POSTED IN Helse

Her sitter pengene løst:

836 millioner til massetesting av elever med usikre tester.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Spesialist reagerer på Nakstad-uttalelser: – Arrogant

Av red. PSt -3. mai 2021

I forrige uke skrev NRK at leger er kritiske til massetesting av elever. De pekte på at hurtigtestene har lav evne til å fange opp positive tilfeller og derfor vil føre til falsk trygghet.
________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
________________________________________________________________________________

– Det er faglig uforståelig at man skal bruke tid og ressurser på dette, sier Øyvind Kommedal, spesialist i medisinsk mikrobiologi og ansvarlig for koronatesting ved Haukeland universitetssjukehus til NRK.

– Testen er enkelt og greit for dårlig, sier Kommedal.

– Arrogant svar

Kommuneoverlegen i Sunnfjord er blant dem som er kritiske. Han kalte ordningen med massetesting for «symbolpolitikk».

Nakstad svarte at han anbefalte kommuneoverlegen «å lese den informasjonen de hadde sendt ut til kommunene».

– Jeg synes svaret fra Nakstad er arrogant, sier Kommedal og utdyper:

– Det er kompetente og erfarne fagfolk som er kritiske. Dette handler ikke om at de ikke har lest informasjonen, det handler rett og slett om at flere på faglig grunnlag er uenige i at massetesting har noe for seg.

Opptil 836 millioner.

Regjeringa har satt av opptil 836 millioner kroner til massetesting gjennom folketrygden.

– Det er absurd å hevde at dette er nyttig og god ressursbruk. Tenk på hva det krever av tid og krefter i skolene. Det er ikke slik at sunn fornuft ikke gjelder bare fordi det er snakk om korona, sier Kommedal.

Kommentar: Jo når det gjelder korona går det helt greit å se bort fra sunn fornuft

Radarparet Guldvog og Nakstad i Helsedirektoratet har nå styrt Norge som en smittevernstat i 14 måneder. De har gang på gang overkjørt faglig ekspertise, Folkehelseinstituttet og de beredskapsretningslinjene som gjaldt i Norge fram til 12. mars 2020. Og de har gjort det til vane å overkjøre Grunnloven og andre norske lover, fordi «koronasituasjonen krever det». Så sjøl om det er totalt unyttig og en vanvittig sløsing med penger, og sjøl om fagmiljøet advarer mot det, vil de sjølsagt drive massetesting av skoleelever også. Hvorfor? De har makt til det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Ola Jøsendal
  3 mai 2021 14:22

  Her har kritikerne til massetestning dessverre kommet med feil både når det gjelder fakta og vurderinger. Ved massetesting identifiseres smitteførende personer, og til det formålet har antigen hurtigtester en følsomhet eller sensitivitet på rundt 90%. Sannsynligheten for å identifisere smitte ved repetert testing av individer i grupper er i en helt annen størrelsesorden enn det stusselige regnestykket man forsøker å belegge sine synspunkter med.

  Svar
  • «Ved massetesting identifiseres smitteførende personer»

   45- 50% av befolkningen har den farlige bakterien streptokokker i halsen.
   Noen blir syke av farlige streptokokker i perioder i livet,- noen livstruende. Og disse blir behandlet. De fleste holder seg friske, tross både pusting og kyssing.
   Hvorfor skulle vi masseteste for å finne, , og stenge ned samfunnet ( forby kyssing for andre enn i samme kohort?), og være redd for dette?
   De som blir syke av et virus eller bakterie bør testes og få behandling, hvis de blir FOR syke. Ellers ordner kroppen stort sett dette selv. – Med et styrket immunapparat som resultat.
   De som nå er/blir syke av overdreven politisk redsel og hysteri for et virus de fleste kan bære uten syke-symptomer, bør få behandling, – for sitt hysteri.

   Svar
  • Wasan Totland
   3 mai 2021 19:24

   De angivelige 90 prosentene er propaganda du nok har lest og papegøyerer fra msm. Frankrike har stoppet disse hurtigtestene fordi de er enda mer upålitelige enn pcr.

   Svar
  • Vidar Johansen
   3 mai 2021 20:45

   «…identifisere smitte ved repetert testing av individer i grupper…» Her er det ikke snakk om å identifisere smitte. Snarere å hevde at de som tester positivt på disse tåpelige testene skal være syke. Hehe! Du har sikkert ikke fått med deg at myndighetene har en egen lavmålstandard når det gjelder å påstå hvem som er smittet du? Legevitenskapen krever symptomer på sykdom, i tillegg til påvist smitte for å si at noen er smittet. Myndighetene & co driter i symptomer, og skal ha det til at dersom du tester positivt så er du syk. Dette er så naivt at det er helt horribelt, men som man sår skal man høste, og alle blåøyde nordmenn, inkludert deg, går tydeligvis fem på. Man hører støtt om såkalte milde sykdomsforløp. Dette er synonymt med at en føler seg frisk, men blir sagt midt i mot av at man har testet positivt. Det hele er fullstendig latterlig.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Global temperatur april:

Lite som tyder på global oppvarming.

Forrige innlegg

Frankrike:

Et flertall mener at landet er på vei mot borgerkrig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.