POSTED IN Krig-fred, Norge, Russland

Medier og eksperter påvirker Norge’s befolkning

Hvorfor er det så mange løgner om Russland’s motiver?

35 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Tor Bugge

Hvorfor skaper Forsvarets høgskole (FHS) og NRK inntrykk av at Russland bruker feil angrepsmetode, når FHS tillegger Russland helt andre mål enn det Russland har?

1. Med den erfaringen vi har fra USA, Norge og NATO, vedrørende sannhet/løgn fra f.eks. Irak, Syria, Libya, Afghanistan, Balkan og Vietnam, der Norge og NATO juger så det renner av oss, så undrer jeg meg over hva årsaken kan være til at det BARE er Russland som juger og bryter Folkeretten i denne krigen.

2. Etter å ha tjenestegjort 7 år i det norske Forsvaret bl.a. som våpenteknisk befal, så undrer jeg meg over hvordan NRK kan vite hvem som rammer skoler og sykehus med granater. Hva tenker NRK om hvem som har mest å tjene på slike angrep? 

3. Dette er ikke en tradisjonell krigføring, der man teppebomber landet, slik vi kjenner til USA’s angrep på andre land. Russland vil IKKE ødelegge infrastrukturen eller drepe sivile. Fienden skjuler seg inne i befolkningstette områder og bruker derfor sivile som skjold. Da er det ikke til å unngå at det går tapt sivile liv. Da er det merkelig for meg å høre analysene til disse oberstløytnantene fra FHS som uttaler seg i NRK, om at Russlands angrep ikke fungerer. Jo Russlands angrep fungerer helt utmerket, da det ikke er nødvendig med beltegående stridsvogner i denne fasen. Her bruker man i stedet knipetang metoden og avventer videre utvikling i de respektive områdene. Russland vil ha tak i nazistene, de militære enhetene som bomber Donbas, rasere de USA støttede biovåpen fabrikkene (jfr. innrømmelser fra viseutenriksministeren i Bidens regjering), slik at de ikke får startet nye pandemier i verden og de ønsker å skape et Ukraina som ikke er stridsdyktige til annet enn nøytralitet.

4. Russland har ingen interesse av å angripe sivilbefolkningen slik Norge gjorde i Libya, med bomber mot sivile mål, uten mål koordinater for pilotene, og slik Jemens sivile blir drept daglig gjennom 7 år.

Kan NRK komme med nøytral informasjon og informere Norges befolkning om nazistene, bio våpenfabrikkene og den bombingen Ukraina har utført mot Donbas i de siste 8 årene? Fint om både NRK og FHS kan informere oss om de grusomme bombetoktene som foregår i Jemen gjennom 7 år, og de 400 000 drepte, hvorav 4000 barn. Eller er det ordrene fra USA som bestemmer hvordan propagandaen skal publiseres i HELE verden. To år med manipulasjon i covid-19 perioden har gjort Norges befolkning til sauer som følger ordre, og tror blindt på MSM.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

35 kommentarer. Leave new

 • Jeg ser du omtaler ukrainerne som fienden. Jeg dekker gjerne et gratis opphold på 6.avdeling for deg.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   10 mars 2022 12:55

   Folk som er heilt trygge på at all skuld for elendet i Ukraina ligg hjå Russland, kan prøva Canada-testen:

   Tenk deg at Russland brukar 5 milliardar dollar på å bli kvitt Trudeau-styret og får sett inn eit Russland- venleg styre. Det nye styret får rikeleg med våpen og militære rådgjevarar og forsikringar om at Russland stiller opp om dei hamnar i nabokrangel med USA.

   Den som framleis trur at Vesten i den situasjonen ville halda fana høgt for nasjonal sjølvråderett for Canada, kan søkja stillinga som generalsekretær i NATO.

   Svar
  • Skal man avkreve den angrepne et svar på hvorfor det muligens havner raketter feil sted ? Hvis man angriper et menneske på gaten og uheldigvis treffer under beltestedet, skal den angrepne da avkreves et svar på hvorfor vedkommende ble truffet akkurat der ?
   På dette forumet er man manisk opptatt av å forklare allverdens elendighet med å legge skylden på USA slik man har gjort i alle år langt ute på venstresiden. Andre forklaringer er visst helt utenfor deres fatteevne.

   Svar
 • Terje Aune
  10 mars 2022 9:10

  Tor Bugge komenterer under navnet. Hvem er du utopenec. Stå frem.

  Svar
  • @utopenec er en IDIOT uansett hvem han eller hun er – Hvis man har litt omløp i hodet og prøver å forstå hva som egentlig foregår og har foregått i Ukraina de siste 8 årene vil man utmerket godt kunne forstå mer av hva som er årsaken til konflikten i Ukraina !

