POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Kan det være så ille?

Norge er et politisk intellektuelt katastrofeområde.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi republisere denne artikkelen til Jan Hårstad som vi synes har mye for seg og gjerne kan leses på nytt og få nye lesere. et er fortsatt hyperaktuell.

Knut Lindtner
Redaktør

Krigere – det er de andre.

Aksen Grøtsund – Minot.

Av Jan Hårstad

Hvis man skulle være i tvil om hvor tjukke i hue den norske militærstanden er, skal en bare ta seg inn på Forsvarets Forum – noe jeg gjør hver dag.

Der er herskende oppfatning den at vi drifter mot den tredje verdenskrig (18. sept. 23) men pådrivere for den krigen er de slemme andre: Kina-Russland-Iran.

NATO framstilles som en uskyldig jomfru som forsvarer seg mot å miste sin dyd. NATO er sivilisasjonens siste forsvarer mot barbariet.

De norske militæret offiserer har ennå ikke oppdaget at NATO har ført permanent krig i snart 30 år: Balkan-Irak-Libya-Syria-Afghanistan etc etc og ingen ser ut til å forstå at NATO-borgerskapene blir velstående ved å utbygge krigsindustrien.

Dette hadde naturligvis ikke noe med Nato å gjøre som er en godhetens organisasjon. (Fra Libya)

Vi har jo de ferske eksemplene i lille Norge også: Borten Moe- Ola Flem og  Sindre Finne. Krigsaksjer er det man nå skal skaffe seg, ser du. Krigen vil vare lenge, sier Jens Stoltenberg som om noen kan være i tvil om det.

I forhold til antall borgere i dette landet er Norway kanskje verdens ledende krigsfinansiør. Og det bare noen år etter at Norway lanserte seg selv som selve FREDSLANDET. 

Den norske NATO-pressen vil ikke snakke om GRØTSUND skjønt denne havnen utenfor Tromsø seiler opp som en sentral faktor i den militære geopolitikken.

Torsdag 14 ankom USAs største atomdrevne Ubåt USS Florida som er 170 meter langt og er stappet med missiler som kan utstyres med atomstridshoder. I 2023 ankom det 16 beslektede Ubåter fra USA til Grønsund.

Fra Minot Air Force Base

Dette må man sette i forbindelse med at alternative media i USA rapporterer at det foregår høy aktivitet på den sentrale atomvåpenbasen der: MINOT AIR FORCE BASE som ligger i Nord Dakota. Det meldes nå at rundt 100 atomvåpen er utplassert rundt omkring i Europa.

Det er årsaken til at tyskerne i hopetall demonstrerte i Magdeburg i helgen for fred og fredsforhandlinger med Russland. Tyskerne vet utmerket godt at på basen  Bütchel finnes de amerikanske atombombene. Så ekstremt aggressivt som det tyske borgerskapet nå forholder seg til Russland i Ukrainakonflikten, drar både Tyskland og UK seg opp som USAs beste krigspartnere ved siden av Norge.

Men altså: i Norge er det slik at Nato er en fredsmaskin. NATO har full kontroll på tv og aviser. Fred er putinisme. Folk vet ennå ikke at hovedkvarteret til det «norske forsvaret» ligger i Norfolk, Virginia, USA.

På 1960-tallet fantes det et SV som kjempet mot atomvåpen og NATO-militarisering. Jeg var selv medlem så jeg vet det. Fra Balkan av ble de pro-NATO. 

Etter å ha utvist stor tålmodighet med Klassekampens debattredaksjon i årevis, meldte jeg meg ut av Rødt 15 oktober 2005. Det var da åpenbart at de også skulle den samme veien.

Resultat; Norge er et politisk-intellektuelt katastrofeområde som forbereder tragiske hendelser for det norske folk.

Reaksjonen har lagt til bilde m/tekst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Det militære industrielle kompaniet ruler! Sauene her i steinrøysa følger bjellesauen utfor stupet. Det er penger i krig Hårstad. Hysj med deg. Ikke ødelegg karriærebygginga til eliten! Kan du ikke bare drite i det norske folket! «Du må knuse noen egg for å lage helvete på jord!» Ola Bortgjemt på Moe har skjønt det. Aksjer i våpen er tingen. Sindre, Erna’s kone har skjønt det han og. Vi må ikke skape politikerforakt!
  Husk alt de gjør er jo til folkets beste!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 september 2023 7:33

  «Stilling ledig i utanriksredaksjonen i NRK. Søkjarar må vita at

  – å isolera, demonisera og ruinera Russland og drepa russisk ungdom fremjar demokrati og menneskerettar i Russland og elles i verda
  – rasisme er greitt so lenge det berre gjeld russarar
  – Nato er noko midt imellom Fritt ord, 4H og Humanetisk forbund
  – langvarig krig er betre enn fred
  – det heiter alltid «fullskala invasjon» om Aust-Ukraina
  – USA sin okkupasjon av 1/3 av Syria er noko heilt anna enn at Russland okkuperer 1/8 av Ukraina
  – sprengjinga av Nord Stream er gløymd
  – Vesten si steling av privat og offentleg formue som tilhøyrde russarar, syrarar, afghanarar og libyarar er eit ikkje-tema
  – dyr LNG frå USA, «freedom gas», er betre for tysk økonomi enn rimeleg russisk gass
  – Jens Stoltenberg skal alltid omtalast respektfullt og ikkje plagast med kritiske spørsmål. Intervjuet kan gjerne takast ved Sognsvann.»

  Når dette er sagt, skal Gro Holm ha respekt for at ho midt i krigståka greidde å laga ein reportasje om ravproduksjon i Kaliningrad. Sjåarar fekk inntrykk av at russarar var vesen med menneskelege trekk.Takk!

