POSTED IN Historie, Israel, Ytringsfrihet

Hvorfor denne ekstreme redselen?

Er det mulig å diskutere jødisk organisering uten å bli kalt antisemitt?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jødisk lobby eller zionisme?

Jan Hårstad   

Jeg må begynne med å si at mine jevnaldrende opprørere fra 68-generasjonen og 70-tallet er noen av de tristeste spaltister som finnes i Norge. De aller fleste av dem er mest opptatt av å søke dekning innen politisk korrekthet og multikultur. Steigans blogg er vel det eneste som fremdeles holder seg på klassekampens terreng.

Edvard Hoem har slått seg på Nato, Dag Solstad tør ikke rykke ut med noe svar for hva hans maoisme står for.

Terje Tvedt hadde en kronikk i Aftenposten om vilke enestående kulturprodukter vi kan vente oss fra USA på vei mot totalt sammenbrudd. Og herrene Braanen, Marsdal, Mimir vet ikke sin arme råd for hvordan de skal redde den EU-Nato sosialdemokratiske regjeringen, i dag som for mange år siden.

Peder Martin Lysestøl skaffet seg en slags navn under maoismen ved å skrive om palestinerne. All ære for det.

Men nå går han i strupen på Hans Olav Brendberg fordi denne hadde valgt å holde møte i Trondheim om den «jødiske lobbyen» og ikke den «sionistiske lobbyen» . Før han kommer til den konklusjonen viser han opp et heroisk edelmot for forfulgte jøder og Holocaust og enten han liker det eller ikke: i sammenheng fortoner det seg som om edle Lysestøl er iferd med å slenge Brendberg i samme dynga. (KK 8 januar 2022)

Men er det nå i historisk sammenheng så steingalt å snakke om den jødiske lobbyen? Jeg er redd akademiker Lysestøl er på tynneste is i den saken.

 

Jewish Agency for Israel – Wikipedia
The Jewish Agency for Israel (hebraisk: הסוכנות היהודית לארץ ישראל, HaSochnut HaYehudit L’Eretz Yisra’el) er verdens største ideelle jødiske organisasjon. Bevegelsen ble tidligere kalt «The Palestine Zionist Executive», men ble utpekt i 1929 som «Jewish agency» i Folkeforbundet sitt Palestina-mandat.[1] (Fra Wikipedia)

Jeg sitter på årsboken for koloniseringen av Palestina fra 1923, utgitt i Berlin med stolte kart over den jødiske koloniseringen. På oversikten på side 451 nevnes følgende viktige aktivister i prosjektet:

   Jewish Agency

   Jewish Colonial Trust

   Jewish Colonisation Association

   Jewish Company

   Jewish territorial Organisation

   Jüdisch-soziale Fürsorgsarbeit

   Jüdische Arbeiterbank

   Jüdische legion

   Jüdische Nationalräte

   Jüdischer Kongress

   Jüdischer Nationalfonds

Det får være nok. Jeg kan hente mer info fra andre år om nødvendig. De mektige jødiske bankhusene spilte en avgjørende rolle for koloniseringen av Palestina.

Lysestøl som har reist i Palestina vet utmerket godt at det folkelige Palestina snakker om JØDENE. Det er embetsverket og akademikere som snakker om ZIONISTER.

Og hvis denne debatten skal ha noe for seg må man undersøke NÅR det ble forbudt å snakke om den «jødiske lobbyen» og erstatte det begrepet med den «zionistiske lobbyen.»

Det krever faktisk omfattende akademiske undersøkelser som sikkert derimot vil være åpen for.

Fordi: en tredje palestinsk Intifada er allerede under utviklingen og problemstillingen kan igjen bli aktuell og ny.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • De fleste, i hvert fall her på derimot.no, er vel nå klar over at jøder kontrollerer banking, filmindustrien, media, osv, men forholdsvis få er vel klar over hvor total denne kontrollen er. Her er en oversikt over jøder i amerikanske media, en oversikt som vil overraske de fleste:

  http://www.renegadetribune.com/infographic-who-runs-the-lying-press/

  Svar
 • Jan Hårstads innlegg gav straks assosiasjoner til Tacitus:»Hvis du vil vite hvem som kontrollerer deg, se til hvem du ikke får kritisere». Spørsmålet om når det absolutte forbudet mot å kritisere jøder kom må besvares med det enkle ordet «holocaust». Siden verdenskrigens slutt har holocaust blitt blindvforbudsskiltet som uten ett eneste unntak har sendt alle forsøk på kritikk av jødisk organisering i retur og deretter for all ettertid har gitt avsenderen en livstidsdom med hakekors i pannen. Johan Galtung har forsøkt seg, med eneste resultat at hans navn aldri mer refereres til i akademiske sirkler. Den før så feterte nobelprisvinneren Alexandr Solzhenitsyn ble totalt persona non grata for å ha skrevet boken «Twohundred Years Together» og ingen av hans tidligere bestselgende bøker kommer meg bekjent i nyopplag. Selv mente han bare det bare viste at de som stod bak den «russiske» revolusjonen av 1917 fortsetter å kontrollere Vesten etthundre år etter. Boken har blitt utgitt i Russland.