   «For mange fakta har blitt ignorert av Vesten for å framstille Russland som fiende av frihet, men Donbas-folkets stemmer må bli hørt for å forstå den sanne naturen til den pågående krigen.
   Den eneste grunnen til at Ukrainas president Zelensky insisterer på å fortsette er fordi hans dukkeførere i NATO krever at kampen fortsetter ! »

   Oberst i den amerikanske hæren Douglas MacGregor

   Svar
  • Vet ikke helt hvilken avdeling 6 han refererer til, – men muligens en Akuttpsykiatrisk avdeling der han nok selv er innlagt ! ;)

   Svar
 • Hvis poltikernes talerør media er bygd på gjennomsyret løgn og de prøver å holde ondskap og løgn som fokus,Da blir det til at vi som lesere diskuterer løgn og ondskap i det daglige liv og da hjelper vi til med å holde fokus på løgn og ondskap og folk tror det skal være slik fordi talerørene skriver om det.Vi ser at det som er siste mote i 90 prosent i verdens talerør som feks. smitte ,krig osv.blir brukt til at vi skal bruke
  energien vår på å diskutere det som siste mote i ondskapens talerør .
  Snur man det hele på hodet og skaper talerør som at alle prøver å hjelpe hverandre og lignende ting ville da folk trodd at det skulle være slik?
  Feks.siste nytt i dag er at naboen hjalp meg med snømokking og det var helt fantastisk og at man hele tiden kjører på med lignende saker ,ville da folk prøve å gjøre det og i tillegg prøve skape sine egne ideer i lignende retning fordi talerørene skrev om det.
  Ville man da klare å snu ondskap til godhet?

  Svar
 • Tor Larsen
  10 mars 2022 10:45

  Oberstene og journalistene er rapende mette og fiser bekvemt av velvære, det er nesten hele forklaringen på spørsmålet om deres falskhet. Karrierejegere kalles de, og de må kjenne annet på sin egen kropp før de gjør noe annet. Resten av forklaringen er manglende analytiske evner kombinert med det dypt menneskelige, ofte foraktelige trekket å vite hva man har, men ikke hva man får.
  https://youtu.be/FtGnDNeAQVk

  Linken ovenfor presenterer en klar analyse av situasjonen. Det militær-industrielle komplekset som samtidig med å profitere direkte på krig, kontrollerer mediene og gir demokratiet kun den informasjonen som er til kompleksets fordel. Deres journalister stiller ingen brysomme spørsmål til kryp som Hillary Clinton. Gjorde de det stod journalisten uten jobb dagen etter, og det ikke bare i én nyhetskanal. Journalisten ville måttet finne seg et annet yrke.

  Den eneste måten det i morgen kan bli fred på er hvis landene i Europa, de østlige som nå får problemene nærmest først, kunne kvitte seg med USA. De måtte nekte å gå inn i USAs krigsmodus og heller støtte separatfred med Russland i Ukraina. Det betyr å la Russland trekke seg ut mot det eneste som Russland krever som er en sikkerhetsgaranti. Så ville alle tjene på å hjelpe til med å bygge opp Ukraina igjen, langt ut over krigsødeleggelsene i landet. Ukraina har siden 2014 helt anonymisert falt i elendighet med økende fattigdom i sterk kontrast til den økende velstanden i andre østeuropeiske land. En Gallup meningsmåling i fjor viste at bare 9% av Ukrainas befolkning fortsatt støttet Zelenskys regjering. Det er faktisk en verdensrekord. Mediene fortier, som påpekt fordi mediene eies av det militær-industrioelle komplekset.

  Det vil ikke bli fred. Om nødvendig vil Zelensky bli drept. De drepte nylig den ukrainske fredsforhandleren Denis Kireev på åpen gate fordi han ville skape fred. USA oppfattes fortsatt å være for mektig, så de får det som de vil. Resesjonen vil bli dypere og de negative økonomiske konsekvensene verre enn noensinne mens mediene forer oss med dritt. Europas ledere, i realiteten klientstater av USA, vil gi etter og tilpasse seg USAs krigspolitikk og derfra vil alt kunne hende. Om det en gang likevel vil snu og statslederne ta til vettet før Europa kollapser er ikke godt å si, men nå går vi ille tider i møte med en gal amerikansk president som gissel for sin egen administrasjon. De bestemmer og alle sier «Biden har bestemt». Få aner hvor rett Maurice Samuel hadde i sin beskrivning fra 1924 om at «we will always be the destroyers, because we want a world of our own». https://speculareffect.org/2020/11/26/bidens-jewish-administration/

  Svar
 • «—der man teppebomber landet, slik vi kjenner til USA’s angrep på andre land. Russland vil IKKE ødelegge infrastrukturen eller drepe sivile.»

