikt er vel en drøy påstand.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Intervju med Udo Ulfcotte.

Kjøpt Journalistikk.

Forrige innlegg

Boykott av fotball-VM:

Starten på en ny moralsk idrettsbevegelse, eller på en mer aktiv rolle i kampen mellom statene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.