POSTED IN Endring av politikken, Helse

I Moskva krevde ordføreren vaksinepass får å gå på restaurant.

200 nedlagte bedrifter på 14 dager tvang han til retrett.

0
Print Friendly, PDF & Email

Etter å ha ødelagt omtrent 200 forretninger, har Moskvas uforsvarlige borgermester kansellert «DE LIVREDDENDE» QR kodene (Quick Response Code).

Hvor mange mennesker vil dø av denne feige U-svingen?

Økonomien kan bygges opp igjen, publikums støtte kan gjenvinnes. Men hva kan være viktigere enn å redde liv?

Av Riley Waggaman

Vel, det gikk fort. Etter mandag vil ikke moskovittene måtte ha det Helse-ID (QR-koden) utstedt av regjeringen, og som gir dem det privilegium å sitte på innsiden av en restaurant eller bar..

Det er nå helt frivillig å skaffe dette, og håndhevingen er nå en helt frivillig business. Det er vanlig russisk for «RIP QR-koder».

Sergej Sobjanin – Wikipedia
Sergej Sobyanin

For mindre enn en måned siden forsvarte borgermester Sergej Sobyanin åpent en reaksjonær plan om at «det var nødvendig å redde folks liv».

Men så er det altså offisielt nå: Fra mandag 19. juli vil alle moskovitter som var desperate etter å bevare livet blitt adekvat reddet av Sobyanins digitale vaksinasjonspass.

Det er svært kyniske politiske og økonomiske hensyn.

Kan du huske den populære barnevitsen?

«Bank. Bank».

«Hvem er det?»

«Putins politiske maskin og Moskvas forretningsledere».

«Ok. Men dere trenger en QR-kode for å kunne – «

«Åpne døren Sobyanin. Og kutt ut det der tullet før det blir enda mer pinlig».

Dette er ikke bare en fornøyelig anekdote for ungene, men også en konsis omskriving av den positive tilbakemeldingen Sobyanin fikk for hvor klokt han handlet med sitt QR-regime. (Vaksine-pass, red.)

Ifølge pressekommentarer som kom fra borgermesterens kontor om slutten på denne kortlivede politikken, forklarer Sobyanin:

«Jeg har fått mange appeller fra forretningsfolk, offentlige organisasjoner, partiorganisasjoner, og spesielt fra Føderasjonen Russlands  restauratører og hotelleiere, fra Forent Russland» (Putins parti, red.).

Interessant.

Vi lurer på om Sobyanin fikk ordre om å gjøre det krystallklart at Forent Russland hadde insistert på at QR-kodene måtte fjernes, ellers ´kunne  kanskje moskovittene falle for fristelsen å gjøre noe uforsvarlig ved valgurnene neste gang det er valg?

Forent Russland – Wikipedia
Forent Russland (russisk: Единая Россия, Jedinaja Rossija) er det regjerende politiske partiet i Russland. Det har ingen klart definert ideologi, men beskriver seg selv som et sentrumsparti. Partiet bekjenner seg også til en «russisk konservatisme», men er først og fremst utpreget pragmatisk. (Fra Wikipedia)

Kanskje.

Når det gjelder de økonomiske variablene i dette regnestykket – observerer vi her nedenfra at ombudsmannen for Moskvas forretningsstand kom med en tilfredsstillende oppsummering av hva Sobyanin har fått til i de siste tre ukene:

«Vi snakker om det faktum at nesten 200 restauranter har måttet stenge i de siste to ukene, og 220 til i hele det siste pandemiske året. I de siste to og en halv ukene vi har mistet nesten like mange som i hele året som er gått. Dette er hardt for bransjen».

Det høres ut som en tordnende triumf for offentlig helse og sosial velferd. Og med slike imponerende resultater på mindre enn 1 måned.

Men vent – betyr dette at Sobyanin har satt økonomi og politiske forhold foran Det store Godet?

Tross alt, noterte Sobyanin den 22. juni at hensikten med QR-koden var å redde et stort antall menneskeliv.

Økonomi kan bygges opp igjen, støtte fra publikum kan gjenvinnes. Men hva kan være viktigere enn å REDDE LIV?

Hvordan i all verden kan du la slike skitne tanker passere gjennom hodet ditt! 

