POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Hvis sannheten er ubehagelig omtales den ikke i norske medier.

Norsk nasjonalsport: ønsketenkning?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dokumenter gjelder ikke.

Av Jan Hårstad

En ser jo at saken med sprengningen av Nord Stream gassledning har forsvunnet fra media. Nå er det 100 dokumenter som ligger ute på nettet av topp hemmelige  saker fra Pentagon. Så langt i studier av dette enorme materiale har man kommet fram til følgende konklusjoner:

Natos specialforces deltar på bakken i Ukraina, Nato generaler leder den ukrainske hæren og forberedelsene til storkrig mot Kina og Russland har pågått i årevis allerede.

For de av oss som har vært litt virkelighetsinteressert kommer ikke noe av dette som en overraskelse. Tvert om bekrefter dokumentene det vi har skrevet om i årevis.

Men i det offisielle Norge er ønsketenkning og virkelighetsvegring påbudt. En svært utbredt oppfatning i Aftenposten er denne: når nå krigen i Ukraina nå snart tar slutt.

Hvor tar de det fra? Avisa forteller at norske firmaer allerede nå valfarter til Kiev for å rivalisere med tyske for «gjenoppbygging».

Er ønsketenkning en god norsk øvelse?

Men Ukrainakrigen er jo bare et moment i prosjektet med å kutte opp Russland i småbiter og kolonisere det med et Nato-vasall regime. Det var jo dette RAND presenterte allerede i 2019 og intet er lagt vekk av denne planen.

Så skriver redaktør Hans Rustad på Document 14 april 2023:

«Vi holder på å bli fiende av Russland. – Er Norge i ferd med å komme inn i et annet sikkerhetsregime av amerikanske interesser?»

Vi kan anbefale Rustad å lese sine egne artikler om Georgiakonflikten,om bombingen av Libya etc. Av alle utenrikspolitiske posisjoner som Document har stått for i sitt tyveårige liv, har Document alltid tilsluttet seg Nato-narrativet og USAs politiske posisjoner. Hvis det er slik at det norske sikkerhetsregime nå underlegges amerikanske interesser, så kan Pentagon takke Document for mye av denne jobben.

Den allmenne oppfatningen blant middelklassene i Norge er at en ny president i USA, helst Donald Trump, vinner valget i USA 24 november 2024 og derved framstår et helt nybadet sivilisert USA som gjeninnfører verdensharmoni og velstand. Ikke le nå, vi må forholde oss til det norske folkets tenkning som det er og ikke som det burde være.

Det aller siste var at New York utnevnte en minister for Rotteutdrivelse. I Philadephia finnes ikke rent drikkevann, USAs sjette største by. 2 millioner mennesker har flyttet ut av storbyene for de drukner i drap og vold.

Den sentrale livsløgnen hos mange norske borgere er drømmen om Doris Days harmoniske familiære forstadsliv før USA bega seg ut i en serie av mislykkede kriger som har ruinert landet og splittet det opp for nyoppdeling og borgerkriger.

Da sier viktig skribent på Document, STEIRO, at dette søppelet er Norges «hovedallierte» hvis militære oppskrifter og anbefalinger vi må oppfylle. 2% av BNP til det amerikaniserte «norske forsvaret». Dess mere Nato dess mer forsvar og trygghet.

Gir krig trygghet?

Det er det totale Donald Duck som for tusende gang bekrefter sannheten i en setning Av Olav H. Hauge: «I draumar fær du».

Så var det draumen om det frelsende EU som er i totalkrig med seg selv: Warsawa og Østblokken vil ha tettere bånd med USA for å krige mot Russland.

Frankrike vil at EU skal alliere seg med Kina og derved ryker også drømmen til Høyre og FRP om at Tyskland-Frankrike sammen bygger den gode EUROPAHÆREN som redder oss alle sammen. I Document er det stor bekymring for at Tyskland ikke har gode nok militære muskler! Det er sant.

Det var jo den store Borges som lanserte begrepet om «den fantastiske litteraturen» La literatura fantastico. Det var synd at Borges aldri fikk opplevd Norge for da ville han fått materiale til mange bøker. Her lever stort sett bare ønsketenkere og fantaster.

Forsidebilde: Lexica

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Takk for forfriskande ord frå ein eldre herre.

