POSTED IN Covid-19

Hva er de redd for?

At det finnes effektive medisiner mot Covid-19?

17 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

– Når latterliggjøring av en podkastvert er viktigere enn sannheten

«En rekke ganger i løpet av pandemien har mediene spredt feilinformasjon som er så banalt og åpenbart feil – at en snart må begynne å lure på om yrkesgruppen i det hele tatt er i stand til å gjøre jobben sin.» Dette skriver kommentatoren George Gooding i Nettavisen.

Det handler om ei nyhetsmelding som NTB nylig sendte ut om den populære podkastverten Joe Rogan som har offentliggjort at han har blitt sjuk med Covid. Rogan meldte samtidig om at han har tatt i bruk en rekke legemidler for å behandle sykdommen, blant dem ivermectin. Goodding skriver:

«NTB fremstiller ivermectin slik i nyhetsmeldingen:

«Rogan sier han har blitt behandlet med […] ivermectin, som ofte brukes til å fjerne parasitter fra dyr. Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA har bedt folk om å ikke brukte det til behandling mot covid-19, etter å ha fått inn meldinger om at folk har blitt svært syke etter å ha tatt ivermectin, som var ment til behandling av hester.»

Kilden for saken oppgis å være New York Times, skrevet av journalistpraktikanten Alyssa Lukpat, som bare nylig ble ferdig med journalistutdannelsen sin.

Fremstillingen av ivermectin som en «hestekur» følger et mønster som har pågått i internasjonale medier i hele år, og som har tatt seg opp den siste måneden ved at det amerikanske legemiddeltilsynet gikk ut med en useriøs tweet om ivermectin, der de også fremstilte medisinen som noe bare hester og kuer skal få i seg.»

Nobelpris for ivermectin

Men dette er en banal og usann framstilling, skriver Gooding. Det har seg nemlig slik:

«Oppfinneren av Ivermectin ble tildelt Nobelprisen i medisin i 2015 for medisinens rolle i å nærmest utrydde elveblindhet og elefantiasis, samt dets bruk til å behandle forskjellige typer parasitter. Medisinen har vært i bruk siden 1988, og er en av de mest brukte medisinene i verden. Til mennesker.

I den norske legemiddelhåndboken kan man lese om medisinen, og at det finnes fem ivermectinpreparater i bruk i Norge, for behandling mot helminter og parasitter. Til mennesker.«

Ivermectin-mørklegging i India. Sensurering av fagfellevurdert studie.

George Gooding har fullstendig rett. Det er gjort viktige fagfellevurderte studier av bruken av ivermectin mot covid. Dette kan man blant annet lese om på www.ivmmeta.com , med 61 studier som omfatter 23.000 pasienter, der det avsløres opptil 96% redusert dødelighet ved bruk av ivermectin profylaktisk.

Det finnes også fagfellevurderte publikasjoner og bevis samlet av Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC)-gruppa og British Ivermectin Recommendation Development (BIRD)-panel ledet av WHO-konsulent og metaanalyseekspert Dr. Tess Lawrie.

De har samlet sine beviser for sikker og effektiv bruk av ivermectin til behandling mot covid her: Evidence and Protocols. Der viser de for eksempel til bruk av legemiddelet for å kurere helsearbeidere i India, og der man har registrert en 83% reduksjon av sjukdommen i løpet av en måned.

Advokatforeninga i India saksøker WHOs sjefsforsker for desinformasjon

Den indiske advokatforeninga (The Indian Bar Association) har saksøkt WHOs sjefforsker Dr. Soumya Swaminathan den 25. mai og beskyldt henne i en 71-punkts anmeldelse for å forårsake indiske statsborgeres død ved å villede dem om Ivermectin. Punkt 56 sier: “At din villedende tweet 10. mai 2021 mot bruk av Ivermectin hadde den effekten at staten Tamil Nadu trakk Ivermectin ut av protokollen 11. mai 2021, bare en dag etter at Tamil Nadu-regjeringa hadde anvist den for behandling av COVID-19 pasienter.”

Dette går fram av ei pressemelding fra foreninga som kan lastes ned her. Den komplette anmeldelsen finnes her.

