POSTED IN Ideologi, USA

Historien forteller hva fascisme er.

USA er på vei dit nå.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

I absolutt alt jeg har skrevet om utviklingen i USA i de siste ukene, har jeg dratt opp erfaringer fra Tysk nazisme og italiensk fascisme. Min er faring så langt er at dette er totalt forbudt tenkning i Norge og at innlegg av denne type umiddelbart blir slettet. Fort og.

Som dere vet finnes det et berømt ord om dette: «Den som ikke lærer av historien er dømt til å gjenoppleve den.»

Det kan faktisk fortone seg som om det moderne Norge ikke aner noe om dette temaet til tross for at Ian Kershaw biografi om Hitler er på tusen sider og utkom i 2008 på norsk. Det har ikke hjulpet det aller minste hvis en ikke lærer noe av den. Hvem har?

Det som satte meg på sporet av hvor galt det lå an i Norge var Magnus Marsdals artikkel om USA i Klassekampen 12 januar 2021. Nå må vi ha i hu at Marsdal betraktes som en ledende tenker og strateg på «venstresida» og sjef for deres tenketank: Manifest. Han er ikke hvem som helst.

Marsdal skriver: «Det tyske industriborgerskapet tolererte Hitler mer enn de tolererte arbeiderbevegelsen». Dette er jo det rene dill-dall-holum som forteller at Marsdal ikke har peiling på den tyske nazismens historie.

Hvem finansierte Hitlers folk slik at de kom til makten i Tyskland?

Hitler ble tidlig oppdaget av elitene i Tyskland. Deutsche herrenklub stiftet i 1924 som omfattet elite på 5000 medlemmer samt Keppleir Kreis,speidet etter en sterk Führer. Industrikarer begynte å sette penger på han allerede som agitator og dette endte i toppmøtet i Industriklubben i Düsseldorff 26 januar 1932. Det gikk så langt at 39 av de største gutta i tysk industri og banking sendte et brev til Kanzler Hindenburg og FORLANGTE at Hitler ble kanzler! (krupp-Siemens-Thyssen-Bosch-Vogler)

Biografen Fabrice DAlmeida har naturligvis helt rett når han skriver om toppene i hær og industri:

«I siste instans var Hitlers maktovertagelse et resultat av hans gamle forbindelser med den høyere sosieteten iTyskland.» Han gjorde tidenes brakvalg: 43,9%.

Sheldon Gary Adelson var en amerikansk forretningsmann og milliardær. Han la grunnlaget for sin formue i eiendomsmarkedet i Las Vegas. Wikipedia (Han døde nylig, red.)

På samme vis: ingen politiker i USA kan komme til makten uten kraftfull støtte av en eller flere grupper innen finansoligarkiet. For Trumps del dreide dette seg om de zionistiske milliardærene i MEGA GROUP, Leslie Wexner, Bronfman og Sheldon Adelson. De veltet penger i Trump fordi han skulle knuse Iran som han lovet i sin valgkampanje. Mye tyder på at de ble skuffet over at han ikke holdt løftet sitt.

Så finnes en annen milliardærgruppe,Club Growth» stiftet i 1999 som setter alle pengene sine i høyrefløyen av Republikanerne fordi disse er «defender of economic freedom» Ted Cruz, Marco Rubio, Ben Sasse, Josh Hawley, Ron Johnson,etc. 

Som i Tyskland: alle disse elitegruppene innen  industri og banking leter nå etter politiske krefter som kan snu USA åpent inn i en fascistisk retning. Har man litt peiling på tysk historie er dette helt åpenbart slik. Og i den sammenheng spilte Reichswehrgeneralene en nøkkelrolle for de presset Hitler: du får ikke vår politiske støtte før du likviderer dine stormtropper. Det gjorde han.

«De lange knivers natt» er en betegnelse på den blodige politiske utrenskningen som startet natten til 30. juni 1934 i det nasjonalsosialistiske Tyskland… (Fra Wikipedia) Da kvittet Hitler seg med Ernst Röhm og SA (Stürmabteilung) som Röhm ledet. (red.)

Ennå er det ingen snakk om Pentagon-generalene i det amerikanske dramaet. Det er jo en enorm maktfaktor med verdens største Hær som naturligvis også kan anvendes innenlands skulle de finne det nødvendig.

Dagens nyheter går ut på at Facebook fullstendig raseres for kritisk tenkning, både av venstre og høyrekarakter.

Det er da den amerikanske versjonen av GLEICHSCHALTUNG av 10 mai 1933. Alle skal mene det samme og det begynte med brenning av bøker. Vi er på vei dit nå.

Jan Hårstad

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Enig. Det er mye usikkerhet blant nye makt grupper og nye tapere. Ny forskning viser at innvandrere ikke begår overgrep og kriminalitet av økonomiske grunner men motivet er status og makt markering. Innvandrerne sine mål er og være overlegne urbefolkningen og det viser emperisk forskning og også intensiteten i kampen. Facismen/nazismen blir ingenting annet enn en asosiering med 5 års krig. Men den nye «facismen» bruker bestikkelser ( pressestøtte ) for at sannheten skal skjules og at nasjonal statenes tidligere homogene befolkning er de ny taperne og de får også skylda for 3. verdenskrig .

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA et demokrati?

Nei, tvert imot et diktatur!

Forrige innlegg

Her bløffes det hele tiden:

Er vaksinene gjennomprøvet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.