POSTED IN Handelskrig, Konspirasjoner / Sammensvergelser

Her er for mange tilfeldigheter.

Sprengningen av rørledningene er ingen tilfeldighet men en del av en plan.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tilfeldig? Neppe!

27. september 2022 av Larry Johnson 

Larry Johnson er x-CIA-analytiker

På presis same dag som verda får høyre om sabotasjen på Russlands Nordstream 1 og Nordstream 2, gjett kva som elles skjedde. Vel, ukrainarar frå fylka Lugansk, Donetsk, Zaporhyzhia og Kherson røysta i overveldande hopetal for å bli russarar. Sjølv om dét er ein spel-endrar, så var det ikkje det eg hadde i tankane.

Kva med dette: Polen opna på tysdag ei ny røyrleidning som skal transportere gass frå Noreg via Danmark og Austersjøen? Der var det!!! Kor tilfeldig!! Eller er det?

Der er minst ein prominent polsk politikar som trur at USA fortener æra for å ha sabotert Nordstream-røyrleidningane. Polens tidlegare forsvarsminister Radek Sikorski, som tilfeldigvis er gift med  Anne Appelbaum, ein entusiastisk neo-konservativ som er maskert som journalist, tweeta følgande etter å ha høyrt at Nordstream-leidningane no var “złamany” (polsk for”kaputt”): “Takk, USA.”

Men dét er kanskje ei lita avdrift; Polen har lenge bore agg til Nordstream. Med andre ord: Polen har eit klart motiv for å støtte ei øydelegging av den russiske røyrleidninga. For over eit år sidan, nærare bestemt i april 2021, dukka dette opp på trykk:

Polen er sterkt imot utviklinga av Nord Stream 2, som vil gi Gazprom ei undersjøisk alternativ rute for leveransar av gass til vest-europeiske kundar. Pr. dags dato må gassen fraktast gjennom nettverk av landbaserte røyr i Polen og Ukraina, og gir desse landa – som ikkje alltid har så hjartelege relasjonar til Russland – både verdifulle inntekter av transitt-gebyr og ein viss grad energisikkerheit.

https://maritime-executive.com/article/poland-denies-provocative-naval-maneuvers-near-nord-stream-2

Ein månad seinare kom det ein rasande reaksjon frå Polen:

Polen har reagert med sinne mot president Joe Biden si avgjerd om å gi opp sanksjonane mot Nord Stream II. Dei åtvarer om at trekket kan true energisikkerheita i sentral- og aust-Europa.

Informasjonen er definitivt ikkje positiv frå eit sikkerheitssynspunkt, ettersom vi godt veit at Nord Stream II ikkje berre er eit forretningsprosjekt, men for det meste eit geopolitisk prosjekt,” sa Piotr Muller, talsmann for den polske regjeringa …

Annonsert etter ein telefonsamtale mellom Joe Biden og kanslar Angela Merkel, vart USA si avgjerd om å heve sanksjonane ønska velkomen i Berlin. Utanriksminister Heiko Maas sa at “det er eit uttrykk for det faktum at Tyskland er ein viktig partnar for USA, ein som dei kan stole på i framtida.”

Den svært kontroversielle røyrleidninga har møtt kraftig opposisjon i sentral- og aust-Europa, inkludert i Polen og Ukraina, der offentlege tenestemenn seier prosjektet ville bli brukt av Kreml som eit geopolitisk våpen, de facto auke Europas avhengigheit av russisk gass og true energitryggleiken på kontinentets austre halvdel.

Det kan få ein til å lure på om der fann stad under-bordet-avtalar mellom Washington og Warszawa. På grunn av Warszawas nøkkelposisjon geografisk og rolla dei speler i å sikre at USA og NATOs militærforsyningar blir leverte til Ukraina, har polakkane ein forhandlingsfordel dei kan bruke til å presse USA til å fjerne røyrleidningane eller til å hjelpe Polen til å gjere det. Polens bodskap til USA var enkelt – reverser kursen for Nordstream og skap røyrleidningsbrot, eller finn ein annan måte å flytte militærforsyningane dykkar til Ukraina på.

