POSTED IN Klima, Olje-Energi

Kina stanser subsidiering av solenergi.

Er det slutten på denne industrien?

0
Print Friendly, PDF & Email

Kina påfører vind- og solenergien et knusende slag

Landet med mest sol- og vindenergi kutter alle fremtidige subsidier.

Kina kommer allerede i år til å slutte å subsidiere nye solenergianlegg, spredte solenergiprosjekter for kommersiell bruk og vindparker langs kysten. Dette melder Reuters som siterer den sentrale planleggingsmyndigheten i landet.

Endringen vil tre i kraft den 1. august og avviker fra kurset som landet satte i slutten av i fjor. Landets finansdepartement hadde opprinnelig forpliktet seg til å øke subsidiene for prosjekter rundt solenergi med 57% i dette året. Subsidiene for vindenergi ble imidlertid allerede kuttet på det tidspunktet.

Det er mye å lære av hvordan Kina bruker subsidier for å støtte en mer omfattende utvikling av fornybar energi. I årevis har Beijing vært ganske raus når det gjaldt slike installasjoner og har på den måten stimulert til satsing på fornybar energi. Dette har gjort landet størst innen sol og vindenergi. Men så kom Kina med en sjokkerende beskjed for dem som hadde investert i denne fornybare energien.

«I en felles uttalelse på fredag fra den nasjonale kommisjonen for utvikling og reformer, fra finansdepartementet og den nasjonale energiadministrasjonen ble det lagt frem at tildelingen av kvoter for nye prosjekter hadde blitt stoppet inntil videre, og at prisen for strøm fra ren energi vil bli senket med 0,05 Yuan per kilowattime. Dette er et kutt på et sted mellom 6,7 og 9 prosent, avhengig av regionen, og trer i kraft den 1. juni», skrev South China Morning Post i 2018. 

Denne nyheten sendte aksjene nedover og industrien ble rasende. Motivasjonen bak kuttet var at Beijing ønsket å sikre en bærekraftig lokal solenergiindustri, i den opprinnelige forstand av ordet og på lang sikt. 

Likevel var grunnene for kuttet – og for slutten på subsidier i år – ikke akkurat uegennyttige. Kina skylder vind- og solselskaper en stor mengde med subsidier på grunn av den tidligere rause støtten de har gitt til nye prosjekter. I følge en rapport av Bloomberg fra Juli I fjor ligger beløpet på omtrent 42 milliarder US dollar.

Kilde: OilPrice.com

Oversatt av Maria Neumann

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Generalforsamlinga i OBOS:

Å komme opposisjonen i møte var å feie den av banen. 20 prosent stemte for å avsette konserndirektøren. Gjennom de ansatte kontrollerer nå konserndirektøren OBOS.

Forrige innlegg

«Vi påvirker det mest følsomme menneskelige organet: Lommeboken.»

Infomasjon om effektiv medisin mot Covid-19 må derfor blokkeres.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.