POSTED IN Korrupsjon, Ukraina

Kjøper han seg opp på luksusyachter?

Det går mot slutten for Zelensky.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi kan ikke være sikker på at dette er korrekt, men det stemmer med et rimelig adferdsmønster. Krigen går mot slutten med et uavvendelig ukrainsk nederlag. Konfliktene i Kiev tilspisses og da begynner rottene å forlate den synkende skuta.

Store penger som er sendt landet er havnet i lommer de ikke skulle, men Kiev (Ukraina var kjent som Europa mest korrupte stat før krigen startet) får tildelt store summer, bl.a. fra Norge, fordi de og USA ber om det. Ingen av giverne burde være overrasket at enorme gavesummer forsvinner, for dette er normalen i Ukraina.

Dette er intelligente pattedyr (gnagere) med næringsvett.

Den norske staten har overfor Ukraina vært spesielt rundhåndet med milliardene som tilhører den norske befolkningen. Med de har ikke sikret seg at ikke pengene er havnet på avveier, f.eks. i Zelenskys private lommer.

Denne slumsete praksisen er vel innarbeidet tidligere. Den er f.eks. er i tråd med gavene via hjelpeorganisasjoner (Norsk Folkehjelp, Redd barna osv.) som i Syria som havnet hos Al-Qaida og hvor ingen kan gjøre rede for hva de brukes til. Trygdebrukere i Norge må svare for hver krone de mottar, men kjeltringer i utlandet får norsk pengdryss fordi USA har bedt oss om det.

At Zelensky kjøper seg to luksusyachter for å sikre seg ved det nederlaget som snart kommer er derfor ingen overraskelse – tvert imot må vi anse det som normalt for denne mannen som har ofret over en halv million av landets ungdommer (døde eller lemlestete) i en krig som kunne vært unngått.

Knut Lindtner
Redaktør

Rapport: Zelensky kjøper luksusyachter verdt 75 millioner dollar med amerikanske penger.

Av Kevin Hughes.


Ukrainas president Volodymyr Zelensky har angivelig gjennom andre kjøpt to luksusyachter verdt 75 millioner dollar, i et forsøk på å skjule sin korrupte livsstil.

En gang sett på som et fyrtårn av håp mot korrupsjon, er den ukrainske lederen nå fanget i en skandale som involverer yachtene «Lucky Me» og «My Legacy». Den undersøkende journalisten Shahzad Nasir brakte denne korrupsjonen frem i lyset.

My Legacy

Ifølge Nasir kjøpte brødrene Serhiy og Boris Shefir – to av Zelenskys nærmeste venner – begge yachter for 75 millioner dollar. Salget av begge yachtene, som ligger fortøyd i Abu Dhabi og kystbyen Antibes i Frankrike, ble fullført i oktober.

De overdådige utgiftene står rett og slett i kontrast til Ukrainas forferdelige situasjon, og reiser spørsmål om integriteten og straffeansvaret til landets ledelse, midt i å være sterkt avhengig av vestlig bistand. Dessuten reiser det også alvorlige bekymringer om korrupsjon i Zelensky-regjeringen.

Clayton og Natali Morris fra «Redacted News» undersøkte saken. Clayton spurte seg om folk ville bli overrasket over å høre om Zelensky kjøp av luksusyachter. Han fortalte også hvordan Zelenskys kone, den ukrainske førstedamen Olena Zelenska, også hadde tigget om penger fra verdens regjeringer – bare for å bli tatt for å kjøpe dyre smykker og vesker i Paris.

«Du vil kanskje skjule kjøpene dine når du er Zelensky fordi du må få venner til å signere papirene dine for deg, slik at du faktisk kan skjule det, ikke sant? Det gjøres enten gjennom hvitvasking eller en stedfortreder. Det er slik du kjøper ting hvis du er Zelensky,» sa Clayton, et tidligere Fox News-nyhetsanker.

Det er ikke første gangen Zelensky får andre til å kjøpe eiendom på hans vegne.
Ifølge Clayton finnes det dokumenter som vitner om kjøpet, som angivelig ble gjort med amerikanske skattekroner. Disse yachtene kan være der Zelensky vil tilbringe dagene i eksil etter at han blir avsatt, bemerket han.

Lucky me.

Han nevnte også «Pandora Papers», som avslørte Zelenskys tidligere bruk av stedfortredere for andre lignende kjøp, ved å bruke offshore-kontoer i De britiske jomfruøyene og Belize. Organized Crime and Corruption Project fant også at Serhiy var en del av offshore-nettverket. Serhiy fungerer for tiden som Zelenskys sjefassistent.

«Han foretar kjøp på vegne av Zelensky. Offshore-selskaper ble brukt av Serhiy og andre forretningspartnere til å kjøpe en kostbar eiendom i London, en kostbar afrikansk eiendom, en kostbar italiensk eiendom – og nå noen dyre yachter».

Morris sa også at POLITICO nettopp ga ut en ny profil av Zelensky som ble hedret med deres mektigste menn-pris; for å ha spilt rollen sin perfekt. Magasinet stemplet den ukrainske lederen som en av dens mektigste menn, og forklarte: «Ukrainas president brakte krigen til Vesten, overbeviste folk om at hans kamp mot Russland også er deres, og det ga ham autoritet til å få Europa til å gjøre det han vil».

Fra Natural News, publisert 30 november 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Report: Zelensky using proxies to buy LUXURY YACHTS worth $75M with U.S. Money.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Nok en «konspirasjonsteori» bekreftet:
  Nazist regimet i Ukraina er gjennomkorrupt!
  Hvis du vil vite sannheten, spør nærmeste konspirasjonsteorist!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 desember 2023 8:27

  Når krigen i Ukraina ein gong tek slutt, tek ikkje pengestraumen frå Noreg slutt. Då skal pengane våre brukast i Ukraina til «gjenoppbyggjing».

  Nordmenn med dårleg råd kan berre førebu seg på mykje smalhans og lange matkøar. Arbeiderpartiet og Minister Brenna har funne ut at folk står i matkø fordi dei heller vil bruka pengar på andre ting. So då er det eigentleg ikkje so ille med matkøar i søkkrike Noreg likevel, skjønar me.

  Russland sender 200 000 tonn matkorn gratis til svoltne afrikanarar. Godt gjort av eit land som Vesten prøver å knekkja.

  PS Du må bla litt på Steigan.no for å finna dagens Lars Birkelund: Krigsdagbok del 86. Svært opplysande.

  Svar
 • Olav Sæther
  5 desember 2023 13:59

  Zelenskyj talte til det Norske storting vie storskjerm. Og kvinnfolka der var tydeligvis våte både i øya og trusa.

  Svar
 • Jan Davidsen
  5 desember 2023 16:11

  Jeg husker hvor heftig norske kvinner roste Zelensky opp i skyene og ville at han skulle får Nobels fredspris. Facebooksidene var fulle av hjerter og stjerner i øynene til disse kvinnene.
  Lurer på hva de sier i dag når sannheten begynner å sive frem i lyset.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   6 desember 2023 18:34

   Det er faren med å få følelsestyrte mennesker – dvs.kvinner – inn i maktposisjoner.
   Det er veldig arrogant og idiotisk av vår kultur å ignorere dette faktum som kulturer over hele kloden gjennom tusenvis av år har tatt hensyn til.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Medier, krig og vinkling:

Klassekampen er en pro-israelsk avis.

Forrige innlegg

Hjertespesialister som fremmet vaksinen.

De ble blinde i etterkant for hjertemuskelbetennelsen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.