Men vent, ville ikkje det skape nokre reelle problem for Tyskland? Jovisst. Men Polen bryr seg ikkje. Det var ein gong ei lita hending kalla Andre verdkrig, og det verkar som polakkane framleis er fornærma på tyskarane. Om hemn er ein rett som helst skal serverast kald, så er denne rakkaren ein frosen middag:

Polens topp-politikar sa på torsdag at regjeringa vil søke ei skadeerstatning tilsvarande 1,3 billionar dollar frå Tyskland for Nazistane sin invasjon og okkupasjon av landet hans under Andre verdskrig. 

Jaroslaw Kaczynski, leiar for Lov og rettferd-partiet, annonserte det gigantiske kravet under framlegginga av den lenge venta rapporten, 83 år etter starten på Andre verdskrig, om kostnadane landet hadde på grunn av fleire år med nazi-tysk okkupasjon …

Tysklands utanriksdepartement sa på torsdag at regjeringa sin posisjon var “uendra”: “spørsmålet om skadeerstatning er opp- og avgjort.”

https://apnews.com/article/poland-germany-world-war-ii-warsaw-49b0cf77745a7b1cabfaa884c3bf0035

Med denne nye forsyninga av polsk-kontrollert gass, er Tyskland i ei knipe. Kjøpe frå Polen eller kjøpe frå USA. Enten det blir på den eine eller andre måten, vil Tyskland betale ein pris medan USA og Polen håvar inn.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Keith Thomson1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 689 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  30 september 2022 6:50

  Av bildene ser det ut som om det fraktes mere gass gjennom rørene enn bare for å holde dem rene. Blir vi lurt?

  Svar
 • Jeg tenkte også at dette var hevn for å holde folkeavstemning i de fire områdene. Spinndoktoren til forsvaret mente at det hadde noe å gjøre med at det norske røret ble åpnet samme dag, men det tror jeg bare er avsporing.

  Svar
 • «….med sinne mot president Joe Biden si avgjerd om å gi opp sanksjonane mot Nord Stream II. »

  Resten av samtalen ?:
  ‘Slapp av kjære venn, vent å se. ‘

  » Med denne nye forsyninga av polsk-kontrollert gass, er Tyskland i ei knipe. Kjøpe frå Polen eller kjøpe frå USA. Enten det blir på den eine eller andre måten, vil Tyskland betale ein pris medan USA og Polen håvar inn.»

  Noko for noko.

  Svar
 • Interessant artikkel. Det er heller ikke mer enn vel ei uke siden Tyskland avviste enda et polsk krav om krigserstatning for den andre verdenskrig, og det i situasjonen som Tyskland er kommet i nå. Polen fornekter seg ikke, jfr. komplottet om å starte krig i Europa1939 (Auswärtiges Amt-Weissbuch Nr, 3)

  En til russisk gassrørledning skal nå være sprengt, denne en inne i Ukraina og som frakter gass til Krim. Opplysningene er ikke bekreftet, men blir nok avklarte i løpet av dagen. Flere kilder, også danske, melder om stor amerikansk båt-, fly- og helikopteraktivitet over åstedet i Østersjøen de siste dagene før sabotasjen og Tass melder at «området er ett av de som kontrolleres av Amerikanerne» og at de har hatt øvelser der i juli.

  Norske politikere, offentlig ansatte som uttaler seg til mediene, «analytikere og eksperter» som slipper til introduserer ingen grad av logikk i konklusjonen om at det «mest sannsynlige» er at russerne står bak saboteringen av sin egen installasjon. Ikke to ledd i noen logisk deduktiv analyse klarer noen av disse.
  Ingen av dem har til nå brydd seg om å sannsynliggjøre de påståtte motivene Russland skulle ha hatt, som den om å markere at de kan stenge for gassen når de vil, når gassen allerede er stengt og det er Russland som sitter på den primære kranen! Nå kan Russland ikke tilby humanitær (fin propagandaverdi!) hjelp dersom det skulle gå riktig galt i vinter. Ikke engang om Russland skulle tilby gratis gass og boikott er meningsløs fordi de de ikke tjener på gassen, kan de gjøre det. Russland har allerede tilbudt de fattige landene at de gratis kan få de store mengdene russisk kunstgjødsel som liggger i beslag i europeiske havner, men EU nekter dem å gjøre det.

