POSTED IN Israel, religion

Israel-konflikten:

Sprer den seg til hele verden, også Norge?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Total ønsketenkning

Jan Hårstad

Nå,klokka 21 den 12 mai føler jeg meg helt psykisk utslitt og det kommer av at jeg har brukt hele dagen på å lese artikler og kommentarer på resett og document. Det er rett og slett en påkjenning nå under starten på den Tredje Intifada i Palestina som startet mandag.

Den offisielle oppfatning- som også opposisjonen delte – var at Trumps og Jared Kushners  «fredsavtaler» mellom Israel og Gulfstatene innledet en ny historisk fase av fred i den arabisk-israelske konflikten. At Trump ville flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem (etterfulgt av andre klientstater) og gjøre Jerusalem til Hovedstaten i Israel, ble også bejublet. Fantastisk.

Are the mainstream media the weapons of mass deception?'
Det er bare noen få uavhengige mediekilder som ikke følger de store mediene i Israel-Palestinakonflikten. Et av de er derimot.no.

Hvis noen innbiller seg at det er mer storslått ytringsfrihet i den norske opposisjonen enn i den offentlige EU-Nato mediamaskinen, så tar de feil. De holder seg imidlertid med ulike fyrtårn og dette har jeg med svake resultater prøvd å utnytte.

Mitt alternative syn gikk slik: Fredsavtalene,»Abraham Accords» er militærallianser rettet mot Iran som i likhet med Tyrkia og Israel har imperialistiske ambisjoner. Ingen tvil om det. Folkene i disse statene ble selvfølgelig aldri spurt om allianser med Israel, det var hoffet i føydalstater som ordnet med sånt.

At Jerusalem skulle israeliseres gjorde at de rasende palestinerne, som følte seg ryggdolket av sine egne arabiske brødre, ga dem en mulighet for en ny vinkling av den palestinske-zionistiske konflikten. Nå står det om å redde Islams tredje helligdom fra Israelisering, Al Aqsa Moskeen er i fare, og helt uten realiteter var ikke dette da den voksende militante jødedommen av ortodokse har hevdet dette i tiår: Al-Aqsa bør i det minste ombygges til et museum. Svakt sagt når hovedparolen alltid har vært: Død over araberne.

in distant photo of gold and blue temple

Og her kommer første tankefeil rundt om i kommentariatet: de skjønner ikke at Al-aqsa moskeen er en sak som omfatter hele Ummahen på over en 1 milliard muslimer. Selv de statene som har inngått «fredsavtaler» med Israel kan ikke på noe vis forholde seg likegyldig til hva som skjer i Al-Aqsa og Jerusalem.

Al-Jazeera TV sender direkte reportasje fra krigsscenene og i Pakistan, i Marokko, i Saudi Arabia sitter folk klistret til tv-skjermen, ja, i hele den islamske verden, også i den norske Ummahen.

Hva vil komme ut av dette? De nye vennskapsstatene til Israel har allerede sendt ut meldinger hvor de krever at Israel trapper ned krigføringen i Gaza.

Dette er bare begynnelsen. I løpet av sommeren vil vi høyst sannsynlig få oppleve en ny ARABISK VÅR som retter seg mot makthaverne i de føydale arabiske statene. Bildene fra Gaza gjør muslimene i verden rasende.

Og en må ikke se bort fra dette: de islamistiske partiene i Marokko, Tunis, Tyrkia og Pakistan begynner å organisere bataljoner som skal til Palestina for å sikre Al-Aqsa moskeen.

Professor Hillel Frisch
Professor Hillel Frisch

Her har vi et stort navn innen israelsk strategisk tenkning, professor Hillel Frisch, som i dag på besacenter.org krever at den israelske hæren kaster all sin vekt inn på Gaza og det fortere en svint. Dette vil jo også bli dekket av al-Jazeera tv og vil frembringe en global-islamsk motkraft. Dess hardere Israel opptrer, dess harde blir Jihadiseringen i Arabia.

Og det stopper naturligvis ikke der. En uhyre skarp fransk Michel Onfray sier nå at Borgerkrig allerede har startet i Frankrike. Der ser man også på Al-Jazeera og Al-Aqsa og det er å anta at hendelsene i Palestina får temperaturen opp i banlieuene. Den franske utviklingen kan ikke skilles fra Palestina.