Helsevesenet er ikke lenger på randen av kollaps. Plutselig er alt blitt så bedre nå. Tre ukes vaksinasjons-prosess har på magisk måte reddet sykehusene i Moskva på to uker.

Den egentlige og viktigste grunnen til Sobyanins plutselige u-sving er at  den eksistensielle helsekrisen som byen sto overfor ikke er en så stor krise lenger.

«Bedring av epidemisituasjonen gjorde det mulig å droppe QR.koden (vaksinepasser, red.). Antallet Covid-19 har blitt nesten halvert. Og antallet sykehusinnleggelser har skrumpet inn med en tredel. Det har gjort det mulig å frigjøre mer enn seks tusen sykehussenger til vanlige tilfeller».

Dette er neppe en tilfeldighet. Katastrofen har blitt avverget takket være Sobyanins visjonære tilnærming til massevaksinasjoner. (for de som ikke vet det: Det kreves nå at 60 % av de ansatte i mange av Moskvas sektorer skal la seg vaksinere).

«Økningen i antallet kommer ikke bare av kravet om bedre sanitære forhold men også av massevaksinasjon.

Bare i den siste måneden har mer enn to millioner personer blitt vaksinert her i hovedstaden. Til sammen 3,8 millioner har fått den første dosen av vaksinen, og mer enn to millioner hat fått begge dosene».

man in green shirt and black shorts standing on brown rock near blue sea during daytime
Plutselig forsvant sykdommen fra Moskva før vaksinene fikk tid å virke

Som vi har påpekt i våre tidligere analyser av Sobyanins fornuftige vaksinasjons-politikk, var sykehusinnleggelsene på topp to uker etter at han påbød vaksinasjon den 16. juni. Men du må vente i minst 3 uker mellom første og andre dose av Sputnik V eller en annen Covid-vaksine. Og det er ikke alle som springer etter den andre dosen, noe Sobyanins kunngjøring gjør klart.

Men det er en annen tidsrelatert detalj vi ikke må overse: Ifølge Russlands visestatsminister «for å få full immunitet av vaksinen», går det rundt 42 dager.

Så …. hvordan kan det ha seg at Sobyanins påtvungne massevaksinasjons-regime  kunne redde Moskvas sykehus på to uker sår det tar 3 uker før fullført vaksinasjon tar tre uker, og Sputnik V krever 42 dager før den er helt effektiv? 

Vel, matematikk er ikke helt enkel.

Når det gjelder selve QR-koden – hvor mange sykehussenger ble frigjort mellom 28. juni og 19. juli? Noen restauranter ignorerte eller trosset åpent de pålagte QR-kodene. Fra begynnelsen overholdt de ikke dette med å spise utendørs. Og det høres ikke ut som QR-koden virkelig «slo an» (kilde: 200 forretninger gikk konkurs på mer enn tre uker) i restaurantene som var blitt påtvunget koden.

Skal han droppe de store planene om QR-koden overalt?

Å droppe QR-koden for restaurantene kan signalisere at Moskva gir opp sine ambisiøse planer. De er fortsatt på et tidlig nivå å bruke disse kodene. For eksempel antyder flere medie-rapporter at Sobyanin tenker å utvide bruken av QR-koden på offentlig transport.  

Det har allerede vært tegn på noen alvorlige endringer. Stille og rolig er det blitt påbudt å bruke QR-koden ved noen museer i byen.

Så er dette slutten på Sobyanins QR-rike?

Kanskje. 

Men ikke undervurder hans forkjærlighet for å velge de verst mulige tiltakene uansett forholdene.

Oppdraget utført. 

Så la oss rekapitulere: Sobyanins QR-kode la 200 forretninger døde på under en måned.

I mellomtiden har vi blitt påtvunget Sobyanins vaksine-regime, som vil trenge minst 3 uker – eller kanskje så mye som en måned – på å bli «effektive». Men det berget Moskvas sykehus i løpet av to uker.

Mirakuløst!

Oversatt, bearbeidet og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nord-Korea:

Historien forteller:

USA har blokkert ethvert forsøk på avspenning

Forrige innlegg

Jan Christensen:

Er Norge, EU og USA uskyldige stater utsatt for verstingene Kina og Russland?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.