  Noen kan så vidt klare å overleve etter å ha kommet med kritikk, så som da journalistikkens grand old man (jfr. Watergate) Carl Bernstein sa om Irakkrigen at den ble startet uten én eneste gyldig grunn «..and there you go to the jewish neocons..», men så måtte han da også legge til at «..and I can say so because I am jewish!» Der har du det hele i et nøtteskall, at jøder kan så vidt det er få kritisere jøder, men kritikken får ikke spres videre. I alle medier, ikke minst Resett og Document, garanterer det kommentarsletting og hos sist nevnte livslang utestengelse fra kommentarfeltet. Prøv selv, den som ikke tror sensuren.

  Bak alt sammen ligger den suverene økonomiske makten som bare ble fullkommen etter Adolf Hitler, for øvrig selv genetisk bestemt jøde (ref. m.a. Ha´aretz) sammen med sin kone Eva Braun og kona til den av Hitler personlig utvalgte SS-livvakten Rochus Misch. Tror vi på tre samvirkende tilfeldigheter?

  Ingen kan likevel mistenke en plan større enn noen ant virkelighet, selv ikke etter noen studie av det Internasjonale Røde kors samlede rapport om konsentrasjonsleirenes døde som etter å ha vært hemmeligstemplet siden 1945 ble frigitt for få år siden. Der finnes ikke noe mer viktig å undertrykke i denne verdenen enn noen diskusjon som leder til den suverene makt som ligger i grunnlaget for verdens fiat pengesystem. Om den skal Nathan Rotschield ha sagt at: «gi meg kontrollen over nasjonens pengesystem og jeg bryr meg ikke om hvem som skriver dens lover».
  https://fromthetrenchesworldreport.com/international-red-cross-records-put-the-holocaust-death-toll-of-camp-inmates-at-271301/66963

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 januar 2022 10:32

  Palestinarar er òg semittar. Difor bør ikkje jødar ha einerett på omgrepet antisemittisme. Staten Israel oppfører seg ulikt overfor ulike semittiske grupper. Spør du folk i Gaza, trur eg Israel ville koma høgt opp på lista over antisemittar.

  Svar
 • Nå er det ikke lenger bare Resett og Document som sletter mine innlegg, så velkommen etter, derimot.no! Det bekrefte klart som det klareste krystallglass Hårstads påstand om at kritikk av jødisk organisering ikke får forekomme, og spesielt får det ikke forekomme dersom det kan dokumenteres, hvilket jeg gjorde uten å peke ut folkegruppen, men ved å peke ut et forsvinnende lite utvalg av gruppen. Er kritikk av den sicilianske mafien kritikk av sicilianere som gruppe (idiotisk sjikanerende påstander får av og til stå som eksempler på hvor utidig antisemittisme er)? Hvordan kan fysisk forekommende, vitenskapelig holdbar dokumentasjon av påviselige faktiske forhold være antisemittisk eller engang krenkende? Hvordan kan sannhet være krenkende? Ironien er med slettingen lattervekkende komplett og fullstendig overveldende, og nå spørs det om ikke kommentarer igjen begynner å bli borte «i posten».

  Svar
  • Jeg trekker kritikken jeg kom med i siste innlegget fordi det første jeg siktet til plutselig kom på trykk mange timer etter at det ble postet. Beklager paranoiaen, men innlegg bruker umiddelbart komme på trykk så dette var uventet. Kanskje redaksjonen så kan slette innlegget fra klokken 14:17?

   Svar
 • Å sette Israel og Israelsk politikk i skammekroken er helt på sin plass,men å tro at Israels skapere var jøder,det blir vel feil og det er også feil om noen hevder at dagens maktfolk enten de holder til i Israel eller USA er jøder,
  Og at det ikke er lov å kritisere Israel ,hva sier derimots kommentarfelt til det ?.
  Hva er verst ?.
  USA,Russland,Kina,tyrkia,Israel,Norge eller Sverige ?.
  Mens dere krangler om hvem som er hvem,hvorfor ikke i fellesskap gjøre noe med banksterne,om de er av den ene eller andre sorten,det har da ingenting med saken å gjøre,det er de som kontrollerer deg.

  Svar
 • Vi har vært utsatt for en kampanje. En «Hold Kjeft» kampanje. Ordet er antisemitisme og det betyr «Hold Kjeft».
  ADL (AntiDefamationLeague) har vært en spydspiss i dette arbeidet. Ved hundreårsjubileet i 2013 ble det skrevet diverse lovtaler og hyllester, men også slike ting som ADL : hundred years of hate. Det finnes sikkert enda ett sted.

  Som vi vet er Israel og Jødene en nasjon og har en ekstrem grad av organisasjon. At vi se bort fra å diskutere en spesifikk nasjons interesser, er ikke bare tullete, det er kriminellt at vi ikke skal ha full frihet til å diskutere dem. Og vi burde behandle «Hold Kjeft» agentene som sådan.

  Svar
 • Angående holocaust, så er denne artikkelen av David Cole gansske opplysende.

  https://www.unz.com/pub/jhr__a-jewish-revisionists-visit-to-auschwitz/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor skjules dette for befolkningen?

Vaksinene er noe annet enn vaksiner. Det er genterapi.

Forrige innlegg

Ingen NAV-skandale, men en EØS-skandale

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.