  Enda en begrunnelse er at nå forbereder Europa seg på sabotasje fra Russland, hvilket høyner krigsberedskapen. Tysk innenrikspolitisk press på regjeringen har ingen hensikt overhode, for den tyske regjeringen kan ikke gjøre noe uansett. Hvor mange flere grunner kan listes opp og hvor mange trenger man for å se at Russland er den minste interessenten i sabotasjen? Men de som allerede har bestemt seg er urokkelige uansett.

  Svar
 • Mysteriet Nord Stream !
  En liten betraktning ..

  Hva gjorde Amerikanerne på det eksakte stedet for sprengingen av NS1 og NS2 kun uker før eksplosjonen? – Var dette tilfeldig ? – Neppe !

  Den 2. september ble et amerikansk helikopter med kallesignalet FFAB123 observert manøvrerende i området like ved der Nord Stream-rørledningene eksploderte!
  Ifølge nettstedet ADS-B.NL brukte hele 6 fly dette kallesignalet den dagen, hvorav halenummeret til tre ble registrert. – Hvorfor ?
  Alle av dem var Sikorsky MH-60S.
  ADS-B står for Automatic Dependent Surveillance-Broadcast.

  Hvorfor hele 6 «fly» med samme kallesignal denne dagen ? Ikke tilfeldig selvfølgelig!
  Hvert kallesignal skal være unikt, ellers har det ingen hensikt, med mindre man har noe å skjule da!

  (I utgangspunktet er ADS-B en enhet som bruker GPS-satellittsignaler for å sende fly informasjonen til flygeledere så vel som andre fly som innehar dette utstyret. Dette inkluderer en svært nøyaktig visning av flyets halenummer, plassering, hastighet og høyde)

  Ved å overlegge ruten til helikopteret med kallesignalet FFAB123 på kartet som markerer eksplosjonenes områder kan det observeres at helikopteret enten fløy langs Nord Stream-2-ruten, eller nøyaktig mellom punktene der denne eksplosjonen skjedde. – TILFELDIG? – NEPPE

  På Twitter, skal det visstnok være skjermbilder av andre flygninger av amerikanske fly pr.13. september i nøyaktig samme område. – TILFELDIG? – NEPPE

  I juni var det en artikkel i magasinet Sea Power der amerikanerne skryter av eksperimenter innen undervannsdroner som ble satt opp på BALTOPS 22-øvelsene – området på den danske øya Bornholm hvorfra eksplosjonene ble rapportert å ha skjedd !
  TILFELDIG? – NEPPE

  Hvor sannsynlig er det at Russland skulle sprenge sin egen gassrørledning? Hmm

  Fakta er at for mange tilfeldigheter er svært sjeldent tilfeldig eller rett og slett svært like sannsynlig !

  Muligens Stoltenberg kan forklare oss grunnen til alle disse «tilfeldighetene» – men det er like lite sannsynlig som at hans søster skulle innrømme at vaksineskader ikke er tilfeldig – bare never det ! (Minner om et lite 911, – om enn litt fuktig) 😉

  God Helg !
  Synn

  Svar
  • Vi kan selvfølgelig ikke se bort i fra at Amerikanerne elsker friluftsaktiviteter i dette geografiske området, men med droner, helikoptre og fly er vel lite sannsynlig !
   Com on man ! 😉

   (Jeg har på følelsen at de elsker ubemannede flyturer over Nordsjøen også)

   Svar
   • Dette blir nok mat for disse skallene i det man kaller Tenketanker, men man bør helst skru lokket godt til ellers får vi merkelige lekkasjeteorier fra disse individene også, og det er ingen selvstendige tenkende mennesker tjent med ! Bare nevner det 😉 !

