POSTED IN Virkelighetsforståelse

Israels president: Alle på Gaza er ansvarlige for angrepet på Israel.

Selv barna?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke ansvarlige mennesker som sier noe slikt. Halvparten av innbyggerne på Gaza er barn. Israels president kan ikke være rett navla.

Knut Lindtner
Redaktør

Israels president sier at det ikke finnes uskyldige sivile i Gaza

Isaac Herzog sier: «Det er ikke sant denne retorikken om at sivile som ikke vet, ikke er involvert»

av Dave DeCamp


Israels president Isaac Herzog sa fredag at sivile i Gaza bærer ansvaret for Hamas-angrepet på Sør-Israel ettersom israelske bomber dreper mange mennesker i den beleirede enklaven.

«Det er en hel nasjon der ute som er ansvarlig,» sa Herzog, og refererte til Gaza, som ikke er anerkjent som en uavhengig nasjon. «Det er ikke sant denne retorikken om at sivile ikke er klar over, ikke er involvert. Det er absolutt ikke sant.»

Herzog hevdet at sivile i Gaza «kunne ha reist seg. De kunne ha kjempet mot det onde regimet som tok over Gaza i et statskupp.»

Tilhengere av den kollektive avstraffelsen av Gaza hevder ofte at de sivile som bor i enklaven valgte Hamas. Men forrige gang Gazas deltok i valg var i 2006, og mange av enklavens nåværende innbyggere var ikke i stemmerettsalder eller i live på den tiden, ettersom omtrent halvparten av Gazas 2,3 millioner innbyggere er barn.

Isaac Herzog

Hamas’ parti vant valget i 2006, men en regjering ble ikke dannet basert på resultatene. Etter valget brøt det ut kamper mellom Hamas og det rivaliserende Fatah-partiet, som ble oppmuntret og støttet av George W. Bush-administrasjonen. Kampene førte til at Hamas tok makten som de facto styrende organ i Gaza i 2007.

Hamas-overtakelsen ble brukt til å rettferdiggjøre den israelske blokaden på Gaza som startet i 2007 og som fortsatt er i kraft i dag, og ga Israel makt til å innføre en «fullstendig beleiring» av enklaven i kjølvannet av Hamas-angrepet 7. oktober mot Sør-Israel.

Siden Hamas-angrepet ble satt i gang, har israelske luftangrep drept minst 2450 palestinere i Gaza, ifølge det palestinske helsedepartementet. Antallet inkluderer 724 barn og 458 kvinner.

Forsidebilde: Vinit Vispute

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Wolfgang Streeck:

Tyskland —
Europas skadde nav

Forrige innlegg

Livets syklus.

Vårt vestlige imperium er i høstfarger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.