POSTED IN Endring av politikken, Norge, Overvåkning

Ikke lenge til nå:

Vi skal alle bli chippet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Overvåkingskapitalismen tar rotta på oss!

Av Øyvind Andresen

Sverige er først ute i verden for å få sydd billetten inn i huden. Foto: SJ. Først publisert i Argument Agder

Nettindustrien er basert på et enkelt prinsipp: å hente ut persondata og selge forutsigelser om brukernes atferd til annonsører. Men for å øke profitten holder det ikke lenger å forutse, nå gjelder det å endre menneskelig atferd i stor skala. 

______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Øyvind Andresens blogg
______________________________________________________________________________

Den amerikanske professoren Shoshana Zuboff har skrevet det omfattende og grunnleggende verket «Overvåkingskapitalismens tidsalder» som kom på norsk i fjor. Der analyserer hun hvordan teknologigigantene som Google, Apple, Amazon og Facebook arbeider målbevisst for å skape «et globalt nervesystem» som samler informasjon om oss ved hjelp av alle digitale kilder, også for å påvirke vår atferd. Det betyr altså at de er en trussel mot oss som frie individer: de ønsker å gripe inn i våre liv og manipulere vår smak og følelser, meninger og handlinger i bestemte retninger. De vil fjerne vår rett til å ha et tilfluktsted med et privatliv uten overvåking og innsyn. Allerede i 2010 sa Facebook – gründer Mark Zuckerberg at privatlivet ikke lenger var en sosial norm.

Zuboff trekker spesielt (i kapittel 15) fram Alex Pentland som leder Human Dynamicks Lab. som finansieres av Google, Twitter, IBM, Deloitte, EU, den amerikanske og kinesiske staten osv. Pentland ivrer for kroppsnære enheter eller sensorer som kontinuerlig registrere våre bevegelser, puls, omgivelser, kroppsspråk og annen kommunikasjon.

Pentland er rådgiver for en rekke organisasjoner og høyteknologiske selskaper (samt FNs generalsekretær) – og ikke minst rikmannsklubben World Economic Forum. (WEF). Klaus Schwab, grunnlegger av og toppsjef i WEF, har skrevet bøkene «Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution» (2018) og «The Great Reset» (2020) Han mener at i den fjerde industrielle revolusjonen vil det skje en «sammensmelting av vår fysiske, digitale og biologiske identitet». (Lead to a Fusion of Our Physical, Digital and Biological Identity”).  

Schwab skriver om den fjerde industrielle revolusjonen: «Dagens eksterne enheter – fra bærbare datamaskiner til Virtual-Reality-Headset – vil nesten helt sikkert bli implantert i kroppen og hjernen». WEF markedsfører implantering av digital ID som chips under huden på folk, slik de allerede har begynt med i Sverige. En slik databrikke kan stå kontakt med en datasentral som kan oppgradere og utvide funksjoner.

Har ikke mange allerede gjort seg avhengig av denne på utsiden av kroppen. Å få den lagt inn i kroppen er bare et slit skritt videre.

De fleste vil si at de først under tvang vil legge seg under kniven for å få implantert chips i kroppen sin. Men hva om du ikke får tilgang på nødvendige tjenester hvis du ikke har en slik chip under huden, der all nødvendig informasjonen ligger om din identitet og dine kontoer? Og vil overgangen bli så stor for de fleste av oss? Frivillig bærer jo de fleste av oss nær kroppen en gjenstand som kontinuerlig sender ut data om oss som vi ikke har noen kontroll på, og som vi ikke aner hva kan bli brukt til, og som dypest sett motarbeider våre interesser.

Selskaper som Google og Amazon har tjent eventyrlige summer under pandemien. Overvåkingskapitalismen har styrka grepet ytterligere det siste året, både ideologisk, teknologisk og økonomisk.

Tror du på det selvstendige og frie mennesket som kan ta sine valg på egen hånd? Tror du på at mennesket har en fri vilje – i alle fall innafor visse rammer? Tror du på retten til å trekke ned gardinene til ditt indre rom? Glem det! Slik vil det ikke være om folk som Schwab, Zuckerberg, Bezos, Gates og resten av gjengen får bestemme framtida di. Og de har allerede et godt tak på oss.

Men det finnes måter å stoppe dem på. La oss snakke om det. Send gjerne dine reaksjoner til oss: post@argumentagder.no

Knut Lindtner har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Jens Andersen
  1 februar 2021 10:13

  Some people have strong belief that some of the Covid-19 vaccines have transmitting devices that will stay forever in your blood stream Who has control of these? We know that they want which is pointed out in the article above!
  How can it be detected? And how could we make counter measures? I want to be in control of my own life and keep my privacy!
  On the other hand criminals who brakes the law and is convicted ,they should be monitored That threat would have a preventative action knowing that the police ‍♀️ has the upper hand on their whereabouts

  Svar
 • ­­­R­e­­­g­i­­­s­­t­r­­­e­­r d­­­e­­g o­­g k­­­l­­a­­s­­s­­­i­f­i­­s­­­e­r m­­i­n u­­­n­g­e s­­e­x­­­y f­i­­t­­­t­­­e ­­-­­ http://photo0953910.e17.club

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lov om portforbud –

høringsfristen går snart ut, hva mener partiene?

Forrige innlegg

Mot korporativisme:

Interesseorganisasjonene kneler og ivrer for regjeringa mot medlemmene sine

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.