POSTED IN USA

Hemmeligholdet av dokumenter skal beskytte CIA

60 år siden president Kennedy ble drept.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Grenseløs ondskap

Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene

Harold Pinter (1930 – 2008)

Harold Pinter var en britisk skjønnlitterær forfatter og dramatiker, regissør, skuespiller, poet og samfunnsdebattant. Han mottok nobelprisen i litteratur i 2005. Pinter er sannsynligvis en av de mest innflytelsesrike engelskspråklige dramatikere i etterkrigstiden. Wikipedia

hudflettet USA så det gnistret i sitt Nobel-foredrag i litteratur i 2005:

«USAs forbrytelser har vært systematiske, konstante, ondskapsfulle, uten anger, men veldig få mennesker har faktisk snakket om dem. Det må du gi Amerika: landet har utøvd en ganske klinisk manipulering av makt over hele verden mens det har utgitt seg for å styrke det universelt beste. Det er en strålende, til og med vittig, meget vellykket hypnose.»

Han snakket om hvordan USA støttet og i mange tilfeller fremkalte høyre-militære diktaturer i verden etter andre verdenskrig som i Indonesia, Hellas, Uruguay, Brasil, Paraguay, Haiti, Tyrkia, Filippinene, Guatemala, El Salvador, Chile og Nicaragua.

William Blum (1933 – 2018)

William Henry Blum var en amerikansk forfatter, kritiker av USAs utenrikspolitikk og sosialist. Han bodde i Washington, DC. Wikipedia 

hudflettet også USA på det sterkeste. Han oppsummerte slik:

 • USA har bestrebet seg på å velte mer enn 50 fremmede regjeringer.
 • USA har blandet seg inn i demokratiske valg i minst 30 land.
 • USA har forsøkt å ta livet av mer enn 50 ledere i andre land.
 • USA har sluppet bomber på folket i mer enn 30 land.
 • USA har forsøkt å knuse folkelige eller nasjonalistiske bevegelser mot utålelige regimer i mer enn 20 land.
 • USAs ulovlige angrepskriger

USAs ulovlige angrepskriger

Vi snakker om Vietnamkrigen 1964 med 3 millioner nordvietnamesere drept, den første Irak-krigen 1990 med 130.000 drept, Afghanistan 2001 med en kvart million drept, den andre Irak-krigen i 2003 med 1 million irakere drept, Libya-krigen 2011 med rundt 30.000 drept, og krigen i Syria 2011 med flere hundre tusen drept. Kriger designet av USA, samtlige legitimert med løgn og bedrag, noe som gjør dem til ulovlige angrepskriger.

I motsetning til USA har Russland vært ganske ærlig i sin ulovlige angrepskrig mot Ukraina – der USA har spilt og spiller fortsatt en vesentlig, men fordekt, rolle. Krigen er nå mellom Russland og NATO/USA på ukrainsk grunn med NATO personell på bakken, noe som gir en særdeles farlig situasjon.

Konflikten i Ukraina har paralleller med Cuba-krisen. Vesten var krystallklare i sine løfter om ikke å utvide NATO østover. Russland ga allerede i 2008 beskjed at utvidelse av NATO ville føre til at russerne tok tilbake Krim. USA investerte 5 milliarder dollar i regimeskiftet som fant sted i 2014 og sto trolig bak kuppet. Den militære opprustningen av Ukraina fra nesten ingenting til NATO standard fra 2014 til 2022 ble problematisk for russerne, og da Ukraina startet massive artilleriangrep mot Donetsk og Luhansk kan det ha vært med å initiere krigen.

Mange mener at vi ikke ville fått denne krigen dersom Ukraina hadde valgt å holde seg nøytralt samt respektere den etnisk russiske delen av befolkningen i øst.

Det går en grense selv i USA

2023 begynte med at USAs president Joe Biden nektet å offentliggjøre 5000 dokumenter fra drapet på John F. Kennedy – dokumenter som tidligere var lovet offentliggjort. Begrunnelsen er skremmende:

«JFK Records Act tillater utsettelse av offentliggjøringen av informasjonen dersom dette anses «nødvendig for å beskytte mot en identifiserbar skade på det militære forsvaret eller etterretningsoperasjoner, rettshåndhevelse eller gjennomføringen av utenlandske relasjoner som er av en slik alvorlighetsgrad at den oppveier den offentlige interessen for avsløring».

Begrunnelsen impliserer at noen har gjort noe så alvorlig at det ikke kan snakkes om selv når alle involverte er døde. Det ligger i kortene at CIA drepte Kennedy.