Den alvorligste tankefeil som gjør seg gjeldende i Norge massivt, er å betrakte krigingen mellom israelere og palestinere som en regional hendelse. Det forteller igjen hvilket utrolig provinsielt land Norge er.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Martin Grandaunet
  14 mai 2021 10:43

  Flott Jan det er den best analysen av situasjonen jeg har lest!:)

  Svar
 • Tor Larsen
  14 mai 2021 11:18

  I går ble jeg blokkert på resett.no fordi jeg dokumenterte at Israel med fullt overlegg startet denne nye intifadaen, kalte Norge for et i realiteten okkupert land og spedde på med ny dokumentert påstand om at England og ikke Tyskland startet andre verdenskrig 3. desember 1939 etter (dokumentert) å ha bedt Polen om å provosere Tyskland. Jeg går aldri til resett.no mer, for uansett hva som anføres så vil den stupide provinsielle holdningen triumfere. Det motargumenteres aldri, for det klarer de ikke. Det slettes på tvers av redaksjonelle betingelser, men nøyaktig som det passer redaksjonens sinnelag. Nettstedet document.no er om mulig verre.

  Så til spredningen av konflikten i Midtøsten. Siden trekket om å åpne denne nye intifadaen var israelsk, så skal man ikke se bort fra at hensikten er en gang for alle å drive alle palestinere ut av Stor-Israel slik som foreslått og diskutert i mange år. Europa og USA har nå for mange problemer, også de påførte av sioniststaten, til å kunne eller ville forsøke å motvirke et slikt trekk. Kina vil i tråd med sine tidligere holdninger ikke blande seg i «andre staters indre anliggender.»

  Du ser den reelle faren og den har vært hos oss i mange år allerede, påført oss av den internasjonale sioniststaten med fullt overlegg. Sioniststaten, der Israel bare er den synlige toppen av isfjellet, «flytter» fokuset til Kina og smelter etter hvert billedlig ned i det neofascistiske verdenshavet. De har drevet med teknologi- og finansoverføringer dit i mange år, helt ignorert av MSM som kontrolleres av sioniststaten. Vesten, nå overgitt av den parasittiske entiteten, stevner lik passasjerskipet Titanic for full fart fram mot den nye verden, ser lik som Titanics kaptein faren for sent, forsøker å unngå sammenstøtet, men unnvikelsen fører i stedet til at den sårbare siden med alle vanntette skott rives opp. De franske og amerikanske generalenes advarsler ignoreres like godt som da Norges regjering i 1940 ignorerte 28 advarsler om tysk invasjon.

  Svar
  • Israel har alltid vært en selvstendig nasjon, palestina tilhører Egypt. Hvis dette blir forstått kan det være løsningen på pågående konflikt i Israel. Palestinerne må respketere Israels landområder.

   Svar
 • Først ble Ghadaffi myrdet og veien til Europa lagt åpen gjennom et Libya i kaos. Millioner på millioner av muslimske «soldater» ble sluset inn. Så kommer USA (Trump) og erklærer Jerusalem som jødenes hovedstad, og Al-Aqsa moskeen skal gjøres om til museum eller kanskje rives? Noen som ikke ser den røde tråden? Samme hånd som sto bak Frankrike’s revolusjon, revolusjonen i Russland, ww1 og ww2, nå ww3.
  Videre nedbyggingen av moral og kultur i «tidsriktig» ånd. Kirker skal vie homofile, barn skal «læres» opp i LGBT, for at religioner skal forsvinne, kjerne-familier skal forsvinne, til man står igjen med et folk uten grunnverdier og moral, lette å påvirke, mens vi danser rundt gullkalven. Nei takk til hele greia, «jeg er født i et møblert hjem» og oppfører meg deretter.

  Svar
 • Det virker som om makteliten i denne verden desperat ønsker seg en ny krig og storkonflikt. De forsøkte som best de kunne å få seg en storkrig mellom Ukraina/NATO og Russland. Det lyktes ikke. Nå prøver de å trigge ut noe stort mellom Israel og Gaza som kan bli mye mer omfattende enn en regional konflikt. Selvfølgelig går det ut over sivilbefolkningen,spesielt i Gaza. På meg virker det som toppledelsen både i Israel og til en viss grad Hamas styres og kontrolleres av denne makteliten som på sett og vis er den reelle makten bak makten. Splitt og hersk!

  Svar
  • » Det virker som om makteliten i denne verden desperat ønsker seg en ny krig og storkonflikt.»

   Ja, litt skremmende.
   Og like skremmende er det at ( det virker som om) befolkningen ( Norges ?) er så skremt av all slags krise-scenarioer, det være seg klima, Covid eller økonomi-krise at de ønsker en eller annen avklaring og blir med på det meste.

   Er dette snedig/psykologisk uttenkt?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etterspørsel av Jod-tabletter.

Tromsø blir russisk atombombemål.

Forrige innlegg

Ukraina:

USA forlanger å få plyndre landet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.