POSTED IN Kronikk

Valg i Norge:

Hvorfor jeg ikke brukte min stemmerett ved gårsdagens valg.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Ved flere anledninger og i ulike fora har jeg tidligere forklart hvorfor jeg neppe kom til å avgi stemme ved gårsdagens (11.9.2023) valg i Norge.

For å unngå at jeg skal bli vurdert som den kverulanten jeg vet mange mener jeg er, skal jeg svært kort gjenta hvorfor jeg ikke har utøvd min ‘stemmerett’ – av mange ansett som en ‘stemmePLIKT’.

Jeg flyttet utenlands i 1999 og har siden mer eller mindre formelt vært ‘notert’ som bosatt i to-tre ulike land i Europa. I noen år flyttet jeg ofte fra sted til sted og fra land til land. Jeg oppga derfor ingen utenlandsadresse til det norske folkeregisteret, men kun en kontaktadresse til et familiemedlem i Norge. Etter 2011 bor og er jeg ‘folkbokförd’ i Sverige. Frivillig hele tiden og mest grunnet forretningsregnskapsmessige årsaker har jeg betalt skatt og folketrygdavgift til norske etater.

Jeg er norske statsborgere med norsk personnummer, har stemmerett i Norge, men er tvunget til å legge og/eller sørge for at stemmeseddelen blir overført til stemmeurnen i Nordre Land kommune fordi sistnevnte kommune var den jeg sist bodde i Norge da jeg flyttet. Jeg har siden utflyttingen ikke hatt noen interesse knyttet til Nordre Land kommune.

Derimot eier jeg (og min bedre halvdel) en hytteeiendom i nabokommunen Nord-Aurdal, en eiendom som representerer en stor økonomisk og praktisk interesse, blant annet må det betales en rekke avgifter – renovasjonsavgifter, eiendomsskatt osv. Men jeg har altså ingen medbestemmelsesrett! Nord-Aurdal har flere ganger opplyst at jeg ikke kan ha den som folkeregisteradresse og stemmekommune. […] Men kanskje de to involverte kommunene jeg nevner, ikke er av de største og mest betydningsfulle i landet til å vekke interesse. Hadde saken dreid seg om Oslo og Bærum, tror jeg temaet hadde fenget mer. […]

For øvrig er fylkestingsvalget om mulig enda mer uinteressant for meg.

Som et PS om den ledsagende illustrasjonen (øverst i artikkelen) kan jeg informere at jeg lot min AI (KI)-venn lese gjennom det jeg har ment om emnet den seneste tiden og overlatt til ‘skapningen’ selv å ta seg til rette. Den har tydeligvis gått amok!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Politikere er redde når vi ikke stemmer. Da vet de ikke hva folk tenker og hvor mye er de forbanna over dem.

  Svar
  • Tja, Rasta.
   Nå var jo dette valget kun et kommune/fylkes-valg, men..

   Ap, gikk visst ‘katastrofalt tilbake’.
   – Og fikk 20% av stemmene til den norske befolkningen! – Etter å ha stjålet Kr. 100 000, – hvert år ( også framover) av hver husstand i Norge gjennom strøm og rente-tyverier.
   ( Tidligere vist at de er et krigs-parti som bruker våre forsvarmidler til å bombe andre land, – uten å spørre befolkningen.)
   Høyre lagde hysteri over en mild influensa, truet befolkningen hvis de brukte sin Grunnlovsfestede rett til å forflytte seg, ødela det meste av små-næringslivet og stengte av landet i to år. For å nevne noen av overgrepene mot innbyggerne. – Og fikk nesten 30% av stemmene fra innbyggerne for dette!

   Forbanna?
   Dette tyder heller på bevisstløshet, søvngjengeri, og/eller en skremmende- ikke-interesse for styre og stell.

   Jeg tror vi er et treigt/rolig folkeferd i Norge. På godt & vondt.
   Men begge disse partiene burde selvfølgelig blitt sendt under sperregrensen.
   Noe som forhåpentlig vil skje ved Stortingsvalget om 2 år.

   Svar
  • Våres såkalte demokrati er jo bare et teater som gir illusjon om folkestyre. Derfor sa Stoltenberg i en valgkamp for mange år siden at det viktigste er ikke at man stemmer AP, men at man stemmer. For ved å delta, så taper man. Det er essensen i alle svindler eliten bruker mot folket. Hvis få stemmer, så mister «demokratiet» sin oppslutning og da kan ikke eliten bruke systemet mot oss.

   Jeg er forøvrig helt enig med forfatter og har selvfølgelig ikke stemt siden jeg forstod realitetene for snart 20 år siden. Rent åndelig, så vil jeg heller ikke dra på meg negativ karma ved å støtte tyver og drapsmenn. (politikere)

   Svar
 • Tja, hva begrunner jeg med; ikke å delta i valget med min stemme(?). Vanskelig å finne fram til god nok kommentar på det. MEN, det jeg stadig kommer tilbake til er vår samlede politikerstand som preges av feighet og spyttslikker holdninger som tjener kun dem selv – karrieregenerasjonen unnslår seg ikke for å trampe på dem de er satt til å tjene. Jeg «fryser» ved synet, der en del av dem bokstavelig fysisk rister av innet raseri over å måtte parere motforestillinger fra andre. Tillitsskapende og kvalitative egenskaper står til stryk hos de fleste.

  Et tydelig og farlig samarbeid med MSM hvis hensikt er å frata den norske befolkning all sannferdig informasjon og kunnskap om hva vår framtid vil kunne inneholde av katastrofer for befolkningen (allerede på gang) gjør det ikke bedre å både bevitne og forholde seg til. Dere som følger seriøse alternative medier vet hva jeg sikter til.