De ulovlige angrepskrigene USA har utført etter andre verdenskrig er ikke noe problem for USA, NATO, Vesten eller Norge. Dette kan norske journalister leve godt med uten en eneste kritisk kommentar, kanskje fordi Norge har deltatt i flere av de ulovlige krigene.

USA derimot kan neppe leve med det dersom det kan bevises at CIA drepte John F. Kennedy selv 60 år etter. Og USA kan definitivt ikke leve med det dersom det kan bevises at USA selv sto bak terroranslagene den 11. september 2001 og er ansvarlig for 3.000 drepte, bare for å få et gyldig påskudd til å ta Taliban. Med USAs stålkontroll over all dokumentasjon og alle medier, ser det ut til at begge disse hendelsene kan seile ut i det evige mørket. Det er denne grenseløse ondskapen som styrer alle de store konfliktene i verden i dag og som vi andre burde tvinge frem i lyset og avsløre før det er for sent. Vi kan ikke vente på at USA skaper et falsk påskudd i Ukraina denne gangen, til en ny verdenskrig.

Det er fristende å tenke på profeten Jesaia kap. 5, vers 20:
«Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt.»

Forsidebilde: History in HD

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «…Libya-krigen 2011 med rundt 30.000 drept, og krigen i Syria 2011 med flere hundre tusen drept. Kriger designet av USA, samtlige legitimert med løgn og bedrag, noe som gjør dem til ulovlige angrepskriger.»

  Men, men…
  Hvor ble det av de norske våpenforsendelse slik at disse landene kunne forsvare seg?
  F.eks. Libya-krigen.

  Og
  Støre/Stoltenberg, hvem betalte dette angrepet på Libya og disse våpnene?:

  ‘ Det er uklart hvordan beløpet for våpen til Ukraina skal dekkes inn sier Støre ‘
  https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/uklart-hvem-som-far-regninga-for-norsk-vapenstotte-til-ukraina/s/12-95-3424268011

  Det er jo norske skattebetalere/arbeidere som må betale dette uansett, Støre. Hva kan du egentlig om makro-økonomi?
  Eller har dere tenkt å selge stortingsgarasjen? – Det blir jo et par en milliarder…
  Men dere kan jo ta det fra kreftmedisinkjøp , – som ‘er for dyre’ for de dødende.
  Så blir det dobbelt antall døde i denne politiske leken.

  Svar
 • Steinar Åge Brenden
  16 januar 2023 17:38

  Dette er en poengtert og god artikkel. Ingen med innsikt i internasjonal politikk er i dag i tvil om at president Kennedy falt som offer for et komplott.
  Sentrale aktører i komplottet var folk med nær tilknytning til CIA, eksilcubanere bosatt i USA og mafiaen. Kanskje kan også Pentagon og folk på ytre høyrefløy i USA nevnes.
  Dekkoperasjonene etterpå var sjølsagt omfattende og som vi ser de er enda i full sving. Sannhetene kan ikke offentliggjøres.
  Motivene bak var flere. Noen kan nevnes:
  1. Invasjonen i Grisebukta på april 1961
  2. Cubakrisen i oktober 1962
  3. En avspenningspolitikk overfor Sovjetunionen etter oktober 1962
  4. En delvis prøvestansavtale for kjernevåpen i august 1963
  5. Forsøk på å normalisere forholdet til Cuba
  6. Avvikle USAs engasjement i Vietnam
  7. Kampen mot mafiaen og dens makt.
  Komplottet tok fastere former fra juni 1963. Da holdt presidenten en tale ved American Unnivercity i Washington D.c. der han i praksis sluttet seg til en politikk for fredelig sameksistens mellom nasjonene.
  Presidenten stod på solide føtter økonomisk og var dermed ikke så lett «å kjøpe».
  Noen sier at han var en kald kriger, men som snudde.

  Svar
  • ..og mafiaen er nok ikke så italiensk som vi har blitt opplært til å tro, men med omfattende opphav i et annet land som begynner på I..

   Svar
 • Husker en sak på TV der det gikk frem at JFK sa: «Vi må gjøre noe med CIA».
  En måned etterpå var han død.

  Svar
 • I norge har vi staybehind

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva vi skulle ha visst for lengst;

Syntetiske sprøytemidler truer flora, fauna og menneskeheten

Forrige innlegg

Våpen og medisiner blir stjålet før de når soldatene.

USA-veteran i Bakhmut forteller om situasjonen på bakken i krigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.