  Ja, hvorfor skulle Russland gjøre dette? Eller bombe atomkraftanlegg nær Russland?
  Det er antagelig noen som forsyner Nrk. og media generelt, med ferdige krigspropagandafortellinger.
  Norge, norsk media, er (burde være) mer nøytrale i denne krigen. Og gi ordentlige analyser, ikke propaganda.
  USA er ikke involvert i krigen (?) ;-)
  Og Norge, norsk media, og militære, får ikke press fra USA om hva de skal skrive ( ?) ;-)

  Svar
 • Jeg har et horn i siden til jens og camilla og krompen. Agenda 2030

  Svar
 • Svar
 • Meget bra artikkel Tor Bugge.
  Du retter riktige fokus på USA-Vestens syke uendelige dobbeltmoral.

  Det som nå foregår i Ukraina er ille. Og en ulovlig krig i strid med Folkeretten.
  Men det er likevel lite i forhold til alle USAs ihht. samme Folkerett ulovlige kriger, invasjoner, okkupasjoner, hemmelige militæroperasjoner, drap, regimebytte operasjoner, drone angrep, sanksjoner ‘overalt’ i verden siden 2. verdenskrig.
  En US galskap som Storbritannia nesten alltid støtter, og/eller deltar aktivt i selv. Som også de fleste vesteuropeiske land støtter og har delvis deltatt i, inkludert Norge.
  En galskap som i sum har kostet millioner på millioner på millioner av drepte, skadde, hjemløse ofre.
  3-4 millioner døde bare i Vietnam. 150000 døde i Cambodsja. 60000 døde Laos. 3 millioner døde i Nord Korea. Over en million døde i Irak, mer enn halvparten av dem barn. 0,4 millioner døde (til nå) i Yemen. Tusener, titusener og hundretusenere døde ‘overalt’ elles.

  Hva har noen av de samme landene som nå på rekordtid har innført de strengeste sanksjoner noengang mot et land, Russland, tidligere reist av krav om sanksjoner og innført av sanksjoner mot USA, Storbritannia og deres vasall-allierte? Ingen, ingenting (!)
  Hvilket beviser disse landenes uendelige til kjernen syke dobbeltmoral.

  Hele Ukraina-krigen er del av stormaktsspillet. Som Ukrainas regjering/president dessverre ikke forstod før nå at de bare har vært dumme villige brikker i. Og har blitt lurt opp i stry av USA-NATO-EU.

  USA informerte verden i januar at Russland ville angripe Ukraina. USA informerte tilmed angrepsdatoen 16. februar. USA visste utfra etterretningsdata. USA hadde denne gangen rett.
  Men hva annet viser dette?
  I den situasjonen sa USA-NATO likevel et bombastisk nei til Russlands tre krav som Russland/Putin fremmet i desember.
  Selv om USA/Biden – NATO/Stoltenberg da visste at resultatet av deres nei ville bli krigen i Ukraina. Som de bevisst lot skje.
  Som igjen gjør deres dobbeltmoral etter krigens utbrudd like uendelig som universet.

  NATO leder, superglobalist, og fullstendig US puppet, Jens Stoltenberg er en meget farlig mann for verdensfreden.
  Som Norges statsminister var han den som besørget Norge i ulovlig varm krig sammen med USA mot Libya i Afrika(!) i 2011. Høyst trolig selve grunnen for at Stoltenberg deretter fikk NATO toppjobben kort etter. En jobb ingen får om ikke det er hva USA vil. Stoltenberg er nettopp en slik tyle mann som USA vil ha i posisjoner for å fremme USAs interesser.
  Det lover meget dårlig for fortsatt full norsk kontroll av det gigantiske norske Oljefondet, visstnok det største i verden, med Jens Stoltenberg som leder av Norges Bank…

  Svar
 • Tor Bugge: «Kan NRK komme med nøytral informasjon og informere Norges befolkning om (…) bombingen Ukraina har utført mot Donbas i de siste 8 årene?»

  Å oppsummere krigen i Donbas som «Ukraina har bombet Donbas i 8 år» er nok ikke nøytral…

  Med det jeg vet starta krigen ved at pro-russiske militante angrep offentlige bygninger, politistasjoner og grenseposter, og drepte ukrainske tjenestemenn.

  La oss forestille oss at islamistiske separatister gjorde det samme på østkanten av Oslo, og at det så foregikk en krig om områder i 8 år. Og så ville Tor Bugge oppsummert situasjonen slik at Norge drev å bombet Oslo Øst i 8 år…?

  Svar
 • Et godt utgangspunkt er ikke å tro på MSM overhodet når det kommer til kriger, covid osv. De vrir, lyver og sensurer virkeligheten. En må alltid teste motsattbrillerne. Så får en lete etter en rekke andre kilder i øst og vest, til venstre og høyre for et riktigere bilde.

