Denne saken får langt mindre oppmerksomhet i våre store medier enn Navalny-saken. I kortform skyldes det at Frankrike er vår allierte. Her kjemper en stor del av befolkningen mot forsøket på å skjule politibrutalitet.
Navalny-saken er en sak som er fremmet fra vestlige medier og de som står bak dem, for å avlede oppmerksomheten fra dem oppløsningen USA står overfor som følge av en stadig forverring av levekårene for vanlige mennesker.
USAs hegemoni er dessuten truet og det er en av USAs velbrukte metoder for å ramme fremvoksende rivaler ved å skape uro hos motparten gjennom demonstrasjoner og opptøyer. Vi har også sett dette i Kina det siste året i Hong Kong.
Men når misnøyen bryter frem i egen leir må avledning og nedtoning til. Politiets voldsomme reaksjoner kan likevel ikke skjules. Demonstrasjonene gjelder jo nettopp politiet og deres metoder.
Knut Lindtner
Opprørspolitiet slår ned på protestanter mot lovforslag om anti-Global sikkerhet i Paris.
Frankrike i dag: protester mot lovforslag om Globalt sikkerhet skjer i gatene i Paris.
Franske borgere har nok en gang protestert mot et lovforslag som straffer de som publiserer fotografier og videoer som kan identifisere politimenn.
Noen kritikere sier det er en stor utfordring for pressefriheten.
Da protestantene nærmet seg Place de la Republique i Paris, tok også politiet til gatene, utstyrt i opprørsutstyr. Og det ble flere sammenstøt mellom demonstrantene og politiet.
Lørdagens demonstrasjoner er bare de siste protestene mot dette lovforslaget, et lovforslag som som vil bøtelegge de som bryter det med tusener, og muligens putte dem bak lås og slå for opptil et år.
Demonstrasjoner i Marseille, Paris, Lyon og andre byer endte i bråk i desember da protestantene kastet prosjektiler på opprørspolitiet, og biler og forretninger ble vandalisert.
Som svar på protestene har regjeringsmyndighetene kunngjort at de vil skrive om igjen Artikkel 24, den som handler om fotografier og videoer av politiet.
De vil prøve å fine en mer balansert tilnærming til saken.
Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
https://www.rt.com/news/514140-paris-protest-global-security-bill/
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 251 ganger.