Oppsiktsvekkende suksess med Ivermectin i India

I en artikkel i The Desert Review skriver dr. Justus R. Hope at det er oppnådd svært gode resultater med bruk av Ivermectin blant annet i Delhi der antallet koronatilfeller har falt med 97 prosent etter at man startet med bruk av Ivermectin.

https://bloximages.newyork1.vip.townnews.com/thedesertreview.com/content/tncms/assets/v3/editorial/2/dd/2dd74bfa-c331-11eb-99c3-b719f2e719db/60b6c2dd40c03.image.jpg?resize=624%2C336

Dr. Hope skriver:

WHO advarte India om at de gjorde en feil ved å bruke Ivermectin. De fortalte dem at det kunne være farlig, at det ikke var bevis for at det fungerte. Hvor mange løgner vil du kjøpe før du stiller opp for sannheten? Den fatale feilen ville ha vært å IKKE bruke Ivermectin.

Dr. Hope viser til den fagfellevurderte artikkelen til Dr. Peter McCullough, Dr. Harvey Risch (Yale), og Dr. George Fareed (Harvard) der de viser til gode resultater med tidligbehandling av covid-pasienter. Dette arbeidet har vi tidligere presentert for leserne av steigan.no blant annet her: Peter McCullough: Det gir gode resultater å behandle covid-19 tidlig.

Alle disse faktaene er lett tilgjengelig – hvorfor velger NTB latterliggjøring?

George Gooding skriver:

«Gitt alle disse faktaene og opplysningene som er fritt tilgjengelig for NTB-journalister – inkludert sine egne artikler – hvordan presterer de da likevel å bli med på skrøner om at dette bare er en medisin for hester?»

It’s all about the money!

Og Gooding svarer på sitt eget spørsmål:

«Big Pharma

Mediene er vanligvis litt mer kritiske og skeptiske til såkalt Big Pharma, den amerikanske eller internasjonale legemiddelindustrien, og hvordan de «roterende dørene» mellom denne industrien og USAs offentlige medisinske miljøer bidrar til det en kan kalle korrupsjon.

Men under koronapandemien har pressen gått fra å være kritiske og skeptiske til å nærmest bli mikrofonstativer og PR-agenter på vegne av disse konsernene.

Et lite eksempel på den salige sammenblanding av interesser er at Scott Gottlieb, FDAs direktør fra 2017–2019, nå sitter i styret til Pfizer, som jo nå har blitt den mest sentrale aktøren i vaksinering mot korona.

Stephen Hahn, Trumps andre FDA-sjef fra 2019–2021, ble i sommer med i toppledelsen av selskapet som startet Moderna.

Toppsjefen for stiftelsen til nyhetsbyrået Reuters, James C. Smith, sitter også i styret til Pfizer. Det er risikabelt å nevne det siden det florerer så mange teite konspirasjonsteorier, men Bill & Melinda Gates Foundation er også representert i styret til Pfizer.»

Det ville ha vært katastrofalt for vaksineindustrien dersom det ble allment kjent at covid-19 kan behandles effektivt og med svært gode resultater med billige, velprøvde og sikre medisiner som ivermectin. Det ville også vært katastrofalt for de politikerne som har drevet denne fryktkampanjen i over halvannet år og ødelagt livene til hundrevis av millioner mennesker. Derfor må sann og forskningsbekreftet informasjon om behandling mot covid undertrykkes og latterliggjøres, slik New York Times gjør og slik NTB etteraper.

Og Klassekampens Guri Kulås kaster seg dessverre med på det uopplyste mediekjøret. Se faksimile.

Dette hadde vært en morsom sak om lettbeinthet og flokkmentatlitet blant uopplyste journalister hvis det ikke hadde vært så alvorlig. For hvis det er slik at millioner på millioner av mennesker kan reddes fra sjukdom og død ved hjelp av sikre legemidler, så er latterliggjøring av slik behandling en svært alvorlig sak.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Caleb Woods

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

17 kommentarer. Leave new

 • Hansine Henningsen
  5 september 2021 8:39

  Main Stream og statseid media (kort sagt alt unntat alternative media som derimot.no) er enten kjøpt og og kontrollert av noen få hyperrike eller korrupte. Samme korrupsjonen igjennomsyrer alt nå og til og med «ekperter» og stort sett alt av politikere lyver så det renner når det gjelder alt som har med klima korona å gjøre. Det er helt klart en agenda som ligger bak det hele og stort sett alle tiltakene er bare tull som ikke gjøre noen nytte enn å gi de hyperrike mer makt og penger. Kort sagt så er det hele grov korrusjon …. Media over hele verden har ikke gjort annet enn å servere grove løgner nå i over 1,5 år, løgner som tar 2 senkunder å avsløre med å skjekke offisielle data selv…

  Svar
  • Men Hansine,om Corona og klima og innvandring bare er en stingoperasjon(avledningsmanøver for et finansielt sammenbrudd,da har vel ikke Derimot og deres lesere vært på ballen i det hele tatt.
   Det finansielle sammenbruddet kommer og det nokså snart.Ikke vanskelig å finne informasjon om det.

