POSTED IN Endring av politikken, England

I Labour som i norske Rødt foregår det også en utrenskning:

Til Jeremy Corbyn og hans tilhengere: Støtt Nato eller kom dere ut!

0
Print Friendly, PDF & Email

I en artikkel av Chris Marsden fra World Socialist Web Site  den 5. mai fremgår det nå at det nå foregår en stor utrenskning av venstreorienterte i britiske Labour. Denne kampanjen har fått vind i seilene etter at krigen i Ukraina startet. Av artikkelen fremgår det:

«Labour-leder Sir Keir Starmer sa til Times 3. mai at han ville utvise enhver Labour-parlamentsmedlem som ikke erklærte «urokkelig støtte til Nato».

Keir Starmer – Wikipedia
Keith Starmer

Starmer, som gjentatte ganger har erklært Labour for å være «NATO-partiet» under sin proxy-krig med Russland i Ukraina, sa at han var «veldig tydelig» på at støtten til den militære alliansen var «grunnfestet til Labour».

Times Radio hadde tidligere rapportert at Starmers allierte ønsket at han skulle tvinge venstre-parlamentsmedlemmer ut av partiet sitt før neste parlamentsvalg. På spørsmål fra Times om rapporten, svarte Starmer,

«Vi har vært veldig tydelige på forventningene til våre parlamentsmedlemmer når det kommer til saker som antisemittisme, når det kommer til den falske sammenligningen som noen argumenterer mellom russisk aggresjon og handlingene til Nato. Jeg har vært veldig, veldig tydelig på det. Og jeg vil være veldig tydelig og bestemt på disse spørsmålene.»

Og han fortsatte med tanke på parlamentsmedlemmene i labour:

«Ja, dette er prinsipper som absolutt er grunnlaget til Labour, Helt sentralt i Labour …»

Tydeligvis går ingen fri, heller ikke Jeremy Corbyn, den forrige Labour-lederen. Men nå skal alle hans allierte i Labour også taes:

Starmer har faktisk gjort det klart ikke bare at de facto-utvisningen av tidligere leder Jeremy Corbyn vil bli gjort permanent, men at den vil bli fulgt av lignende behandling gitt til noen av Corbyns allierte som ikke er forberedt på å gi et klart løfte om å støtte NATOs krig…

Den lengre artikkelen kan leses her:

Kommentar: 

I ly av propagandaen som ledsager Ukrainakrigen i alle Nato-land følger naturligvis et kraftig politisk trykk for politisk nyorientering. I Norge ser vi dette på mange måter, f.eks. ved at Nato-motstanden nå svekkes i partiet Rødt.

I Storbritannia stilles nå venstresiden overfor ultimate politiske krav i Labour: Støtt Nato eller kom dere ut!

Det er ingen grunn til å tro at ikke dette trykket vil vedvare. En ideologisk svekket venstreside vil falle sammen eller gi etter. Resultatet vil bli det samme: En tannløs tiger!

Knut Lindtner
Redaktør 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vaksinekorrupsjon på høyt nivå?

Med hendene dypt i honningkrukken.

Forrige innlegg

Etterretningsoffiser i US Marins, Scott Ritter:

Hvorfor sender USA våpen til Ukraina som ikke kan brukes?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.