POSTED IN Ukraina, USA, Ytringsfrihet

Kiev-regimet drepte en USA-journalist.

USA var helt passiv for han hadde «feil» meninger.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi kan være sikker på at det Putin her sier er korrekt siden ingen vestlige medier har omtalt saken i det hele tatt. Og når de bare bryr seg om journalister som vinkler det som skjer slik USA ønsker det forteller dette noe om hvordan våre medier fungerer. Vi har hatt reportasjer fra Lira flere ganger da han sendte videoer fra Kharkiv der han bodde, f.eks. denne.

Vi har også omtalt det medisinske drapet på han. Vi kaller det for dette. For han fikk ikke den behandling han skulle da han var fengslet i Ukraina for sin journalistiske virksomhet.

Gonzalo Lira

For USAs regjering er saken denne. Noen borgere bryr de seg ikke om, slike som Lira. De får bare seile sin egen sjø. Hadde han sittet i russisk fengsel ville tonen vært en helt annen. Det forteller om en administrasjon uten prinsipper hvor politisk vilkårlighet rår.

Ukrainas regjering sier også dette sitt om. Det er en brutal og hensynsløs regjering som har stengt ned alle opposisjonsmedier, forbudt alle opposisjonspartier og fengslet er rekke av disse partienes lederne. De har forbudt landets viktigste kirke. Den er dessuten gjennomkorrupt noe alle vet om. Norge pumper milliarder inn i denne fryktelige maskinen for at den skal kunne drive videre.

At dette aldri problematiseres sier litt om forholdene i Norge og vesten akkurat nå?

Knut Lindtner
Redaktør

Kiev-regimet torturerte en USA-journalist  til døde – sier Putin.

Den russiske presidenten beskylder Washington for ikke å bry seg om fengslingen og drapet på den amerikanske bloggeren Gonzalo Lira.

Den russiske presidenten Vladimir Putin har anklaget den amerikanske regjeringen for  forsømmelse når de ikke en gang spør etter en amerikansk journalist som ble torturert til døde i et ukrainsk fengsel tidligere i år.

Under en pressekonferanse i St. Petersburg på onsdag ble Putin spurt om russiske tjenestemenn kan hjelpe til med å undersøke saken om en fransk journalist som ble rapportert drept under et missilangrep vest for Artyomovsk (kjent som Bakhmut i Ukraina). Putin tilbød seg å se på saken.

Men han pekte på kontrasten på franskmannens død mot hvordan Joe Bidens administrasjon hadde reagert da den amerikanske bloggeren Gonzalo Lira hadde død i Ukraina tidligere i år.

«De torturerte en amerikansk journalist til døde i et ukrainsk fengsel , og USA spurte ikke en gang hva som var hendt med han», sa Putin.

«Det var ingen som som brydde seg med å spørre hva som faktisk hendte».

Lira, en USA-chilensk borger hadde flyttet til Ukraina i 2010. Han døde i Kiev-regimets varetekt i januar på grunn av lungebetennelse og en kollapset lunge. Han hadde sittet i ukrainsk fengsel siden mai 2023 etter beskyldninger om at han rettferdiggjorde Moskvas militære operasjon mot Ukraina. 

Det amerikanske utenriksdepartementet har bekreftet Liras dødsfall, men de nekter å kommentere omstendighetene rundt hans fengsling. Liras far, Gonzalo Lira senior, har sagt at sønnen ble torturert av den ukrainske lederen Volodymyr Zelenskys regjering, og at det offisielle USA «ikke gjorde noe» for å hjelpe han.

Fikk Lira egentlig det han fortjente siden han kritiserte Joe Bidens regjering?

Lira senior la til at journalisten kan ha beseglet sin egen skjebne når han kritiserte ikke bare Zelensky, men også Biden og USAs visepresident Kamala Harris. Putin la også til at minst  30 russiske journalister er blitt drept på slagmarken siden konflikten med Ukraina startet i februar 2022.

«Det er ingen som gir oss anledning til å undersøke og finne ut hva som hendte med dem».

Arman Soldin, som arbeidet for Agence France-pressen som videofotograf, ble rapportert drept den 7. mai i de harde kampene nær Chasiv Yar. Det Hvite Hus har vært helt tause rundt Liras død. Men de viste stor respekt for den 32 år gamle Soldin, og sa at verden står i «gjeld» til journalister som blir borte når de viser oss «all skrekk og gru ved den russiske invasjonen».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

https://www.rt.com/news/598818-putin-says-ukraine-tortured-us-journalist-to-death

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Vel Knut Lindtner… Vi får vel også bare replisere og si: Vi møtes i luftegården.

    Svar
  • FriTilåVelge
    9 juni 2024 15:24

    Jeg rett og slett vemmes av Demokratene og Biden regimet, makan til ondskap og kvalm styggedom de holder på med er hårreisende. Att ikke Lira fikk noen form for hjelp er slett ikke sjokkerende, bare se på hvordan de holder på med Trump supportere etter 6 Januar 2020.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det store spørsmålet:

Hvem bestemmer i en konflikt, EU eller Norge?

Forrige innlegg

Vanlige folk må skatte.

Fritt frem for de rikeste å snyte på skatten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.