  Jan Hårstad gjer ein eineståande innsats! Hjartans takk.

  Svar
 • Det er ikke bare intellektuelt Norge har blitt et katastrofeområde. Nær sagt hvor du skuer møter blir man konfrontert med katastrofeområder – arkitektur, naturen, forsvar, media -Det som virkelig blomsterer er giogantiske kollektive løgner som store deler av befolkningen har som trossystem.
  NATO er en verdenskriminell terrororganisasjon kontrollert av USA og globalistene. Vil gjøre oppmerksom på Danielle Gansers bøker. NATO’s Secret Armies: Operation GLADIO and Terrorism in Western Europe (Contemporary Security Studies). USA: The Ruthless Empire
  Det er flaut å se offiserer fra Forsvarets Høyskole kommentere Ukrainakrigen over alle medieflater. Kort sagt de alle fremstår som komiske Ali’er. Vi har ikke en gang et intellektuelt forsvar tilbake. Tilliten til disse forsvars kjerringene av begge kjønn, woke-bevisste og hen-brukende viser at om vi nærmer oss Norges endetid – en revolusjon i en indoktrinert og sovende mett befolkning er ønsketenkning.

  Det har i flere år vært intense forberedelser til storkrig. Minner om at da utenriksminister Støre åpnet Varnger-festivalen 2012 fremholdt han at Nordkalotten skal bli det nye midtøsten! Han kjente med visshet til de planene som nå kommer opp til overflaten. En del av å strekke og partere Russland.

  Det er en imponerende kunnskapsfylde Haarstad komenterer ut fra. Stor takk! Vi får håpe at det ikke bare er i eventyrene trollene sprekker av å få erkjennelsens lys på seg.

  Svar
 • Steinar Åge Brenden,
  19 september 2023 13:11

  Gratulerer Hårstad, dette er den beste politiske analysen jeg har sett på lenge. Det er
  tydelig at NATO nå girer opp til den store atomkrigen. Sist ute er vel den finske presidenten? Hvorfor er Norge så blinde og døve?
  De ser ikke alle faresignalene som har vart i årevis og som blir bare verre og verre. Nå
  må demonstrasjonene komme slik som i Tyskland. Fred i Ukraina, forby atomvåpen!

  Svar
 • Ja, skremmende:

  » NATO framstilles som en uskyldig jomfru som forsvarer seg mot å miste sin dyd. NATO er sivilisasjonens siste forsvarer mot barbariet…»

  Siden media er på Nato-makta, og ‘vår’ Stoltenberg, sin side får vi jevnlig historier som skal underbygge dette.
  Og mitt inntrykk er at dette går hjem hos folk flest. Uansett realiteter.
  Trist.
  Og skremmende og farlig. For Norge og for verden.

  Svar
  • ‘Før møtene dro Bauer til kampflybasen på Ørlandet i Trøndelag.
   Her understreket han viktigheten av flybasens plassering og operative evne.

   Herfra kan du nå mange strategiske punkt i Russland. Og F-35 har rekkevidden. De har evnen til å jobbe sammen..
   De fleste kjenner til Natos artikkel fem, som sier at et angrep på en alliert, er et angrep på alle. Den står støtt. Men vi har også artikkel tre, som er svært viktig, sier Bauer.
   Artikkel tre sier:
   «For mer effektivt å nå formålene med denne traktat vil partene enkeltvis og i fellesskap ved stadig og virksom selvhjelp og gjensidig støtte opprettholde og utvikle sin individuelle og felles evne til å motstå væpnet angrep.» ‘
   nrk.no/trondelag/sjefen-for-natos-militaerkomite-mener-hvert-nato-land-ma-styrke-egen-evne-til-a-motsta-angrep-1.16560796

   Hva med evnen til å ANGRIPE. F.eks. Libya og Afghanistan?
   Der har jo det norske ‘ forsvaret ‘ vært gode tidligere.
   Og nå har vi altså brukt milliarder på F-35 som er beregnet for langtrekkende angrep mer enn forsvar av Norge.

   Svar
 • Øyvind Aarsnes
  20 september 2023 10:24

  I 1988 viste Gud meg i 4 syn hva som ville bli slutten på denne verden slik vi kjenner den i dag og i den anledning fikk jeg laget sangen NO WAR NO MORE som ingen «Illuminatistyrte» plateselskap ville gi ut. https://www.youtube.com/watch?v=g3oPa3ZjHJ0

  Svar
 • QUANTUM PHYSICIST, MILITARY INSIDER, NAYY SEAL: They panicked when they saw the future…

  https://www.youtube.com/watch?v=uoREKB5KUsw

  Smart people will figure out…something big is coming…
  Like a chess game, 7 moves left, both part know what’s coming, impossible to “prevent the outcome” ..
  Free will will win … HUGE !!!

  Svar
 • Det er alltid de andre slemmes feil. Som Henry Miller skrev i Murder the Murderer : Når de opprinnelige fascister er blitt utryddet, vil vi alle være fascister – det er det fremtiden lover, hvis det da blir noen fremtid. Og det betyr mere død, mere blod, mere svette, flere tårer, flere Churchill ´er, Roosevelt´er, Hitler´er, Stalin´er.

  Men det nytter vel ikke å sitere dette overfor Putin eller andre.

  Svar
 • The end times
  13 april 2024 14:53

  Utfordring: en VET og går «å kjenner på» at krigen kommer til Norge(og Skandinavia), men ikke når det smeller!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israel på kanten av stupet.

Bruker Masada-hendelsen for 2000 år siden til å rettferdiggjøre egen politikk.

Forrige innlegg

Når vitenskap blir en trussel mot den rådende orden.

Ville fakta-sjekkere stoppet Albert Einstein?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.