  Min samvittighet førte meg til ikke å stemme i 2019. Denne gang tenkte jeg at kanskje konservativt og/eller norgespartiet kunne være et valg – men deres støttende holdning til et land (Israel) som ønsker den palestinerne befolkningen døde og begravet har ført til forverret mulighet for å velge dem. Jeg hører til de sendrektige som støttet Israels ledere, fy skam. Nevnt tidligere – «morning in Jenin» endret på det.

  Høyre synes være vinnere i kommunevalget pr. 2023. La oss håpe at det bærer gode frukter framover – samtidig som de driver med tilrettelegging av WEF/Swabb sine 15 minutters byer – vel, det og – neppe stor endring.

  Til sist, TAKK og den er «diger » til Steigan.no. Suveren oppsummering idag av Jonas Gahr Støre sine holdninger og forståelse av hva en statsminister for et selvstendig land som Norge IKKE skal være. Til og med i «kort-format»/beskrevet.

  = et bilde av foræderi av en annen verden. Trøsten deres er at de ikke står alene. Det er som psykopater generelt – de utgjør en anseelig del av ethvert selvstendig land, søker seg makt som inviterer følgere – og stopper etterhvert kjeften på oss alle. MSM blir bare for barnemat å regne slik. Skriften på veggen vil bli alt tydeligere. Vi er advart.

  Pål Steigan: Tusen takk, rent GENUINT – wow!!!.

  Svar
  • ‘ Men det måtte gå sånn. Støre har systematisk ført krig mot Arbeiderpartiets kjernevelgere til fordel for kraftspekulanter, EU og NATO. Hvis hans oppgave har vært å ødelegge Arbeiderpartiet, kunne han knapt ha gjort en bedre jobb.
   ..men fortsetter å ødelegge, ikke bare Norge, men også sitt eget parti, må man spørre: Er det det som er målet?
   …Dessuten liker han ikke at Norge skal styres fra Norge. Han vil at alt skal styres fra Brussel, eventuelt FN. Og slik opptrer han.
   …Og når han sammen med Vedum kan få ødelagt Senterpartiet også, så er det jo fullendt. ‘
   steigan.no/2023/09/hvis-stores-jobb-er-a-odelegge-arbeiderpartiet-er-han-godt-pa-vei/

   Nå ser det jo ut til at Vedum klarer/ønsker å ødelegge for seg sjøl ( sitt parti).
   Når han danser tango med en idiot må han være idiot sjøl for ikke å skjønne at det blir en dans makabre.
   Vedum kunne når som helst ha trukket seg fra dette spillet, – og tyveriet ( av både penger og sjølråderett ) fra den norske befolkningen.

   Svar
   • Saken er at alle broilerne på Stortinget er globalistpolitikere. Kostnaden for å implementere Agenda 2030 er skyhøy, men det er nok også belønningen. Så Vedum er ikke dum. Han er bare korrupt og må nå adlyde ordre fra sine internasjonale herrer nå som som han er i regjering. Bare vent til han er ferdig i regjering, så kan du være helt sikker på at han kommer med mange forslag som vil være gode for det norske folk igjen – men da uten makt til å få dem gjennomført.

    De som er dumme er faktisk det norske folk som aksepterer denne svindelen og lar seg lure. Mange indoktrinerte som føler de virkelig fikk bestemme igår og koser seg over det dårlige valget for AP og SP. Men det disse mindre begavede folkene ikke forstår er at de borgerlige partiene som Høyre og Frp er akkurat like globalistvennlige. Så Agenda 2030 politikken vil fortsette å bli implenetert, men med nytt mannskap. Globalistsvindelen fungerer utmerket sålenge alle med maktpotensial er kjøpt opp av globalistene.

 • Det ser ut som det norske valget har fungert på en slik måte at mange skuffede velgere blir sittende på gjerdet i lang tid (eller evt sier at de heller vil stemme på andre partier enn AP og evt SP). Dette fører til at AP helt i slutten av valgkampen blir tvunget til å gi økonomiske lettelser eller tilskudd til de velgere som sliter mest økonomisk (slik som feks lavere pris på barnehage som er en budsjettlekkasje fra neste års budsjett). Dermed klarer AP å øke sitt stemmetall helt på slutten av valgkampen. Men mange velgere får kanskje ikke med seg dette i og med at slike gode nyheter for de som sliter økonomisk kommer helt på slutten av valgkampen (og kanskje bare 5 dager før valgdagen).

  Svar
  • SHO:
   » til å gi økonomiske lettelser eller tilskudd til de velgere som sliter mest økonomisk».

   Men dette betinger altså enda flere arbeidskrevende ( arbeidskraft-sløsende) statsansatte, for å fordele ‘støtte’.
   – Som altså samme innbyggere/skattebetalende må finansiere/brødfø , – av de tilranede avgiftene/skattene.
   Istedet for å betale kostpris på strøm ( og vanlig fortjeneste /50% til kraftkommunene).
   – Men så hadde det da heller ikke kunnet proklameres ‘inflasjon’ , som begrunnelse for å heve rentene. ( Som USA og bankartellene vil for å hente hjem åger.)

   Hvorfor ikke gjøre det samme med f.eks. brød/brødprisen i Norge? Men da hadde vi nok lettere sett idiotiet.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er dette troverdig: Klarte ikke fly en Cessna 172.

Manøvrerte et stort passasjerfly rett inn i Pentagon et par meter over bakken.

Forrige innlegg

Globalistene vil ha full kontroll.

Skal Den kunstige intelligensen (KI) brukes til nettsensur av uønsket informasjon?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.