POSTED IN EU, FN, USA

Israel kan drive som de vil.

Vesten fordømmer Iran.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når Vesten blandar saman jus og politikk

Det israelske angrepet på ein iransk diplomatisk stasjon i Damaskus var eit klart brot på Wien-konvensjonen. Ingen sa noko anna. Israel rettferdiggjorde det med at der vart halde milits-møter, men det endrar ikkje kjensgjerningane.

Den iranske responsen på angrepet var derfor, same kva ein elles måtte meine om den, legitim jamfør Artikkel 51 i FN-pakta. Det treng ingen stille spørsmål ved. At nokon seier Iran ikkje hadde rett til å sende luftfarty gjennom tredjeparts luftrom, endrar ikkje dette faktum. Likevel har FNs Sikkerheitsråd (UNSC) ikkje gredd å einast om å fordømme det israelske angrepet i Syria. Dei greidde heller ikkje å felle dom over den iranske responsen.

Talane kjem ikkje lenger frå den juridiske sfæren, men frå den politiske.

Så, utanfor FNs Sikkerheitsråd uttrykte Kontoret til Argentinas president Javier Milei «sin solidaritet og klippefaste sympati med den israelske staten etter angrepa frå Den islamske republikken Iran. Den argentinske republikken anerkjenner nasjonsstatars rett til sjølvforsvar og støttar fast den israelske staten når den forsvarer sin suverenitet, særleg mot regime som oppmodar til terror og ønsker å øydelegge den Vestlege sivilisasjonen.»

Forvirringsprisen går utan tvil til EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, som erklærte på X: «Eg fordømmer på det kraftigaste Irans grove angrep på Israel som ikkje kan rettferdiggjerast. Og eg krev at Iran og proksyane deira straks stoppar desse angrepa. Alle aktørar må no avstå frå vidare eskalering og arbeide for å gjenopprette stabiliteten i regionen.» EUs Høgrepresentant for utanrikssaker og sikkerheitspolitikk Josep Borrell la til: «EU fordømmer på det kraftigaste den uakseptable iranske aggresjonen mot den jødiske staten. Dette er ei eskalering verda aldri før har sett og ein alvorleg trussel mot den regionale sikkerheita.»

Vara for Russlands permanente representant i Sikkerheitsrådet, Dmitri Polyanskiy, posta for sin del følgande på Telegram: «Atter ein gong blir vi overtydde om at kynismen til våre Vestlege kollegaar og den selektive blindskapen deira ikkje kjenner grenser. No hugsar dei ikkje ein gong at dei nekta å hindre eskalering, då dei nekta å støtte utkastet vårt til ei UNSC-pressemelding som fordømde det israelske angrepet på det iranske konsulatet. Som også var tilfelle ved starten av vårt militære forsvar i Ukraina – historia for dei startar med den iranske gjengjeldsaksjonen. Og israelarane eskalerte føreseieleg slik dei brukar: Israel er offeret, alle andre har skulda. (…) Og no vil denne franko-saksisk-Natanyakha gjengen byrje rokke regionen, og gi Iran skulda for alle sine synder. Har vi ikkje sett alt dette før?»

Omsett av Monica Sortland

https://www.voltairenet.org/article220750.html

Forsidebilde: Priscilla Du Preez 🇨🇦

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • FN kan legges ned, kostbare pratmakere som for lengst burde iverksatt sør-afrikas krav om våpenhvile.
  hvordan USA setter ned VETO er en blodig fornærmelse (bokstavelig talt).
  MILEI er en WEFer, og danser med jødisk hodepryd med sionistene i jerusalem.
  SCHWAB er stolt over å ha PENETRERT de fleste av klodens maktinstitusjoner, (interessant ordvalg).
  disse, hvorav flere er i PEDOkategorien, som TRUDEAU og MARK RUTTE (aktuell ny NATO-topp), de co2-flyr omkring i verden, er jet-settere i lomma på dypstaten, (som ØNSKER full krig i israel og ukraina). de smiler og ler og skåler mens ukrainere slaktes, «fullbeskyttede» dør som fluer, palestinere utryddes.
  urimeligheten og ondskapen blir stadig mer utilsløret.
  mangelen på respekt for menneskeliv er umulig å overse.
  et tilbakeslag mot vesten kommer. det ville være rart hvis ikke.

  Svar
 • » Atter ein gong blir vi overtydde om at kynismen til våre Vestlege kollegaar og den selektive blindskapen deira ikkje kjenner grenser. »

  Jeg venter fortsatt på reaksjoner på Norges, Stoltenbergs, Ap, Nato, sitt bombe-angrep på på Libya. Det afrikanske kontinentets best fungerene nasjon. Som ikke angrep noen andre nasjoner, bortsett fra Fed/amerikanske bankkarteller sin destruktive makt i Afrika.
  – Jeg venter på reaksjoner.
  Fra EU, FN, – og alle innbyggerne i Norge ikke minst.
  Bombingen av Libyas regjeringsbygninger, enorme vanningsanlegg , drap på nasjonslederen, stjelingen av Libyas oljeformue og drap på 30 000 stort sett sivile. ( Minst 500 ganger så grusomt som, dømte, Anders Bering Breivik i Norge. )
  – Og ødeleggelsen av porten til Middelhavet som har ført til minst like mange døde på havet.
  – Mens vesten gråt krokodilletårer over ofrene som druknet; – før eller etter at de var voldtatt av sine med-‘flyktninger’.

  Men.
  Fra et vesten som bygger sin på politikk på løgn og dobbelmoral, kan jeg/vi nok vente forgjeves.

  Vi bør heller storme Bastillen/Løvebakken.
  Før ytterligere eskalering av lidelsene.
  Trist.
  For Norge. – Og for verden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Knebling av motforestillinger

Bare la de ensretta mediene
fortsette å stenge
motforestillinger ute

Forrige innlegg

Tør ingen henger bjella på katten?

Har vaksinene noe med den skyhøye overdødeligheten i Norge å gjøre?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.