POSTED IN Norsk politikk, Olje-Energi, Tyskland

Har stengt ned kjernekraftverk mens de mangler energi.

Tyskland med stø kurs mot kollaps.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg er kommet til to konklusjoner etter at jeg konstaterer at Tyskland fortsetter å skyte seg selv i sin energipolitiske fot. Til tross for skyhøye el-priser og fare for energi-kollaps, stenger de altså ned tre kjernekraftverk. Konklusjonene er helt enkle å forstå og en trenger ikke være enig.

 1. Lederne i landet Tyskland (også i Norge) er så avsondret fra sin egen befolkning at de ikke skjønner hvilken situasjon mange befinner seg i. De er privilegerte og kan dermed ikke representere brede folkegrupper i eget land.
 2. De er kunnskapsløse og samtidig karrierister. Dermed mangler de også individuelle forutsetninger for å utforme en meningsfull politikk som er basert på tenkning om fellesskapets beste. De vil fremme en politikk som de tror fremmer karrieren selv om den ikke tjener flertallets interesser.

Jeg ser ingen annen forklaring på det vi nå er vitne til i Tyskland (og i Norge). Selv om el-prisene forteller at noe er fundamentalt galt fortsetter «bukkerittet» mot stupet.

I Tyskland kunne de kanskje reddet situasjonen ved å forlenge levetiden til de tre kjernekraftverkene som nå er stengt og ved å gjøre hastevedtak om å åpne North Stream 2. Men hensynet til «den grønne politikken» i Tyskland blokkerer for fornuften.

I Norge kunne de tatt politiske skritt for å få styring om vår egen kraftproduksjon og slik fått senket prisene. Men EØS-avtalen går foran hensynet til den norske befolkningen som må betale dyrt for sin egen billige kraft.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland stenger ned halvparten av sine atomkraftverk midt i energikrisen.

Europa faller for sin egen felle om grønn energi-politikk, eier ekspert.

Tyskland stenger nå ned tre atomkraftverk på fredag (sist fredag, red.). Dette er et grep for å halvere landets gjenværende atomkraftverk-kapasitet.

Dette tiltaket kommer til tross for den verste energi-krisen den europeiske region  har sett noen gang.

Stengningen er et resultat av beslutningen Angela Merkel tok om fullstendig å fase ut atomenergi etter ulykken med Fukushima atomkraftverk i 2011.

Fukushima-ulykken – Wikipedia
Fukushima-ulykken var en atomulykke på Fukushima I kjernekraftverk i Japan. Ulykken inntraff den 11. mars 2011 etter at sentrale elektriske rom ble oversvømt etter et jordskjelv og en påfølgende tsunami. Wikipedia 

Men den er ventet å stramme inn på de nåværende galopperende prisene på gass og energi.

Berlin planlegger å fullføre byggingen av vindkraft og så stenge ned alle atomenergi før slutten av 2022. Da vil de siste atomkraftverkene i Neckarwestheim, Essenbach og Emsland bli slukket.

Tyske statsansatte kan ikke forhindre nedstengningen av atomkraftverkene siden de er på en måte bundet til løftet om «grønn økonomi». Dette er ifølge Alexej Mikhin, direktør fot Senter fot Politisk Informasjon.

«Angela Merkels beslutning om å stenge ned atomreaktorene etter Fukushima-ulykken har blitt fordømt som byråkratisk», sier denne analytikeren.

«Den føderale regjeringen burde ha gjennomført svært seriøse tiltak for å hindre de neste nedstengningene. Men tilsynelatende har de ikke lov til å gjøre dette når det gjelder de såkalte nye reglene om grønn økonomi».

Med energi-priser som nå raser oppover mot ukjente høyder på hele det europeiske kontinentet kan timingen for den tyske planen neppe komme på et verre tidspunkt. 

I desember nådde prisen på Dutch TTF 187,78 euro pr, megawatttime. Det er 10 ganger høyere enn ved begynnelsen av året. Og elektrisitets-prisene stiger også.

Alexej Mikhin

Ifølge Mukhin har landets myndigheter falt i en felle som er blitt satt opp av Berlin.

Eksperten uttrykker forvirring over de stadige forsøkene fra EUs side om å pushe på politikken om grønn energi – og det midt i den verste energi-krisen der markedet legger press på lommebøkene til de europeiske innbyggerne.

«Energikrisen burde bli fastsatt etter global økonomi og «grønn» politikk. Men det har ikke skjedd på grunn av stahet, stolthet og fordommer – ja til og med snobberi og standhaftighet hos de europeiske partnerne», sier Mikhun.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Issy Bailey

Forsidebilde: Ehimetalor Akhere Unuabona

https://www.rt.com/business/544897-europe-germany-green-policy-trap/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  2 januar 2022 12:41

  GLIMRENDE ANALYSE

  Svar
 • Ja, det er ikke fornuft i dette scenariet, heller ikke miljø. Det handler om (parti-) politikk og penger.
  Mens gresset gror dør kua.
  Det virker som om det er noen som har en agenda her.
  Kaos for å lage frustrasjon og lammelse, for så å konstruere globalisme som redningen, og så gripe makt og kontroll i kaoset.
  Alternativet er idioti, – like skremmende.

  Svar
 • Det handler vel kanskje egentlig om «du skal ikke eie noe, bare leie, men være lykkelig» som K. Skabb sier det. Altså fjerne det økonomiske holdepunkt for middelklassen, som med god økonomi kunne stått i mot BBB, og rettet opp alt det «skakkjørte» som globalistene har «fikset» for oss. Når alle er fattige (men lykkelige?) kan «de» kjøre på med allslags galskap i sin iver etter å «krone verdenskongen» Anti-Krist i Jerusalem, da alle kun er opptatt med å lete etter mat til seg og sine.

  Svar
 • They will create order out of chaos…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kan det være sant?

Kamuflerer Pfizer vaksineskadene?

Forrige innlegg

Angrep på Norge?

Mens vi venter på Russland…

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.