POSTED IN Krig-fred, Palestina

Israel driver nå med terror og folkemord.

Den internasjonale straffedomstolen ICC er fullstendig passiv.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor er internasjonale domstoler helt stille om Israels folkemord i Gaza?

Benjamin Netanyahu sier at de vil «gjøre Gaza til en ruinhaug».

Av Burak Bir.

Å systematisk gjøre en sivilbefolkning til militært mål, slik tilfellet er med Israels angrep på Gazastripen, er en «forbrytelse mot menneskeheten, og den fortsatte tausheten til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) om saken er «fullstendig uakseptabel», ifølge en juridisk ekspert.

I over 67 dager har Israel bombet den beleirede Gaza-stripen, med dødstall som nå nærmer seg 20 000, blant dem over 7700 barn. Israelske angrep har vært rettet mot bygninger i tett befolkede boligområder, som de hevder ble brukt av den palestinske gruppen Hamas. Luftangrep har også rammet sykehus og skoler, som bekreftet av FN-byråer som Verdens helseorganisasjon, FNs hjelpe- og byrået for palestinske flyktninger i det nære østen (UNRWA). Flere helse- og humanitærarbeidere har blitt drept i den israelske offensiven, sammen med journalister og tjenestemenn fra lokale sivile og redningstjenester.

I tillegg til den humanitære katastrofen er Israels beslutning om å kutte av vann, elektrisitet og andre forsyninger til Gaza, og etterlate befolkningen på rundt 2 millioner i en alvorlig situasjon uten det helt grunnleggende, til gjentatte advarsler fra FN og andre menneskerettighetsgrupper. Så er det evakueringsordren for nordlige Gaza, som berører mer enn 1 million mennesker, nesten halvparten av hele befolkningen på Gaza-stripen. Ordren i seg selv har blitt sterkt kritisert av internasjonale organisasjoner og rettighetsgrupper, som har kalt den en «tvangsoverføring» og en krigsforbrytelse.

Luftsprengning av en hvit fosforbombe over USS Alabama under en testøvelse utført av Billy Mitchell, september 1921. «Fosforbomber er et omdiskutert våpen og i 1980 forbød Våpenkonvensjonen bruk av brannvåpen mot sivile. Wikipedia.

En annen stor forbrytelse fra Israels side har vært bruken av hvitt fosfor i angrepene på Gaza. Det israelske militæret benekter det, men det ble bevist av grupper som Human Rights Watch og Amnesty International, med sistnevntes etterforskning og bilder tatt av Anadolu. Ahmed Abofoul, juridisk forsker og talsmann ved rettighetsorganisasjonen Al-Haq, understreket at Israels handlinger i Gaza er en krigsforbrytelse når de gjør sivil infrastruktur og sivilbefolkning til militære mål, og er «en forbrytelse mot menneskeheten». Det har vært veldig urovekkende uttalelser som forherliger folkemord fra israelske politikere, som statsminister Benjamin Netanyahu som sa at de vil «gjøre Gaza til en ruinhaug», påpekte han.

For Abofoul, som også er en internasjonal advokat basert i Haag, er passiviteten til ICC «helt uakseptabel». «Det er viktig å merke seg at ICC-aktoratet har mandat ikke bare til å etterforske forbrytelser, men også til å gi advarsler, tidlige advarsler som kan avskrekke», forklarte han. Det er også «skammelig» at det internasjonale samfunnet egentlig ikke engang presser på for en våpenhvile, og i stedet har støttet Israel ved å sende våpen, la han til.

Abofoul sa at den «kollektive straffen» som blir påført palestinere av Israels vilkårlige angrep og totale beleiring, «kan hevdes å være folkemord». «Vi har hørt uttalelser fra Israel som tyder på at de fullstendig ignorerer uskyldige sivile liv», sa han. Når det gjelder bruken av hvitt fosfor, understreket han at disse våpnene i sin natur er vilkårlige og alltid skader sivilbefolkningen. «De vet det og de bruker det, og derfor er det krigsforbrytelser», sa han.

«Israel presser sivilbefolkningen i Gaza ytterligere sammen i sør».


På Israels ordre om at mer enn 1 million innbyggere i Gaza flytter til sør, understreket Abofoul at det meste av den sivile infrastrukturen, hovedsenteret, nød- og redningstjenestene og store sykehus, inkludert det største Al-Shifa-sykehuset, er i den nordlige delen av landet. «Så det Israel gjør i praksis er å presse sivilbefolkningen i Gaza inn på bare halvparten av arealet, som ikke har strøm, mat, og sykehus», la han til. Han påpekte at det ikke er en sikker rute og ingen vet hvilke evakueringsveier som er trygge.

