POSTED IN Intervju, Russland

Intervju med en russisk feltprest.

Den russisk-ortodokse kirken er en viktig motiverende kraft i krigen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Dr. Bjørn D. Nistad som deltok i gruppen nordmenn som besøkte Donbas i sommer viser i denne videoen i hvor stor grad den russisk ortodokse kirken nå engasjerer seg i krigen som pågår. Og for min egen del var jeg sjøl svært overrasket i hvilken grad denne kirken deltok å russisk side.

Restriksjonene i Ukraina mot det russisk-ortodokse kirken tror jeg kan ha bidratt til dette og i så fall var dette en stor politisk feil fra den ukrainske regjeringen. Jeg tror noen av oss undervurderer hvor viktig og sentral troen er for mange mennesker og i hvor stor grad den motiverer og legger retning for folks valg og handlinger.

Knut Lindtner
Redaktør

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Takk Bjørn for innsatsen til å formidle.
    Vi står midt inne i 3. verdenskrig! Kampen mellom Lucifer(og mørke krefter) og Kristus. Kampen om menneskets Jeg(ikke jeg, men Kristus i meg). Norge ble aldri kristnet. Kirken har bygget ned all tillit. Men som sagt tydelig: vi trenger ikke religiøse autoriteter(som bl.a. er pedofile)-«der hvor to eller flere er samlet i mitt navn-der er jeg tilstede». Jeg trenger ingen menneskelig «autoritet» som formidler mellom meg og Kristus! Jeg ser Gud i deg.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derimot.no går internasjonalt.

Menyknapp for språkvalg på forsiden.

Forrige innlegg

Jan Hårstad:

Vil den norske «venstresiden» redde den norske kapitalismen fra seg selv?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.