POSTED IN Endring av politikken, USA

Independence day den 4. juli.

Den stolte amerikanske revolusjonen er blitt er vrengebilde av seg selv.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det var USAs uavhengighetsdag i går den 4. juli og for USAs befolkningen er det lite igjen av den friheten som ble vunnet i 1776. USAs uavhengighetsdag ble til stor inspirasjon for den kommende franske revolusjonen i 1789 og også for den norske grunnloven i 1814 og den seinere norske uavhengigheten i 1905.

Den bidro også til å inspirere den russiske befolkningen til å fjerne det feudale Tsar-systemet gjennom den russiske revolusjonen i 1917 og dermed også til den kinesiske revolusjonen i 1949.

Det fjerde juli har derfor et historisk sus over seg og har i lang tid inspirert store deler av verdens undertrykte og fordømte og gitt dem håp om en fremtid.

I USA er denne stolte dagen nå blitt omgjort til en grimase som ble tydelig synliggjort for alle av debatten om presidentvervet mellom Trump og Biden. Men slik er dialektikken. Alt flyter og gradvis omgjøres det som skjer til sin motsetning – til det motsatte.

Knut Lindtner
Redaktør

Independence Day July 4th

USA feirer sin «uavhengighet», uten å nevne at det nå er Israel, våpenindustrien og de store selskapene som bestemmer politikken i USA, ikke de folkevalgte.

For lobbyistene betaler hundrevis av millioner dollar for å få valgt inn representanter for deres egen sak. De representantene som ikke vil støtte dem, får grei beskjed at da går pengene til å støtte deres motkandidat.

«Guds eget demokrati» er blitt et gjennomkorrupt rottereir.

Beviset er de to geriatriske pasientene folket i dag kan velge mellom. Alle de gode og ubestikkelige kandidatene er sanert vekk av lobbyistene med loven i hånd.

Tilbake er neokonservative, krigskåte, grådige og livsfarlige politikere som verden burde sky som pesten. De har i dag ansvaret for hele tre konflikter som alle kan eskalere til verdenskrig.

GRATULERER MED DAGEN!

Innlegget er hentet fra HvaMenerPartiene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  5 juli 2024 9:37

  Stilig og diplomatisk kommentar frå Putin etter sirkuset i USA:

  -The Russian leader has only seen “fragments” of the face-off and still prefers a more predictable candidate to win (RT 5.7.2024)

  På norsk:Den russiske leiaren har berre sett bitar av kampen og føretrekkjer framleis ein meir føreseieleg kandidat.

  Svar
 • «De har i dag ansvaret for hele tre konflikter som alle kan eskalere til verdenskrig.»

  Vår ‘Historie’, krigshistorie eller samfunnshistorie, er kun redigerte historier. – Av de såkalte vinnerne. (Bakmennene i USA/England/Israel. )
  Den store frykten er nå, som dengang, frie nasjonale stater. Der penger blir underordnet samfunnens arbeidskrefter. ( ‘Arbeid macht frei. ‘)
  Og/eller en tilstand der (det levende) samfunnene forlanger å stå over (den døde) staten.

  ‘ Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen. Bare hør på hva Quisling skrev i nyttårstalen fra 1941 hvor han brukte ordet “samholdskraft”:
  “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres ordning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.”
  “Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.’
  onarki.no/blogg/2011/12/samholdskraft/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En advarsel til varslere:

Systemet vårt godtar ikke høylytte protester.

Forrige innlegg

Rapport om Verdens Økonomiske Forum (WEF) i Wall Street Journal:

Diskriminering og seksuell trakassering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.