«Ingen kan stole på at Israel ikke vil gjøre sivile til militære mål», sa Abofoul, med henvisning til et nylig angrep som resulterte i sivile tap, og det på en rute som den israelske hæren har utpekt som trygg for sivile. «Folk vet ikke hvor de skal dra, til og med de som vil dra. De vet ikke hvordan de skal forlate hjemmene. FN kunngjorde selv at dette er praktisk talt umulig, så Israel forlanger det umulige», la han til.

Han understreket at alt dette er et resultat av «75 år med undertrykkelse, å nekte det palestinske folket deres grunnleggende menneskerettigheter». Abofoul påpekte også at Hamas oppsto i 1987, 20 år etter at palestinske territorier ble okkupert i 1967. «I 20 år var det ingen fred før Hamas, så det er viktig å sette ting i sammenheng», sa han.

Abofoul stilte også spørsmål ved hvorfor Israel, ofte definert av Vesten som det «eneste demokratiet i Midtøsten», nekter å gå til noen domstol «som enhver sivilisert nasjon ville gjort».

Fra Global Research, publisert 18 oktober.
Oversatt fra engelsk og oppdatert med tall for krigens varighet og ofre av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: The Criminal Nature of International Justice: International Criminal Court’s (ICC) Total Silence on Israel Gaza Attacks

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Jeremy Bishop

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Kan ikke FN kjøpe opp en avsidesliggende øy langt «fra alfarveg» og plassere Die Juden der? Samtidig bør absolutt alle land i verden innføre «jødeparagrafer» som innebærer ingen Juden i deres land, samt nekte disse å ha noe med bank/finans eller kjøp og salg å gjøre. Da ville verden kunne konsentrere seg om fred i stedet for krig, revolusjoner, regime-endringer osv.

  Svar
 • «Fosforbomber er et omdiskutert våpen og i 1980 forbød Våpenkonvensjonen bruk av brannvåpen mot sivile.»

  Forsforbomber er ikke et våpen. Det er terror.

  Likeså sennepsgass, også forbudt. Også i 2. verdenskrig. Etter grusomme opplevelser i skyttergraver under 1. verdenskrig.
  Men vi vet nå også at de som styrte England/Churchill hadde tenkt å bruke sennepsgass i bomber i 1943. Selv om dette var forbudt. Men disse ble ødelagt av tyske bombefly før de kunne brukes. Altså en krigsforbrytelse. Igjen, akkurat som brannbombing av sivile byer. :

  historienet.no/krig/2-verdenskrig/giftgass-redder-millioner-av-liv?utm_source=nettavisen.no&utm_medium=partnerskab&utm_campaign=trafikpartner&utm_content=ape

  Svar
 • «Israel, ofte definert av Vesten som det «eneste demokratiet i Midtøsten» » 😉

  ‘ Det er valgkamp i Israel, og derfor må den norsk-ledede observasjonstyrken TIPH reise hjem. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Svar
 • ‘ Ifølge patriarkatet ble en mor og en datter som hadde søkt tilflukt i et katolsk nonnekloster i Gaza, skutt og drept av skarpskyttere fra det israelske militæret (IDF). Sju andre mennesker skal også ha blitt skutt og såret.
  Ubevæpnede sivile er gjenstand for bombing og skyting. Og dette skjedde til og med i et kirkekompleks, hvor det ikke befinner seg terrorister, men familier, barn, mennesker som er syke, eller funksjonshemmede og nonner, sa paven.Noen vil si: «Dette er krig. Dette er terrorisme.» Ja, det er krig. Det er terrorisme.’
  nrk.no/nyheter/pave-frans-og-vatikanet-1.11602743

  Tja, det er en forskjell.

  Svar
 • Torkel Andersen
  19 desember 2023 14:17

  Israel har den samme rett til å forsvare seg som alle andre, denne artikkelen må være skrevet av en jødehater på ytterste venstre vil jeg tro.

  Svar
  • Ja, Israel har rett til å forsvare seg. – Som alle andre.
   Dvs. ikke med brannbombing, atombombing og snikskyting w.w. . Og frittframløgner overfor Goijm.
   Historien forteller heller at de er skruppelløse ; – ikke som alle andre.
   – Men så prøver de (zionistene) jo også å fortelle verden at jødene er ‘guds’ utvalgte. 😉
   Det må i så fall være en faans gud.

   Stakkars jøder, som lar seg ødelegge av Zionismen.
   Og stakkars verden som lar seg terrorisere av denne zionistiske makten.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Ingen kritisk medie-kontroll av klimapåstander.

Dermed kan en si nesten hva som helst om klima uten å stå til rette.

Previous Post

Nå skremmes det med alt.

Pusten din kan gi global oppvarming.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.