POSTED IN Israel, Krig-fred

Israelsk avis om de drepte på musikkfestival:

Hamas ville ta gisler, Israel drepte mange av sine egne.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Haaretz: Israel innrømmer at de drepte sine egne på Nova Music Festival.

En politietterforskning viser at israelske Apache-kamphelikoptre skjøt mot deltakere på Rave musikkfestivalen Nova under Hamas-angrepet 7 oktober.

Av The Cradle.


En israelsk politietterforskning av Hamas-angrepet på musikkfestivalen Nova nær Gaza-grensen 7 oktober, avslørte at et israelsk angrepshelikopter drepte noen av festivaldeltakerne, rapporterte Haaretz 18 november.

Ifølge en politikilde viste en etterforskning av hendelsen at et israelsk kamphelikopter som ankom stedet fra Ramat David-basen, skjøt mot Hamas-krigere som krysset grensegjerdet fra Gaza til Israel, men skjøt også mot israelere som deltok på musikkfestivalen. Ifølge politiet ble 364 mennesker drept.

Det israelske militæret og redningstjenestene hevdet tidligere at 260 israelere ble drept på festivalen, alle av Hamas i en overlagt massakre. Men dette er den første innrømmelsen av at israelske styrker drepte noen av sine egne.

Tidligere rapporter i israelske medier avslørte at israelske styrker drepte israelske sivile i Be’eri, en bosetning også nær Gaza-grensen. I det tilfellet holdt Hamas-krigere israelere fanget i hjemmene. Da det israelske militæret ankom, skjøt de blant annet med stridsvogner, og drepte både israelske fanger og Hamas-krigere.

Tre av de som ble drept i Be’eri av israelske stridsvogner var 12 år gamle Liel Hezroni, hennes bror Yanai og deres tante Ayla. Den israelske kringkasteren Kan rapporterte at Liels slektninger holdt en avskjedsseremoni for henne, i stedet for en begravelsesseremoni, fordi de ikke fant kroppen hennes i ruinene av huset som raste over henne og andre Hamas-fanger, etter at en israelsk stridsvogn skjøt mot det.

Et lignende tilfelle skjedde i Sderot, der Hamas-krigere hadde overtatt den lokale politistasjonen og holdt israelsk politi fanget. Både Hamas-krigerne og israelsk politi ble drept da den israelske hærens stridsvogner skjøt mot politistasjonen og drepte alle. Israelske styrkers bulldozere jevnet deretter stasjonen med jorden.

Det er derfor uklart hvor mange av israelerne som døde 7 oktober ble drept av Hamas, som forsøkte å ta så mange israelere, både soldater og sivile som mulig til fange, og ta dem tilbake til Gaza, og hvor mange som ble drept av israelske styrker som nektet å forhandle om løslatelsen av fangene.

Israel hevdet opprinnelig at Hamas drepte 1400 israelere den 7 oktober, både soldater, politi og sivile, men reviderte senere antallet til 1200. Israelsk talsperson Mark Regev erkjente at 200 av de påståtte ofrene var Hamas-krigere, med kropper så alvorlig forbrent at israelske myndigheter først ikke kunne identifisere dem, og antok at de var israelere.

I et intervju med MSNBC 17 november sa han, «Vi sa først at i det grusomme Hamas-angrepet på vårt folk 7 oktober, hadde vi 1400 ofre, men nå har vi revidert det til 1200 fordi vi forsto at vi hadde overvurdert antallet, vi gjorde en feil. Det var kropper som var så alvorlig forbrent at vi trodde de var våre, men de var Hamas-terrorister».

Når det gjelder Nova-festivalen, rapporterte Haaretz også at «departementet for sikkerhet tror nå at terroristene som utførte massakren 7 oktober, ikke visste om Nova-festivalen som ble holdt i nærheten av Kibbutz Re’im, men bestemte seg for å dra dit etter å ha oppdaget at en begivenhet fant sted der». Hamas-krigerne hadde først tenkt å angripe nærliggende bosetninger i det som er kjent som the Gaza envelope*.

Ifølge Haaretz anslår tjenestemenn at Hamas fant ut om festivalen ved å bruke droner, og ledet sine krigere til stedet. I en video fra et kroppskamera av en Hamas-kriger, «spør han en fanget israeler om veibeskrivelse, selv om han var i et annet område». Et av funnene som styrker vurderingen, ifølge politiet og andre sikkerhetsmyndigheter, at de første Hamas-krigerne ankom Nova-festivalen fra retning riksvei 232 og ikke fra grensegjerdet til Gaza.

*The Gaza envelope er befolkede områder i det sørlige Israel som er innenfor 7 kilometer fra Gazastripen-grensen, og er derfor innenfor rekkevidde av mortergranater og Qassam-raketter som skytes opp fra Gazastripen. Wikipedia.

Global Research, publisert 26 november 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og X-melding med video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israel Admits It Killed Its Own at Nova Music Festival.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Om hele grener av jødene må ødelegges er det verdt det, så lenge en jødisk stat i Palestina blir skapt», sa sionismens far Theodor Herzl, angivelig 6 millioner i brennofferet holocaust, noen hundre på rave-party, (som så vidt jeg husker ble flyttet nærmere grensen rett før), eller et uklart antall på en kibbutz, det er som svinn å regne for den sionistiske mentalitet. En jødes verste fiende er en annen jøde, sies det.

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  28 november 2023 21:56

  NRK’s korrespoendent i Istanbul, Åse Marit Befring, formidlet så sent som i «Urix på lørdag» 25.11.2023, kl.11:15 ca, uhemmet løgnene «terroriststaten» kom med den 7. oktober om at Hamas-soldatene, «terroristene», «voldtok», «massakrerte», «torturerte» og «begikk bestialkse drap». Alt ganske umiddelbart tilbakevist som det det er: grotesk løgnpropaganda – som zionistene er eksperter på.

  Har du foresten noen gang hørt Åse Marit Befring formidle noe annet enn drit om palestinere, og muslimer generelt?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det dreier seg om billig energi.

«Det grønne skiftet» har plassert Tyskland i dødens posisjon.

Forrige innlegg

Fredelige demonstrasjoner på Stortinget gir ikke fengsel-straffer.

I USA fikk noen 20 års fengsel for en fredelig demonstrasjon på Capitol Hill?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.