POSTED IN Israel, Norge, Syria

Russland vinner igjen.

Israel taper i missilkrigen over Syria.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ved siden av å være en regional uerklært krig mellom Israel på den ene siden og Syria/Iran/Hezbollah på den andre siden er dette også en global konflikt mellom USA m/allierte (derav Norge) og Russland med allierte. Den siste konflikten har USA tapt selv om erkjennelsen sitter langt inne.

I Norge later myndigheter og medier som om ikke dette har skjedd. De overser også Israels eklatante brudd på internasjonale rettsforhold og krenking av andre lands territorier.

Som det fremgår av artikkelen under er dette også en konflikt mellom angrepsvåpen og forsvarsvåpen. Det ser ut til at de russiske missilforsvaret som syrerne nå betjener er meget effektivt og trekker tennene på de israelske missilene. Også denne våpentekninske konflikten taper altså USA/Israel nå.

S-400 Triumf, tidligere kjent som S-300PMU-3, er et moderne og avansert luftvernmissilsystem utviklet av den russiske våpenprodusenten GSKB Almaz-Antej. Det er uklart om Syria nå har fått dette systemet.

En skal heller ikke se bort fra at de syriske mannskapene som betjener antirakettforsvaret har bedre kunnskaper og erfaringer og at dette også bidrar til gode resultater.

Ved siden av å være en faktisk og svært god reklame for russiske missiler på det internasjonale våpenmarkedet forteller også denne historien om det tidsskillet vi befinner oss midt oppe. Russland har passert USA for lengst når det gjelder missilteknologi, en endring som allerede har store maktpolitiske følger: USA kan ikke starte noen atomkrig uten å bli utslettet.

De vil tvinges til forhandlingsbordet før eller siden. Det er en god nyhet.

Knut Lindtner

Rapport: Russland vil gå inn for å begrense israelske luftangrep mot Syria.

Russland vil oppgradere Syrias luftforsvars-systemer.

Av Jason Ditz

Det ser ut som om det er den nye normalen at Israel hver uke kommer med flere luftangrep mot Syria. Dette er sjelden det er alvorlige kamper i Syrias krig nå, men disse luftangrepene er konsekvente, og uten at Israel ønsker å kommenter dem.

Dette er et uttrøttende problem for regionen. Og Syrias nærmeste allierte Russland ser nå ut til å ha fått nok av disse. De vil nå gjøre noe for å begrense disse israelske raidene.

Dette vil stort sett gjøres ved å oppgradere Syrias rakettforsvar.

Russland har solgt til Syria betydelige rakettforsvars-systemer i løpet av årene, der S-300 er en stor del av arsenalet. Israel er til gjengjeld oversvømmet med avanserte USA-våpen, av det slaget som Russlands forsvarsvåpen er ment å imøtegå.

Israel kommenterer mesteparten av tiden ikke hva det er de angriper, eller hvorfor. Men noen ganger viser de sinne når deres missiler blir fanget opp. Da ser det ut som om de dobler angrepene sine med enda flere angrep mot Syrias rakettforsvars-system.

The 9 Best Israeli Fighter Jets - Aero Corner
Det er gjerne fra slike fly Israel fyrer av missiler mot Syria.

Blandet inn i alle disse bekymringene er Israels vanlige bruk av libanesisk luftrom, uten tillatelse, for å angripe Syria. Dette fører ofte til at israelske kampfly kommer nær russiske baser i Syria. Russland har advart Israel om dette flere ganger.

Det er ikke alltid vi får vite hva som foregår i samtaler bakom scenen. Men Israel har noen ganger referert til en slags «forståelse» de har med Russland. Russland snakker nå på egne vegne at USA ikke kommer til å protestere om de greier å stanse israelernes angrep mot Syria.

Det kan være overraskende, siden Israel sannsynligvis vil mislike noen slags begrensning av sin krig. De vil vente at USA vil være på deres parti dersom det kommer klager rundt dette.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Louis Hansel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Jeg vet ikke hva som er mest bemerkelsesverdig, at Israel jevnlig bomber Syria, eller at norske medier og politikere ikke er bekymret over utviklingen. Vi er jo så snare å fordømme enkelte andre land, men Israel og Saudi-Arabia (for å nevne to) slipper fra det aller meste. Man skulle tro UD var besatt av korrupte ferievikarer, men dessverre er det nok verre enn som så.

    Svar
  • Olav Sæther
    28 juli 2021 19:19

    Krigen mot Syria startet i 2013 etter det jeg kan huske. Hillary ville ha flyforbudsone, i klartekst betydde det at hele Syria skulle bombes flatt, slik som Libya. Påskuddet her var at Syria hadde kjemiske våpen. Russland fikk til en avtale om at Syria skulle levere fra seg sine kjemiske våpen. Det berget Syria og også Iran som ville blitt angrepet etterpå. Men jødene er ikke fornøyd med dette.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nord-Korea:

Historien forteller:

USA har blokkert ethvert forsøk på avspenning

Forrige innlegg

Jan Christensen:

Er Norge, EU og USA uskyldige stater utsatt for verstingene Kina og Russland?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.