   Svar
 • Oppgjøret etter ww3 vil få oppgjøret etter ww2 til å ligne oppgjøret med en mygg i forhold. Norge hadde (utrolige) 55000 tiltalte på benken. I Frankrike med sin Wichy-regjering hadde de 300! Denne gangen snakker vi nok opp i mot 1 million tiltalte, kanskje flere. «politikere», byråkrater, presstituerte, og eventuelt lokale «heroes» som har benyttet den medieskapte frykten til egen vinning. For mange av dem kan de kanskje bare håpe på at KT’er om at «vaksinen» vil drepe de «vaksinerte» er korrekt, og slik «slippe» straffen for det de har gjort?

  Svar
 • Jag har ett ständigt pågående tankeutbyte med en god vän som är läkare. De här länkarna jag fått av honom visar inget vetenskapligt stöd för vare sig hydroxychlorokin, ivermectin eller blodplasma med antikroppar.Läs själva!
  https://opmed.doximity.com/articles/will-ivermectin-cure-covid-19
  https://www.mcgill.ca/oss/article/covid-19-critical-thinking/ivermectin-convalescent-plasma-and-hydroxychloroquine-one-year-rotten-apples
  https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/why-you-should-not-use-ivermectin-treat-or-prevent-covid-19

  Svar
 • Trist men sant...
  6 september 2021 9:04

  Korona og klima hysteriet handler om makt og penger, eller kort sagt det er grov korrupsjon… Er ingen penger eller makt i medisiner som allerede er på marketed og som er billig, men der er MASSE penger og mulighet for å karre til seg makt med hjelp av å holde korona hysteriet ved like så lenge som mulig og presse ALLE til å ta de helseskadelige vaksinene. Helseindustrien er ikke intresert i å gjøre folk friske, de er intressert i å benhandle deg for sykdom hest til evig tid, er ingen penger eller makt i å gjøre folk friske med billige lett tilgjengelige ufarlige medidinser…

  Svar
  • Det handler om patenter og rettigheter.Hvordan kan noen egennyttige legemiddelprodusenter ha patentrettigheter på helse ?.Hvem ga de den retten ?.Patentrettigheter dreier seg alltid om at de få skal dominere de små.
   Det samles stadig vekk inn penger fra folket til forskning på alskens sykdommer,staten(e) som jo er folket bidrar også til kronerullingen.Denne forskningen gir det resultatet at nye medisiner kommer til verden og legemiddelprodusentene tar patent på de.Men faen,var ikke de pengene samlet inn fra folket ?.Er det ikke folket og folkets stedfortreder staten som eier medisinen ?.Nei,det er visst ikke så,men derimots debattanter kan kanskje forklare galskapen,slik at vi som stiller brysomme spørsmål kan få svar ?.

   Svar
 • Peru hadde en massiv kampanje med ivermectin i siste halvdel av 2020. Dødeligheten falt 14 ganger over 3 måneder. En ny president kom inn og stoppet kampanjen. Og dødsfallene steg 13 ganger i løpet av den neste måneden.

  https://t.co/1Zvbi9LdPi?amp=1

  Svar
 • Dere kan jo lese dette da…Eller tror dere at dette bare er statlig propaganda kanskje?

  https://www.insider.com/oklahomas-emergency-rooms-are-clogged-with-people-overdosing-on-ivermectin-2021-9

  Jeg sier som CDC: Dere er ikke kuer eller hester. Slutt med dette. Nå.

  Svar
  • Biologisk sett er det ikke noen vesetlig forskjell på kuer og hester og leger/mennsker.

   Lenken viser til overdoser…

   CDC, huffda.

