POSTED IN Klima, Tyskland, Økonomi

Ikke alle liker EU-forslaget om grønn omstilling av boligene.

Tysklands finansminister advarer mot forslaget.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Christian Lindner tilhører partiet Fridemokratene som ligger dårlig an på meningsmålingene som følge av regjeringens politikk. Det er klart at han advarer mot dette upopulære forslag som vil føre til at mange boligeiere mister boligen sin.

Vi legger også merke til at dette forslag skaper konflikt innad i EU. Tilbakegangen til De Grønne både i Tyskland og i Norge er et varsel om at såkalt grønn politikk oppfattes av stadig flere som et pengsluk og ikke som tiltak som betyr noe for miljøet, som er en viktig sak. I stedet for å arbeide for miljøet brukes nå alle ressurser på meningsløse og dyre klimatiltak.

Tysklands virkelig store problem er den dyre energien som har ført til inflasjon og utflagging av tysk industri. Dette problemet har landet påført seg selv gjennom å bryte energisamarbeidet med Russland og innføre «grønne tiltak» som driver prisene i været men ikke levert tilstrekkelig billig energi.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland advarer EU om «farlige grønne forslag».

Nye regler for husbygging kan slå tilbake, sier Berlins finansminister til Politico.

Av Markus Schreiber

Å innføre strengere regler for husbygging i kampen i klimaendringenes navn kan føre til alvorlige tilbakeslag som bare vil tjene «det ytterste høyre», sa den tyske finansministeren Christian Lindner i et intervju som ble publisert på tirsdag.

Christian Lindner

Direktivet om det nye energikravet er en nøkkelbestemmelse fra presidenten i Europakommisjon, Ursula von der Leyens forslåtte «Grønne tiltak»-pakke om klima-lovgivning.

Det vil kreve renovering av eldre bygninger for å «avkarbonisere» husmassene før 2050.

Da han snakket med Politico på mandag kveld beskrev Lindner planen som «svært farlig». Han sa det vil sette «den sosiale freden» i fare, fordi «folk vil få inntrykk av at denne politikken vil gjøre det vanskeligere for dem å bo i sine egne hjem og være i stand til å betale for det».

Lindner er leder for Det Fridemokratiske Partiet (FDP) en junior partner i kansler Olaf Scholz styrende «Trafikklys»-koalisjon. I forrige uke fikk flertallet i Bundestag tvunget gjennom et kontroversiell oppvarmingsforslag der de forbød olje og gass-systemer til fordel for «renere» varmepumper.

Det populære tilbakeslaget for loven om oppvarming vil være en «lekse» for EU-forslaget., forteller Lindner i sitt innlegg. Han legger til at de grønne påleggene og den økende mengden av EU-reguleringer «uten tvil spiller en rolle» når partier som Alternativ for Tyskland  (AFD) stadig vokser.

Nylige meningsmålinger viser at AfD nå er det nest mest populære partiet i Tyskland, med opp til 22 % tilslutning.

Den Brüssel-baserte blokken sier at  husholdningene står for 35 % av EUs utslipp av drivhusgassene. Det er nødvendig å gjøre disse mer energi-effektive om man skal oppnå klimamålene i 2050.

En klima-pause ville være en fordel for hele Tyskland

Lindner vil at EU skal investere mer penger i andre klimavennlige prosjekter når det gjelder blokkens energi-infrastruktur. Han ber innstendig von der Leyen å «ta en pause» i klimasaken midt i husholdningenes økonomiske problemer på grunn av de allerede høye energiprisene.

Både EU og i Tyskland har opplevd skyhøye energipriser etter at det ble innført sanksjoner mot Russland. I tillegg så ble Nordstream-rørlednngen som forsynte Tyskland med russisk naturgass blåst til værs i september.

Det er ingen som har påtatt seg ansvaret for denne eksplosjonen. Men journalisten Seymour Hersh beskylder den amerikanske regjeringen for dette, mens flere av mediene i USA peker på Ukraina som den skyldige.Von der Leyen skulle gi en slags «state of the European Union»-tale på onsdag. Der var det ventet at hun gjentar sin forpliktelse overfor  «Den grønne avtalen» ifølge en av hennes anonyme hjelper som har uttalt seg til Politico

Hun planlegger å understreke et program til fordel for industrien i EU, og tilbyr seg «å sikre at gjennomføringens-fasen skjer med den største samarbeidsvilje vi kan tenke oss».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/business/582872-germany-dangerous-eu-green/

Forsidebilde: lexica.art

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Det var vel akkurat det som var meningen? Svadaet i siste setning tyder på en svikt i maskina som oversetter.

    Svar
  • Dette er bare et ledd i planen om «Du skal ikke eie noenting, men Vi skal eie alt!» Alt fordekt av miljøhensyn!
    Befolkningsreduksjon er målet hele veien! Vi er problemet! Vi er det farlige karbonet som skal bort!
    WHO=World Holokaust Organisation er kraftig på saken!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Faktisk.no.

En mørklegger av faktiske forhold?

Forrige innlegg

Kims besøk i Russland innvarsler noe stort:

Er det Russlands svar på Finlands Nato-medlemskap?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.