POSTED IN Media, Norsk politikk

Ja til Nato og Ja til EU?

Hvor vil avisa Klassekampens politiske marsj ende?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Blant Kulturmarxister

Jan Hårstad

Som jeg ser det reddet Rødt seg selv fra en dyp politisk krise ved at de på torsdag 16. juni motsatte seg Nato-medlemskapet til Finland og Sverige. En motsatt politikk ville ha åpnet for splittelser og utmeldelser fra Rødt som ville ha kostet dyrt i interne turbulenser.

Men jeg leser Klassekampen hver dag til frokost og etter det sjekker jeg hva som meldes på følgende webber:

Wsws.org som står for World Socialist Web

En.internationalism.org som står for International Communist Curren

Begge disse webbene har som hovedmålsetting å mobilisere arbeiderklassene til krig mot krigen i Ukraina og faren for en atomkrig mellom Russland og USA.  

Og for å forklare hvorfor verden beveger seg i den retning vises det til sammenbrudd i verdensøkonomien, resesjon og inflasjon samt det faktum at verden går tom for strategiske råvarer.

Klassekampen på sin side skriver ikke om den norske våpenindustriens delaktighet i imperialistiske kriger, både den mot Jemen og i Ukraina. Krigsindustrien i Norge er en hellig ku der.

Temaet Imperialisme i bred forstand er fraværende. Sånne folk som Rosa Luxemburg og Lenin har aldri levd i Klassekampens verden for alle deres skrifter er i dag høyaktuelle.

Så hva er det Klassekampen sysler med? Masse teater og litteratur, grønn filosofi og kjønn i det siste.

Jeg finner det så kjedelig at jeg jevnlig overveier å si opp abonnementet, men gjør det ikke da jeg spør meg selv: hvor vil dette ende?

man walking on road
Hvor vil dette ende?

Utrolig mange EU-aktivister får breie seg med kronikker og debattartikler og det kan se ut som om en følger Enhedslisten og Vänsterpartiet som begge skal inn i EU og Nato. EU skal demokratiseres og Nato skal bli en forsvarsallianse etter å ha drept en million i kriger de siste tyve årene.

Her bemerker wsws 17 juni:

«EU utvikler seg mer åpenlyst til en imperialistisk militær allianse rettet mot Russland, Kina og til slutt mot USA, men også mot den europeiske arbeiderklassen.»

Dette er omtrent det motsatte av budskapet som bæres fram i Klassekampen: 

EU forener seg for å trygge verden og grønne den og vil ordne minimumslønn for arbeidere.

Det som har skjedd er dette. Når akademikerne kastet seg over marxismen ved Sovjetblokkens opphør bygget de den om fra en teori om arbeiderklassens klassekamp til en kulturmarxisme som inkluderte den kritiske raseteori. I praksis: du tar en god flaske rødvin og så tapper du ut alkoholen av den.

Det er akademisk kulturmarxisme i et nøtteskall.

Men nå er det slik at arbeiderklassene i den tredje verden sulter overalt og denne trenden tar seg inn i Europa også, ja, selv i England, Italia og Portugal. Ikke bare krig i hytt og pine, men også Marx proletære klassekamp melder seg på. Det vil bli utrivelig å være både småborger og borger i Europa de nærmeste årene.

Vil Klassekampen fortsette å begrave nesene sine i kulturmarxisme og grønning eller tar de oppstilling sammen med borgerskapet om å knekke proletar klassekamp?

Se dette er årsaken til at jeg fremdeles gidder å lese Klassekampen.

Hvor vil kulturmarxistene ende?

Forsidebilde: Liv Sy

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • FRIHET !!!
  22 juni 2022 10:01

  Dette handler om NWO og «you will own nothing and be happy» verdenen de rikeste og mektigste i verden ønsker seg for å karre til seg ENDA mer makt og penger fra verdens befolkning… De er mer en villig til å ofre Ukraina og hele Ukrainas befolkning så lenge det tjener deres agenda. Å svekke Russland er noe de ønsker veldig sterkt og de er villig bokstavelig talt til å gå over lik for å oppnå dette.

  Svar
 • Kampen for avisa klassekampen er vunnet. De har tatt skrittet til å støtte NAto og EU og det i en nesegrus tilbedelse. Hva slags steg skulle være sterkere? Support taler for WEF og WHO ? Support for Black Rock, Vanguard & co ? Det har nok allerede skjedd, bare i indirekte og diskre former, men jeg leser ikke KK mere. Orker ikke. Det hele vil nok bare ebbe ut med resten av venstresida. Utskjemt, hyklerisk og hysterisk, med elefanthud mot kritikk, vakler de og velter seg over de som ikke kan forsvare seg.

  Jeg synes tilogmed Steigan blir for medløper. Han driver å kaller Putin for Imperialist, muligens bare for å tekke MSM, men det stemmer ikke. Russland gir support til Russerne i hva som var Ukraina. Det er ikke noe imperialistisk i det å kjempe for eget folk.

  Svar
  • Med 50 millioner kroner i året av våre fellespenger kan de holde det gående lenge så lenge de fortetter å støtte all globalisme og «the great reset». Er gjerne med og ganner de korrupte dritsekkene av noen folkesvikere.

   Svar
 • Vidkun Quisling seirer også i Rødt. Ikke verst.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vladimir Putins tale på møtet i St. Petersburg:

Den gamle verdensordningen er blåst bort med vinden.

Forrige innlegg

Ukraina – Donbass

Femti offiserer drept i russisk luftangrep

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.