   Svar
  • Den historien viste seg jo å være «fake news», men bra forsøk 🙂 du er like mye en lege som jeg er astrofysiker, men takk for latteren!

   https://steigan.no/2021/09/propagandaoppslagene-om-hestemedisin-bygde-pa-logn-og-fanteri/

   Svar
   • Så du har doktorgrad i astrofysikk og sprer slike teorier? Jeg er spesialist i onkologi (kreftmedisin), dr. med. og 25 års erfaring som lege…Og tro meg, jeg har sett og hørt mye rare teorier om hva som forårsaker kreft og hvordan det skal behandles. Jeg vet ikke hvor mange jeg har stått ved sengen til bare timer før de skjønner at de valgte feil. Selv om jeg ikke behandler Covid kjenner jeg teoriene og vet at de er spinnville og uten medisinsk innhold. De er bare farlige.

    Og Steigan.no kan vel neppe sies å være en uavhengig og «unbiased» kilde. Det er fortsatt en rekke kilder som melder at historien er sann – f.eks Guardian. Det er vel verdens fremste publikasjon mtp kildekritikk, og var f.eks de første som slapp til Snowden, Panama Papers, Wikileaks etc. De kan man stole på. At Steigan ikke vil stole på disse – vel det er hans sak.

  • Svar
  • Jeg begynner også å tvile på om du er lege. Hva mener du om dette innlegget i Aftenposten om ivermectin av overlege Anders Bugge? Eller er dette ukjent for deg? Det burde det ikke være, dersom du er lege.

   https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/VqWan3/vi-maa-ta-debatten-om-ivermectin

   Svar
   • Jeg kjenner til den, men som han selv sier – vi mangler skikkelig forskning på dette. Svært mange studier har vist tildels motstridende effekt.

    Jeg jobber i et fagfelt hvor det skjer svært mye og meget raskt – tenk på f.eks immunterapi, stamcelleterapi/HMAS og CAR-T, men vi MÅ vente på studiene og se at medikamentene virker OG at de ikke skader. Når det er sagt har vi en sjelden gang tatt sjansen på at det skulle hjelpe (du gjør ditt beste når en 25-åring holde på å dø av lymfekreft) og noen ganger går det, andre ganger ikke. Men å sette i gang en storstilt behandling med Ivermectin – til det mangler vi for mye viten. Jeg er uenig med Bugge, tiden er ikke inne for å ta denne debatten nå. Ikke når vaksinene virker så godt som de gjør.

    Til det du sier over: Mainstreammedia – her melder altså noen av verdens mest meriterte mediehus noe, og så skal en par ukjente små internettbaserte publikasjoner (og kjente spredere av konspirasjonteorier) si at alle andre tar feil, bare JEG har rett? Det er ikke troverdig. Det eneste som er korrigert i følge Guardian er at legen ikke var ansatt, men var fast konsulent/vikar ved sykehuset. Resten bestrider de ikke.

    Så får dere tro hva dere vil om min yrkesbakgrunn. Men som medisinsk faglig utdannet er jeg pålagt å fremme helsen, og ikke min egen agenda. Jeg kan ha egne meninger som går på tvers av helsemyndighetenes (for eksempel er jeg IKKE enig i at så høy grad av nedstengning var nødvendig) , men jeg følger og forholder meg lojal til de faglige kriterier som vedtas. Alt annet vil bli anarki. Tenk om du blir innlagt på sykehus og en lege finner ut at du har lungebetennelse. Han starter antibiotika slik han skal, men den neste legen tror ikke på bakterier og avslutter all behandling. Nestemann mener at han har hørt at 5G nettet gir slike symptomer og gir deg råd om å skjerme deg, før nestemann mener at nei, dette er en lungesvulst som du må operere. Kaos!

   • Sveinung Handyman Vikene
    11 september 2021 23:08

    Det var da svært hvor du kvitret. Du nærmest svartmaler en stor yrkesgruppe. Over 50 000 leger ww. går ut og advarer mot nettopp coronavaksinen. Virologer og andre spesialister på virus påpeker at her finnes alternativ medisiner som er velprøvde og omtrent uten unnntak fungerer … Og hvorfor du tuller 5G nettet inn i avslutningen din skjønner ikke jeg, for dette er noe du overhode ikke har peiling på. Falske leger har bløffet seg til legetitler/stillinger i mange år. Slutt å prat tull!

 • Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norges regjering gir USA 4 baser i strid med grunnloven:

Vi blir russisk atombombemål nå!

Forrige innlegg

Brillene vi tar på oss:

Bestemmer hva vi ser – og forstår.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.