POSTED IN Endring av politikken, Frankrike

Frankrike:

Et flertall mener at landet er på vei mot borgerkrig.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg har ikke lest oppropet men jeg har sett kommentarer som antyder at det inneholder vage trusler om et mulig militærkupp som følge av den situasjonen landet befinner seg i. Det skal være grunnen til at landets myndigheter reagerer så sterkt som de nå gjør.

Mouvement des Gilets jaunes — Wikipédia

Og at det er en farlig situasjon kan det ikke være tvil om. Selv om det har vært fortiet av våre medier har det været store demonstrasjoner i Frankrike de siste årene særlig av de «Gule vestene» men også av andre grupper som er svært misfornøyd med den retningen landet nå beveger seg.

Det er naturligvis også grunnen til at Marine Le Pen nå leder på flere meningsmålinger foran presidentvalget over Macron. Om mediene ikke ennå en gang klarer å pushe han frem som en mulig vinner slik de gjorde ved siste presidentvalg. Da dukket han opp som en fugl Fønix fra ingensteds og vant, godt hjulpet av de store mediene som var redd både Marine Le Pen og også andre kandidater som var skeptisk til hele EU-prosjektet.

I Frankrike kan mye skje nå og landet og befolkningen er kjent for alle sine revolusjoner.

Knut Lindtner

Mer enn halvparten av det franske folket støtter generalenes advarsel om at Frankrike «går i oppløsning», at landet truer av borgerkrig. Dette viser meningsmålinger.

En advarsel fra tidligere generaler om at Frankrike er «i oppløsning», og at man risikerer en borgerkrig fordi islamister er i flertall rundt i landet, er langt fra et sjeldent syn.

Faktisk viser en ny meningsmåling at 58 prosent av det franske folket støtter et slikt «opprop for ære».

Jean Castex - Wikiwand
Jean Castex er en fransk konservativ politiker og siden 3. juli 2020 statsminister i Frankrike. (Fra Wikipedia)

Selv om statsminister Jean Castex fordømmer dette i et brev til president Emmanuel Macron denne uken, og at underskriverne nå risikerer disiplinære sanksjoner, så antyder en meningsmåling fra LCI TV, gjennomført av Harris Interactive, at det franske folket er enige med de 20 tidligere generalene.

Ifølge denne oversikten, som ble publisert av Valeurs Aktuelle Magazine, så var 73 prosent enige med vurderingen om at landet «er i oppløsning». Og 84 prosent er enige i at volden er økende i det franske samfunnet.

«Nå er det alvorlig», står det i brevet. «Frankrike er i fare».

De tidligere generalene bønnfaller Macron og andre ledere om å «ta fram motet for å utrydde disse farene». De advarer om at ellers «kan en borgerkrig føre til økende kaos».

Underskriverne legger til at Macron vil være ansvarlig for tusenvis av døde dersom han ikke gjør noe.

Brevet ble altså publisert av magasinet Valeurs Actuelles den 21. april. Tilfeldigvis er det 60-årsdagen for et mislykket militærkupp.

Lederen for partiet National Rally Marine Le Pen, en kandidat til presidentvalget i Frankrike i 2022, er enig i dette «oppropet for ære». Hun sier at det er en plikt for patrioter «å redde landet».

Meningsmålingen viser at 58 prosent av de som svarte «støtter oppropet fra soldatene», men 49 prosent mener at de militære må gripe inn, til og med uten at regjeringen har bedt om det. De mener at det er nødvendig å gjenopprette orden, slik det ble gjort under opprøret til De Gule Vestene.

Rundt 74 prosent av deltakerne var enige i at foreslåtte anti-rasistiske initiativ vil ha motsatt effekt, at de vil angripe symboler for Frankrike, og føre til enda mer oppdeling.

Bare en tredel av de som svarte mente at generalene og de andre som hadde underskrevet bør bli straffet.

Og det er der regjeringen og Macrons administrasjon ser ut til å havne. De vil prøve å skyve unna de uhyggelige advarslene.

François Gérard Marie Lecointre er en fransk hærgeneral som tjenestegjør som sjef for forsvarsstaben siden 20. juli 2017.

Stabssjefen for de væpnede styrkene, general Francois Lecointre, sa på torsdag at 18 aktive tjenestemenn som var blant underskriverne, vil stå overfor disiplinære sanksjoner foran en høyere militær rett.

Siden 2015 har terroristangrep drept mer enn 260 personer og skadet mer enn 900 personer i Frankrike. Det siste offeret var en 49 år gammel politiarbeider fikk strupen skåret over ved inngangen til Ramboullet politistasjon sist fredag.

Bakom disse hendelsene med høyt profilerte terrorister står islamister som har skapt gettoer, der franske borgere er i mindretall, og hvor politiet frykter å gripe inn. 

I LCI-meningsmålingen sier 86 prosent av de som svarte at det ser ut som om landets lover ikke gjelder i noen byer.¨

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/522646-france-poll-country-disintegrating/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 333 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Johnny Larsen
  4 mai 2021 9:06

  Tilstander som dette ses å vokse i Sverige også og de vil komme til Norge.

  Svar
 • wasan Totland
  5 mai 2021 0:13

  Lederne er ike bekymret for at Le pen skal vinne. De har jo Dominion.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Her sitter pengene løst:

836 millioner til massetesting av elever med usikre tester.

Previous Post

Noen vil ikke ha EØS-debatt:

De vil ha gradvis snik-innmelding i EU.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.