POSTED IN Israel

Israels nye regjering med ortodokse jøder:

Står vi overfor anti-arabiske progromer?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Progrom. Man bruker vanligvis ordet om ødeleggelser rettet mot jødisk liv og eiendom, men begrepet brukes i enkelte tilfeller også om overgrep, forfølgelser og folkemord rettet mot andre etniske grupper. Fra Wikipedia

Nethanyahus regjering kan kobles til «revisjonistisk sionisme».

Fra Voltaire Network

Det viser seg nå en overraskende enighet mellom representanter for statsminister Benjamin Nethanyahu (Likud) og hans kommende minister for nasjonale sikkerhet, Itamar Ben-Gvir (Otzma Yehudit) .Den siste har vært sjef for en frivillig væpnet styrke.

Ministeren for nasjonal sikkerhet vil ta over oppgaven til den tidligere ministeren for indre sikkerhet, og dermed få mer makt. Stillingen vil ikke bare ha ansvar for det nasjonale politiet (Mishtara), men også grensepolitiet (Magav) som fram til nå har vært ansvaret til forsvarsministeren. Enigheten betyr også opprettelsen av en større National Guard, og et forsterket  nærvær av reservestyrkene innen grensepolitiet.

Ben-Gvir er en kahanst. Det vil si en disippel av Rabbi Meir Kahane, som forlanger utvisning av arabiske borgere fra Israel, og opprettelsen av et teokrati. Han legger ikke skjul på at han ønsker å bruke grensepolitiet til å utvise den arabiske befolkningen, enten de er muslimske eller kristne. Hvordan grensepolitiet skal utvides avhenger av hva Knesset bevilger av midler til dette. 

Itamar Ben-Gvirs parti vil også få ansvar for Departementet for utvikling av Negev og Galilea, der miljø-politiet vil kunne gjennomføre disse lovene også blant beduinene. De vil sitte i Knessets interne sikkerhetskomite, som er Knessets komite for Fondet for israelske borgere ( som også har oppsyn med boring etter gass). I tillegg skal han overta den ledige stillingen som vise-finanminister.

Benny Gantz

Forsvarsminister Benny Gantz er på vei ut av regjeringen. Han har merket seg at det å etablere «en privat hær for Ben-Gvir på Vestbredden vil være farlig, og vil kunne skape mange sikkerhetshull».

Benjamin Nethayahu ventes også å undertegne avtaler med to andre høyre-partier.

Man bør forstå hva som skjer og ikke bli blindet av forutinntatte ideer. Det er mange former for «sionisme» . Netanyahu har vært en «revisjonistisk sionist», følger av Vladimir Jabotisky (der hans far Benzion Nethanyahu var privatsekretær). Som ung mann mente han at Palestina var «et land uten et folk for et folk uten land». Han var derfor tilhenger av å utvise alle arabere. Han var også talsmann for ideen om at staten Israel skulle utvides «fra Nilen til Eufrat» ( Eretz Israel). Men i løpet av sine 15 år som statsminister har han moderert seg. Han har vel innsett realitetene. Han har ganske enkelt tilpasset seg den konservative majoriteten og tidens ånd.

I dag når straussianerne  sitter med makten i USA bak Joe Biden, og hans personlige venn Volodymyr Zelensky  leder de »integrerte nasjonalistene» i Ukraina, har Benjamin Nethanyahu til slutt funnet en mulighet til å få oppfylt sine ungdomsdrømmer.

I de kommende månedene vil vi nok få se anti-arabiske pogromer i Israel. Jødiske settlere vil spre seg utover jordene til de arabiske bøndene, og israelske våpen vil bli sendt til Ukraina. Dette er ikke adskilte saker. Det er den samme ideologien som gjennomføres av USAs utenriksdepartement, i Tel Aviv og i Kiev.

https://www.voltairenet.org/article218438.html

Forsidebilde: Cole Keister

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Bibelen sier at Israel skal utryddes, det skal bare bli steinrester tilbake.
  Muligens legger de nå selv til rette for dette?
  Begynner de pogromer (som Stalin i Ukraina mot russere der – 14 millioner sultet ihjel) mot palestinerne ser vi kanskje at andre arabiske land tar opp hansken og bomber dem tilbake til steinalderen.
  Iran har vel snart A-våpen, og er kanskje villig til å bruke dem?
  Vi lever garantert i endetiden, Satan styrer hjernen til «elitene», ingen tvil om det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Reddet av nedbøren i høst.

Men kraftprisene forblir høye.

Forrige innlegg

Klimavarsler

For hver som dør av hete,
dør 17 av kulde

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.