  Svar
 • Snart kommer vel russerne med «beviser» på at Ukraina forsøker å lage atomvåpen. Med pistol mot pannen blir nok lokalt ansatte ved atomkraftverkene truet til å lage falske beviser. Bare vent.

  Svar
 • Hans K Johnsen
  10 mars 2022 23:31
  Svar
  • God artikkel Hans og vi forstår vel alle nå (Ikke alle selvfølgelig) at Zelensky har endret kurs fra å være en fredsstifter – Noe han han lovet å være før valget – til å bli en aktiv støttespiller for den fascistiske ‘ultranasjonale’ militsen. !

   Svar
 • @utopenec er virkelig en spåmann som foregriper begivenhetenes gang, – slikt gjør situasjonen mindre spennende ! ; )

  Ifølge Ukrainske Nynazister vil Ukraina innen noen få måneder ha en «skitten bombe», – som de deretter vil bruke til å utpresse ikke bare Russland, men også Vesten.
  Den kjente Ukrainske Nynazisten Aleksey Svinarenko skrev på sin Telegram-kanal at Ukraina kunne lage en «skitten bombe» om en måned. ( passende etternavn ;) )

  Jeg er sikker på Ukraina er i stand til langt mer enn å bli tvunget til å lage falske beviser !

  For øvrig !
  Den 19. februar truet president Vladimir Zelensky med at Ukraina kan komme til å trekke seg fra Budapest-memorandumet da han talte på sikkerhetskonferansen i München !
  Dette er vel faktisk ikke noe mer enn en dårlig skjult trussel fra Kiev om å skaffe seg atomvåpen – er det vel ?

  Svar
  • Wasan Totland
   11 mars 2022 6:23

   Det kan vel være et annet troll vi har sett lite til i det siste som har laget seg et nytt nick.

   Svar
   • Du har rett – Dette er nok et Mistilpasset Troll som ikke evner å mestre virkelighetens verden !
    Det vil nok dukke opp i andre forkledninger ;)

   • Wasan Totland
    11 mars 2022 13:18

    Rerdaktøren kunne funnet det ut hvis han hadde tatt seg tid til å sammenligne IP adressen til Bolsjeviken for eksempel

   • Mulig det – men det er ikke alltid like lurt å rote for mye i et ormebol ;)

 • Bra skrevet Lars

  Svar
 • Disse løgnerne har dårlig fantasi. De bare beskylder andre for hva de selv holder på med. Slik som Stoltenberg, som bare snakker om seg selv mens han bruker navnet Putin. Kan se ut som om han har lært det av Lars Gule.

  Svar
 • Det siste som har kommet av demonisering- av- Russland-propaganda i Nrk. nå, er : ‘ Hvem skal bygge opp Ukraina nå etter at Russland har bombet i stykker landet’.

  Det burde det ikke være vanskelig å svare på, Nrk.
  Det er det som ligger implisitt i det Nrk-konstruerte spørsmålet. Selvfølgelig Russland.

  – Som Norge har bygget opp Libya etter bombingen. ( Som Nrk. etterlyste dengang, og har spurt Stoltenberg om i hvert intervju siden? ;- ) )
  – Som USA har bygget opp Irak og Syria.

  Russland, mot USA og Norge sine stemmer ønsket å gå sammen om å bygge opp Syria igjen.
  (I stedet satte USA og Norge i gang økonomiske sanksjoner mot det utbombede Syria.)

  Nrk. Hvor har dere hatt tilhold de siste 10-årene, – under en stein?
  Er det vi skattebetalere som har bygget opp Nrk. ?
  Vi burde starte krig og rive Nrk. ned igjen.

  Svar
 • Vil Tor Bugge at krigen bare skal utkjempes i solsikkeåkeren ? Er det feigt å beskytte hus, hjem og familie ? Kan vi ikke samme slengen fordømme Jerichos bymurer ?

  Svar
 • Mulig det – men det er ikke alltid like lurt å rote for mye i et ormebol ;)

  Svar
 • Svar
  • odysee.com er en kanal som ytre høyre flokker seg rundt.

   Svar
   • «Sannheter» skal søkes der den «finnes» – Enten den formidles fra Høyre eller Venstresiden, – Fra mennesker som setter sin lit til Gud eller Djevelen, – ellers blir man fanget i et nett av usannheter !
    Det har vel alltid vært problemet – at vi stoler for mye på vår egen forutinntatthet – og det er en GIFT enten man har valgt et liv som domineres av krefter fra høyre eller venstresiden !
    Tenk selv ! ~Synn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hjernevask

Statlig tankekontroll og selvforherligelse

Forrige innlegg

Biologiske laboratorier funnet i Ukraina.

USA sponset forskning og eksperimentering på pest, miltbrann og andre sykdommer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.