POSTED IN Klima

Kan FNs sjef lære av de nye tonene fra IPCC?

IPCCs nye styreleder avviser klimahysteriet og villedende påstander.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Skrevet av Dr Benny Peiser

I intervjuer med tyske nyhetsmedier i helgen, sa den nye lederen av IPCC; Professor Jim Skea, at det var feil og misvisende av klimaaktivister, å antyde at temperaturøkninger på 1,5 grader celsius utgjør en eksistensiell trussel mot menneskeheten.

«Verden vil ikke ende hvis den varmes opp med mer enn 1,5 grader», sa Skea til Deutsche Welle. «Hvis du hele tiden kommuniserer budskapet om at vi alle er dømt til utryddelse, så lammer det folk og hindrer dem i å ta de nødvendige skrittene for å få et grep om klimaendringene,» sa han.

Skeas kritikk av overdreven klimaalarmisme kommer med at han spådde at verden ville overskride den globale oppvarmings- grensen på 1,5 grader Celsius over førindustrielt nivå, og la til at regjeringer rundt om i verden ikke hadde klart å vedta tilstrekkelig ambisiøs politikk.

Dr. Benny Peiser, direktør for Global Warming Policy Foundation, ønsker IPCC-meldingen velkommen: «Jim Skeas advarsler om den skadelige virkningen av uberettiget klimaalarmisme er et friskt pust og velkomment. Den nye IPCC-lederen ser ut til å erkjenne at det er det politiske klimaet som endrer seg raskt».

Professor Jim Skea, den nye lederen av IPCC

Ettersom europeiske regjeringer har begynt å pause, utvanne og ta tilbake netto null-løfter og -planer, har utviklingslandene ingen intensjon om å stoppe bruken av kull, olje og gass. Den nye IPCC-lederen ser ut til å ha akseptert at 1,5 C- grensen, og dens netto null-politiske implikasjoner, ikke lenger er politisk gjennomførbar». GWPF har advart i mer enn et tiår om at klimareduksjons-politikken svært sannsynlig vil mislykkes, og at det vil være lurt av myndighetene å prioritere effektive og relativt rimelige tilpasningstiltak».

I øynene til mange klimaaktivister og journalister har det å begrense oppvarmingen til 1,5 grader Celsius blitt avgjørende for å «redde planeten». Klimaaktivister og grønne politikere er motvillige til å innrømme at 1,5-grader grensen ikke kan gjennomføres, når regjeringer rundt om i verden trekker seg fra netto null-politikken.

I 2018 advarte IPCC om at menneskeheten bare hadde tolv år igjen for å forhindre en global klimakatastrofe, hvis den globale oppvarmingen ikke kunne begrenses til 1,5 grader Celsius. Spesialrapporten konkluderte med at globale CO2-utslipp må reduseres med rundt 45 prosent innen 2030, og netto null innen 2050 for å forhindre klimakatastrofer.

Det er derfor ingen overraskelse at grønne aktivister oppretter nye organisasjoner som «Extinction Rebellion» og «Last Generation», som forsøker å forhindre økningen av globale temperaturer over 1,5 C.

I en dramatisk tale til parlamentsmedlemmer i det britiske underhuset i 2019, profeterte en seksten år gammel svensk skolejente kollapsen av den globale sivilisasjonen, og det på timen: «Rundt år 2030, det er 10 år 252 dager og 10 timer fra nå, vil vi være i en situasjon hvor vi setter i gang en irreversibel kjedereaksjon utenfor menneskelig kontroll, som mest sannsynlig vil føre til slutten av vår sivilisasjon slik vi kjenner den. Det er med mindre det på den tiden har funnet sted permanente og enestående endringer i alle aspekter av samfunnet, inkludert en reduksjon av CO2-utslipp med minst 50 prosent.».

Greta Thunberg understreket at spådommen hennes ikke var basert på hennes personlige antagelser, men var basert på en global vitenskapelig konsensus: «Disse anslagene er støttet av vitenskapelige fakta, konkludert av alle nasjoner gjennom IPCC».

«Vi er den siste generasjonen som kan stoppe sammenbruddet av samfunnet vårt», hevder klimabevegelsen «Siste generasjon». Slike dommedag-spådommer er det imidlertid ikke bare apokalyptiske klimaaktivister som kommer med.

FNs generalsekretær António Guterres har gjentatte ganger advart om at menneskeheten står overfor «kollektivt selvmord» på grunn av klimaendringer, mens tidligere statsminister Boris Johnson, (en tidligere klimaskeptiker) advarte globale ledere på FNs klimatoppmøte i Glasgow (COP26), om at det var «ett minutt til midnatt» for å forhindre klimakatastrofe.


Fra Principia Scientific, publisert 9. august 2023.
Dr Benny Peiser er sosialantropolog, og var universitetslektor ved Liverpool John Moores Univerity, nå direktør for Global Warming Policy Foundation.
Oversatt av Northern Light fra engelsk, linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: IPCC’s New Chairman Rebukes Climate Hysteria And Misleading Claims.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • I 2018 advarte IPCC om at menneskeheten bare hadde tolv år igjen for å forhindre en global klimakatastrofe.
  2018 + 12 = 2030, eller NWO’s Agenda 2030, her beviser IPCC selv at de er en del av agendaen for å overta verden og innsette Anti-Krist på tronen i «nye» Jerusalem.
  Måtte alle som påfører andre problemer og skade pga. denne gale ideen brenne i helvete til evig tid.

