POSTED IN Russland

Jødene i Russland:

Vokser det frem en konflikt mellom dem og den politiske ledelsen i landet?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jødene ut av Russland?

Av Jan Hårstad

Blant forskere hersker det stor enighet om at det fantes mange jøder i Putins slektstavle og en viser til at Putin fra første øyeblikk som leder, gjorde enorme anstrengelser for å gjøre Russland til en god stat for jøder. Besøkte Israel og var på god fot med Netanyahu.

Men slik det utviklet seg i Russland var det ikke vilken som helst jødedom som tok hegemoniet, med det som kalles Chabad-Lubavitch Hasidic retningen med rabbi Berel Lazar som sjef. Så ofte fotografert sammen med Putin i vennskapelige samtaler, at han etter hvert ble omtalt som «Putins rabbi».

Berel Lazar

Den religiøse filosofien til Chabad bygger på en sammensmelting av Babylonske Talmud og Kabbalah. Etter hvert er det jo en del i Norge som har skaffet seg en Koran og forskrekket leser alle oppfordringer til vold mot andre religioner og foraktelige «kafirer». Talmud er det i dag de aller færreste som har lest da den er på hele 5894 sider. Når det gjelder rasistisk og religiøst preget hat mot «goyim» står den ikke noe tilbake for Koranen. 

Den nye politiske koalisjonen som truer med å gjøre et brakvalg i israel 1. november har Talmud som sin sentrale politisk-religiøse veileder. Sånn som verdenspolitikken utvikler seg, vil vi i årene framover ikke ha annet valg enn å beskjeftige oss med Talmud for dens tilhengere er stor vekst.

Det var da en prominent russisk sikkerhetspolitiker, Aleksey Pavlov, som forleden dag sa:

«Det sentrale prinsippet for Lubavitcher Hasidim er tilhengerne av sektens forestilling om overlegenhet (superriority) over alle nasjoner og folk.»

Dette er jo helt korrekt. Men det er bare ikke tillatt å si det. Det framgår av sektens hovedverk Tanya og det står å lese på hver side av Talmud. Det blir da et internasjonalt hyl om at Putin-regimet har blitt anti-semittisk selv om det kan vises til at det jødiske Russland ikke har hatt en bedre medspiller enn hans regime.

Det er da en virkelig størrelse innen internasjonal jødedom, Pinchas Goldschmidt – president for europeiske rabbinere – som nå slår på trommene og oppfordrer jødene i Russland til umiddelbart å forlate landet. Hvis så skjer er dette dramatisk og det er grunn til å tro at Putin personlig må være temmelig sjokkert. Han har jo fått hard kritikk for å fjeske med Berel Lazar og Chabad.

Viktig i denne sammenhengen: Ukraina var historisk et kjerneområde for jødedom og oligarkene i landet er i stort jødiske og så gjerne det nye Ukraina bygget opp etter modell av Israel. 

Forsidebilde: Zac Ong

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Under Jaltakonferanse også kalt Krim konferansen i 1945 lovet Stalin til Franklin D. Roosevelt at Krim skulle forbeholdes og tilfalle jødene for de lidelsene de hadde vært utsatt for. Det holdt Stalin ikke. Russland startet i år 965 angrepet på det jødiske kongedømme Khazaria som innbefatter dagens Ukraina. Den russiske leder Sviatoslav ødela Khazar byen Sarkel og Khazar hovedstaden Atil. Det har vært hundrevis av kriger mot Russland siden uansett hvem som regjerte området. Russland bruker nå Iranske soldater til å angripe Ukraina med iranske droner. Iran er Israels hovedfiende. Meget interessant hvordan forholdet Russland Israel utvikler seg.

  Svar
  • «Meget interessant hvordan forholdet Russland Israel utvikler seg.»

   Og meget interresant hvordan ‘dette stakkars lille folket’ har involvert seg i politikk ww. , og spesielt økonomisk politikk. Og har greid å markedsføre seg som spesielt intelligente, ( overfor Gojm – som får karakterisisering som kuer av førstnemte?) og greid å fremstille seg som ‘alltid forfulgt’.
   – Og har alltid greid å få andre til å slåss for seg, – ved hjelp av trojanske hester i andre nasjoner.

   Enda mer spesielt er det at vi har blitt innbilt deres penge- økonomiske lover som sannhet.
   – Så vi spiller deres økonomiske rente-spill, der de har skrevet reglene og kan triksene.
   ‘Det er vanskelig å hindre fuglene å fly over ditt hode. Men du kan greie å hindre de i å bygge reir i ditt hår.’

   Så får vi feie for vår egen dør,
   – før vi feier deres kultur ut. Mentalt.

   Svar
   • Det er lite fornuftig å angripe jøder for å være ‘jøder/høkere’ når vi ( og våre politikere) sjøl opptrer som jøder/høkere.
    Vi får feie for vår egen dør .
    Vår kultur bør være sannhet framfor løgn. Det er det viktigste!
    Politikk skal forklare, ikke lyve og forvirre for å tilrane seg makt.
    Og nasjoners realverdier er viktigere enn pengeverdier.
    At byttemidler for en nasjon er byttemidler , – uten egenverdi.
    At renter ikke skal brukes som et våpen for å tilrane seg verdier, men kun til å regulere pengeverdiene i forhold til riktig indeks. ( ikke omvendt.)

   • Siden Norge ble kristnet, så har vi hatt ett kongevelde med aristokrati som er lydig til Jerusalem. Noe bedre har det ikke vært i Danmark. Det er helt på plass å studere norsk elite. Hvorfor er de så sionistiske hvis dem ikke er jøder?

 • Jan Hårstad,
  Ifølge Islam er Jesus en stor profet.
  Ifølge Talmud er Jesus – og jeg ber dere ha meg unnskyldt for å skrive det i klartekst – «Sønn av en hore, som nå er i Helvete, nedsenket i en grop med kokende avføring, til evig tid.»…

  Så vær litt mer forsiktig med å likestille Islam og Talmudismen, Jan!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Snart nytt valg i USA

Valgjuks i USA i historisk perspektiv

Forrige innlegg

Store geopolitiske endringer underveis.

BRICS og SCO fungerer som en magnet for en rekke land som vil ut av USAs favntak.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.