POSTED IN NATO

Jens Stoltenberg:

Krigen startet i 2014, ikke i 2022.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå innrømmer Jens Stoltenberg det vi har hevdet hele tiden. Krigen i ukraina starte i 2014 da den ukrainske hæren angrep opprøsregionene Donbas og Luhansk. Krigshandlingene startet i april/mai dette året og nederlaget var klart i august. Deretter startet den ukrainske regjeringen en ny offensiv i januar 2015 til tross for den inngåtte Minsk 1-avtalen.

De led et nytt katastrofalt militært nederlag bare noen uker seinere og ble tvunget å inngå en ny fredsavtale som de heller ikke overholdt, Minsk 2. Dette siste er nå bekreftet av den daværende presidenten i Ukraina, Porosjenko, og av x-kansler Merkel og den franske x-presidenten Hollande. Alle tre var medunderskrivere på avtalen som er vedtatt av FNs sikkerhetsråd.

Det hadde vært langt større sjanse for fred i Ukraina nå hvis disse avtalene hadde vært etterlevd. Men USA og Nato hadde andre planer som strekker seg 30 år tilbake i tid. Disse kan leses i USAs tidligere sikkerhetspolitiske rådgiver Zbigniew Kazimierz Brzeziński sin bok «The Grand Chessboard» hvor han skisserer hva USAs strategiske mål må være:

Å stykke opp Russland til håndterbare mindre stater og å forhindre en allianse med Kina. Målet må være kontroll/dominans over det eurasiatiske kontinentet.

Denne strategien er omsatt og foreslått som praktisk politikk av USA fremste tenketank Rand i sine dokumenter.

https://twitter.com/i/status/1625406892087320581

Når Jens Stoltenberg nå innrømmer at krigen har pågått øst i Ukraina i 9 år faller også bitene på plass. Dette er en del av USAs langsiktige strategi for å få tilgang på Russlands naturressurser og for å hold på posisjonen som verdens ledende makt.

Det er ingen grunn til tro at Russland har sittet rolig og sett dette utvikle seg uten å foreta seg noe. Men her i vesten har vi lenge vært preget av forestillinger om vår egen overlegenhet og har ikke fulgt nøye med hva motparten har gjort for å møte denne situasjonen. Det er det som nå viser seg for stadig mer skremte militære og politiske øyne her i vest.

Vi er bakpå militært, politisk og økonomisk og vil måtte finne oss i å bli henvist til historiens skammekrog for en lengre periode. Hvis Norge har vært med på North Stream-sprengningene vil erstaningskravene i ettertid kanskje sprenge hele oljefondet.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 februar 2023 10:16

  Vestlege leiarar har god grunn til panikk. Hovmot blanda med russarhat er ein drepande miks.

  Kva land vil Nato misbruka når Ukraina er kaputt? Polen? Noreg? Latvia?

  Ny omsorgsfull prat med Stoltenberg i går på NRK (Simen Ekern), konsentrert om kor tungt psykisk det er for Stoltenberg å seia nei til kampfly-krav frå Kiev-styret. Seansen var ikkje eit intervju, men ei tatlestund. Ikkje eitt einaste spørsmål om vanskelege og viktige saker. 100% Nato-propaganda.

  Svar
 • Hvis Tsjetjenia vsr et indre anliggende for Russland, så er Donetsk og Luhansk et indre anliggende for Ukraina.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den enorme ressursbruken for CO2-reduksjon er meningsløs.

Norges bidrag er omtrent lik null

Forrige innlegg

Nord Stream sabotasjen

Informasjonen om Norges involvering i terrorangrepet umuliggjør svensk samarbeid med NATO

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.