    Svar
  • «Hvor sannsynlig er det at Russland skulle sprenge sin egen gassrørledning? Hmm»

   Det er mange ‘morsomheter’ om hvem som er de skyldige , og kan tjene på ødelagte gassrør, i media. Norge er jo foreslått. Blandt mye fjotterier.
   – Men ingen tør å nevne elefanten i rommet, USA, som om har motarbeidet gass- konkurrenten Rusland og disse rørene i mange år.
   Konspirasjonsteoretikerne Støre & Stoltenberg, leser fra manuskript og er visst enig & sikker på at der er Russland. 😉

   Svar
 • Orkestrert av USA OG Polen? Ser sånn ut.
  Over halvparten av verdens befolkning ber om fredsforhandlinger og våpenhvile i Ukraina, viser det seg ved FNs generalforsamling: 66 nasjoner appellerer for fred, deriblant Ungarn. steigan.no
  Imens vil Norge gi «ytterligere tre milliarder kroner i militær støtte til Ukraina». Samt «vinterbekledning og utrustning til de ukrainske styrkene for inntil 250 millioner kroner.» nrk.no

  Svar
  • God dag mann økseskaft ! – Dette er jo simpelthen fantastisk !
   Kan Nordmenn også få slik støtte ? – Uten å vandalisere kommuneøkonomien og fiskenæringen da !

   Når regjæringa har gjort sitt er det neppe noe igjen til vanlige Folk flest 😉

   Svar
   • Mitt forslag til uforutsette utgifter for Staten Norge !

    Hvis hver enkelt av oss vi samler inn 5.500 kr kommende år, med basarer og lignende, deriblant loddsalg, kan vi langt på vei redde den Norske Staten, – beholde fiskerinæringa og en sunn kommuneøkonomi ! – Lottomillionærer er også velkommen til å delta !

    På den måten kan vi redde vannkraft, – olje og gass imperiet NOOOORGE !
    Kun ca.450 pr skalle i måneden – Dette er virkelig noe å tenke på 😉

    Vær litt mer restriktive med ukepenger og ta gjerne handleturen innom Sverige så går nok dette bra 😉

    Synn

    Svar
    • Vet at dette er utenfor tema men siden Ukraina konflikten får skylden for nesten alt i dette stakkarslige Norske samfunnet ! (Vi har mer eller mindre glemt vaksineskandalen ser det ut til) !

     I 2022 er statens samlede inntekter beregnet til 1 553 milliarder kroner. – 30 milliarder er ca 2% av dette – Det er nå et spørsmål om vi kan overleve økte omkostninger grunnet denne Ukrainakonflikten og andre heller ukjente utgiftsposter uten at vi raserer næringsgrunnlaget for deler av kystbefolkningen, men også en viktig del av det Norge skal leve av i femtiden !

     Oljepengene er på bok og venter på rasering på grunn av den internasjonale situasjonen, så disse må vi for all del ikke beføle ! – Da blir det inflasjon – Mye bedre å kvele investeringer og miste arbeidsplasser!

     Hva som menes med vanlige folks tur kan det etter hvert bli vanskelig for Støre og hans lattermilde kompanjong å svare på i den kommende tid !

     Ser ut til at vi har en ukontrollert sprenging i Norge også – av sunn fornuft ! 😉

     God Helg 🙂

     Svar
     • «Ser ut til at vi har en ukontrollert sprenging i Norge også»

      Tror ikke vi kan tillegge dem egenskapen å ha funnet opp kruttet – men jeg er sikker på at de satt temmelig nær da det smalt første gangen

 • Og i Debatten står Smørbukk med eplekinn, i militæruniform, ein mann lønna av staten og det norske folk, og lyg oss rett opp i ansiktet: Sprenginga er utført av Russland. Enten er han ein tomskalle, eller så følger han kommando frå Forsvaret og USA.

  USA sitt største angrep på Europa og Tyskland sidan krigen!

  Vi må skyte tilbake og sprenge USA.

  Svar
  • Smørbukk med eplekinn, i militæruniform er en god karakteristikk 😉
   Europa burde ha fulgt «advarslen» fra Henry Kissinger vedrørende USAs natur !
   Dette visste han bedre enn noen andre: !

   «Å være en fiende av USA er farlig, men å være en venn er dødelig.»

   Det vi bevitner nå er transformasjonen av Europa til en bananrepublikk styrt av USA !

   God Helg !

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Et fredelig samarbeid mellom Tyskland og Russland ville fjerne behovet for USA-baser og våpen i Europa.

Og så spør en hvem som stod bak sabotasjen?

Previous Post

Geopolitikk

Verden godtar ikke lenger Europas dobbeltmoral

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.