  Svar
 • Jan Hårstad
  19 april 2023 17:08

  Steiros høl i hue. Min tradisjonelle motstander på kommentarfeltene har nå skrevet en meget god artikkel om EU-iseringen av det ekstremnavive Norge på document 18 april. Les selv. Men i den artikkelen står det ikke et kløyva ord om Nato og det er dette som får meg til å omtale Steiro ironisk.
  Prosjektet med EU,Marshall hjelpen og Nato er ett og samme prosjekt,det er to sider av den samme mynten som er USAs verdenshegemoniprosjekt. EU er det sivile europeiske samfunn,Nato er dens militære gren.
  Bortsett fra Frankrike og Ungarn har nå NatoUSA tvunget alle europeiske stater til full krigsmobilisering
  mot Kina og Russland. Meningen er å stille opp 300 000 nato forces langs Russergrensa for Operasjon Barbarossa nr 2. Dette står i New York Times-Washington Post daglig.
  Steiro ser ikke den organisk sammenhengen mellom EU og Nato. Han betrakter USA som vår «hovedallierte» som åpenbart bør få 2% av BNP til ytterligere amerikanisering av det norske forsvaret.
  Det er med 2% er gammeldags,nå vil Nato/USA ha 2,5- 3% for her skal det storkriges.
  Faktisk skriver Steiro veldig bra om tilstanden EU-Norge spesifikt. Åpenbart har han ikke fått med seg at det var USAs Foundations som understøttet alle de store «europeiske statsmenn» for å gjøre EU-Nato til ett og samme vasallprosjekt under USA. Så da har vi en Steiro som er kritisk mot EU men glødende
  tilhenger av amerikansk militarisering av Norge. Vår hellige «hovedallierte».

  Svar
 • Norske medier må med sin provinsialistiske selvsensur være ekstreme i verdenssammenheng. En mengde saker av allmenn intertesse som jevnt publiseres i britiske medier som Guardian nevnes ikke i de norske mediene. BBCs undersøkelse av russiske dødsannonser som viser militære tapstall, USAs økonomiske krigføring mot Europa og EU, hvordan BlackRock utløste den globale energikrisen, Hitlers jødiske genetikk eller totalt manglende bevis for diktatorens død skal norsk publikum spares for.

  Svar
 • The end times
  21 april 2023 15:28

  Den norske vikingene er død. Skiftet ut med stolthetsflagg og flanellskjørt. En grepa kar er rett og slett duftet «hen» godt hjulpet av satans kanalen Nrk!

  Svar
 • At Trump har helgenstatus i sin amerikanske MAGA-menighet og i Rustads verden, det forbauser ikke, men det rare er at blant de mer alternative og spirituelt orienterte observerer jeg også vyer om the donald som frelseren, helt pussig, det må være p.g.a. en desperat mangel av noe bedre, noe av virkelig kvalitet. Norsk middelklasse liker Trump? Er det en antagelse eller registrert ved noen spørreundersøkelse? Har litt vondt for å tro det; han er jo så forhatt i norsk media.
  Presidentkandidat DR. SHIVA er en jeg har lyttet til med megen interesse, høyst sannsynlig er han sjanseløs siden han går rett i strupen på «kabalen», trekker sammenligninger med indisk kastesystem, som er institusjonalisert rasisme av verste sort, med brahminene som herrefolk, og grisebanker sionismen, hvor han regner Trump og Kennedy jr. og Musk som del av komplottet selv om de klarer å lire av seg noen ord folk vil høre. Drainet Trump Swampen? Ikke særlig. Operation Warp Speed som han skrøt sånn av, er det okay for folk, er de helt skada i knollen av injeksjonene eller hva?

  Svar
  • Kommentaren var for lang….sorry

   Svar
   • ….eller jeg ser at NL har noen skikkelig lange kommentarer, men han er så vidt jeg forstår redaksjonell medarbeider-så da kan han sikkert «overprøve» algoritmen i kommetarprogrammet. Fikk ikke noe varsel om at den var for lang før jeg skulle lime den inn.

    Beskjed:

    Olav B: Vi har nå utvidet den maksimale tekstlengden med 200 tegn ekstra.

    Northern Light er ikke en del av redaksjonen. Vi vet ikke hvem som er er bak «nicket» Northern Light.
    Men vi ønsker at han/henne vil bli det, siden N.L kommer med veldig fine kommentarer og oversettelser.

    Så, hvis Northern Light vil bli en del av redaksjonen, så er det bare for ham/henne å sende en epost til oss.

    Med vennlig hilsen
    Redaksjonen

 • Enig med deg/dere der. Takk for info.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norsk prioritering:

Det er viktigere å ta enn å redde liv.

Forrige innlegg

Klarte propagandaen å snu virkeligheten på hodet?

Eliminerte Israel som følge av panikk mange av sine egne innbyggere?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.