  Svar
 • WEF NGOs er ikke i stand å endre mening fordi de får routen fra Klaus og konsorten. Også Barth Eide eller Brende er NGOs . Og da var det med tankefrihet…..

  Svar
 • wasan Totland
  12 august 2023 15:15

  Boris , ja. Det var han som fikk i gang krigen igjen.

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  13 august 2023 14:00

  1972: FNs miljörådchef varnar: » Vi har tio år på oss att hejda katastrofen»
  (Maurice Strong i i Dagens Nyheter, 25 janutar 1972)
  https://www.pinterest.ca/pin/760897299521080095/

  Svar
 • Northern Light.
  13 august 2023 18:17

  Klimahysteriet øker om Antarktis, men nyere tall viser at nivået av havis er som i 1966.

  Av Chris Morrison.
  Klimakatastrofe-toget er på farten igjen med rapporter som vekker frykt om for lite vinterhavis i Antarktis. I Financial Times rapporterer vitenskapsredaktør Clive Cookson at Antarktis «står overfor en katastrofal kaskade av ekstreme miljøhendelser, som vil påvirke klimaet rundt om i verden». Det nevnes ikke at Antarktis-havisen var på rekordhøye nivåer i 2014, og det er et faktum at tidlige satellittdata analysert igjen, viser lignende nivåer av vinterhavis i 1966. En behøver ikke å gjøre mye for å finne denne informasjonen, siden den gis av det ofte brukte National Snow and Ice Data Center (NSIDC).

  NSIDC viste til bevis for at Nimbus-satellittdata viste at vinterhavisen på rundt 15 millioner kvadratkilometer i 1966, «kan ha vært omtrent det nivået som vi ser i dag». Det er noen usikkerhetsmomenter ved å analysere slike tidlige satellittdata igjen, men NSIDC sier at funnene stemmer overens med observasjoner om at Antarktis havis er «svært variabel». I fjor undersøkte en gruppe amerikanske geografer og statistikere historiske observasjoner av havisens utbredelse i Antarktis, og fant «statistisk signifikante» positive trender siden 1979. Videre ble disse trendene over alle fire årstider sammenlignet med «statistisk signifikante nedganger» gjennom store deler av de tidlige og midten av det 20. århundre.

  Antarktis var også i nyhetene forrige måned på grunn av sin ledende rolle i å fremme frykt med den «varmeste dagen på 125 000 år». Den globale påstanden på 17C var anslått av en datamodell fra Climate Reanalyzer. Den ble kraftig skjevt vinklet av en «hetebølge» i Antarktis 3. – 4. juli hvor temperaturene steg i deler av kontinentet fra -56C til rundt -34C. Uten satellitter ville denne lokale økningen aldri blitt oppdaget i fortiden, noe som setter spørsmålstegn ved påstandene om «den varmeste dagen». Steve Milloy undersøker slike påstander hver måned. Han hevdet at uten Antarktis-toppen, ville den globale temperaturen vært lik de langsiktige prognosene.

  Antarktis er et vanskelig sted å bruke for å fremme klimahysteri. I løpet av de siste syv tiårene har det vært liten eller ingen oppvarming over store områder av kontinentet. I følge en fersk artikkel (Singh og Polvani), har havisen i Antarktis hatt «en beskjeden økning», og oppvarmingen har vært «nesten ikke-eksisterende» i denne perioden. I følge NASA-tall er tapet av ismasser 0,0005 % i året. En annen fersk artikkel fant at iskantene rundt kontinentet vokste i total størrelse med 0,4 % i årene 2009-2019.

  Kartet viser at all oppvarmingen i Antarktis er å finne i vest. Det er dette området økokrigerne kommer tilbake til med historier om kollapsende iskanter og isbreer. Men det har alltid vært kjent at vestsiden er et område med betydelig vulkansk aktivitet. Hele omfanget av dette har nylig blitt vist av forskere ved GFZ German Research Center for Geosciences. De gir vitenskapelige bevis som viser en «direkte sammenheng» mellom nylig tap av ismasser i vest og geotermisk varme strømmer. Videre slår de fast at det er vanlig å tilskrive endringer i isens dynamikk og tap av ismasser til atmosfæriske og oseaniske påvirkninger. «Men nyere studier tyder på en direkte sammenheng mellom opprinnelsen til strømmer av is og soner med økte varme strømmer».

  Kartet som er satt sammen av de tyske forskerne, plotter de kjente vulkanene under isen i Antarktis, og fremhever de geotermiske varmestrømmene fra dem. Som man tydelig kan se, korrelerer oppvarmingen vist i den første grafen med varmestrømmene under isen. Forskerne sier at arbeidet deres indikerer en «direkte forbindelse» av prosesser dypt i litosfæren og overflateprosesser. Dette sies å være i samsvar med forhøyet geotermisk varme funnet under isbreene Thwaites og Pope.
  Det er Thwaites isbreen, ellers kjent i populær litteraturen som «Dommedagsbreen».

  Fra Daily Sceptic, publisert 13 august 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker og kart i orginalartikkelen.
  Morrison er Daily Sceptics redaktør for miljø og klima.
  Orginalartikkel: Climate Hysteria Ramps Up in Antarctica but Recent Data Shows Sea Ice Levels Similar to 1966.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kornavtalens havari:

Rammer Ukraina og EU, ikke Afrika.

Forrige innlegg

Jeffrey D. Sachs:

Natoutvidelsen østover årsaken til Ukrainakrigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.