POSTED IN Sanksjoner, USA

Har de mistet all vett og forstand.

USA vurdere å sanksjonere alle som kjøper olje fra Russland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne historien minner meg om mannen som ville venne hesten av med å spise. Da han han nesten hadde klart det døde hesten…

Historien forteller egentlig om at USA opplever at hele sanksjonspolitikken overfor Russland havarerer. Derfor kommer slike meningsløse utspill hvor en bruker trusler. Men truslene er så uforpliktende at de i praksis er virkningsløse.

Det verden nå opplever i meget raskt tempo er at en verdensordning vi har hatt i mange år, noen antyder i flere hundreår, går til grunne rett foran øynene våre. 

Russland har forberedt seg på dette lenge, bl.a. gjennom store gulloppkjøp i flere år og har solgt unna alle statspapirer i US-dollar. Samtidig har de bygget opp energi- og  landbruksproduksjonen som viser seg å være fundamental for driften av moderne stater. 

Å vite dette er ikke akkurat særlig mye å skryte av, men markedsøkonomene tenker ikke i slike baner. De tenker hele tiden på hva som lønner seg, særlig på kort sikt. Derfor blir USAs ledelse tatt på senga når de skal straffe Russland og kanskje også Kina som er Russlands strategiske økonomiske partner. Russland og Kina har har forberedt seg godt på dette i mange år.

The Muppet Show er en britisk humoristisk underholdningsserie skapt av Jim Henson som gikk på ITV fra 1976 til 1981 og hadde 5 sesonger. Programmet var en blanding av komedie, talkshow og familieprogram og hadde dukker i alle rollene. (fra Wikipedia)USA mangler derfor saft og kraft i straffetiltakene. Når de skal presse sine undersåtter i EU til slike tiltak oppnår de motsatt effekt. De alliertes økonomi (særlig land i EU) ødelegges fordi de er helt avhengige av den russiske energien. Og så viser det seg at moderne landbruksproduksjon også er avhengig av energi… – særlig diesel. Skulle du sett!

Det vi opplever er helt utrolig, som et vestlig Muppet Show hvor den ene lederen etter den andre dummer seg ut i full offentlighet. Samtidig oppfatter ennå ikke store deler av publikum som er gjennomstekt og oljet av anti-russiske holdninger, ironien i det som skjer. 

Knut Lindtner
Redaktør

USA vurderer sanksjonerer mot land som kjøper russisk olje

Et slikt tiltak vil være en stor eskalering i den amerikanske sanksjonskampanjen

av Dave DeCamp

Ettersom USA leter etter flere måter å påføre Russlands økonomi skade på, vurderer Biden-administrasjonen angivelig tiltak som retter seg mot kjøpere av russisk olje, noe som vil være en betydelig eskalering i den amerikanske sanksjonskampanjen.

New York Times rapporterte forrige uke at de foreslåtte tiltakene inkluderer et pristak og såkalte sekundære sanksjoner som vil blokkere russiske oljekjøpere fra å gjøre forretninger med selskaper basert i USA og i andre nasjoner på linje med Washington. USA har lignende sanksjoner pålagt iransk oljesalg.

Energiminister Jennifer Granholm ville ikke utelukke ideen om sekundære sanksjoner da journalister ble spurt om tiltakene forrige uke. «Jeg vet at det absolutt ikke er av bordet,» sa hun. «Administrasjonen kommer til å ta avgjørelser …Dette er foreløpig ikke offisielt.»

Amerikanske tjenestemenn sa til Times at selv om de er ute etter å skade russisk oljesalg, ønsker de ikke å redusere råvarene fra det globale markedet brått, da det vil føre til en økning i oljeprisen. Men USA presser land til å implementere trinnvise forbud mot russisk olje.

EU jobber for tiden med en plan for å avslutte importen av russisk olje innen utgangen av 2022, men den blir forsinket på grunn av sterke innvendinger fra Ungarn. USA vil sannsynligvis vente til EU blir enige om veien for å avvenne seg fra russisk olje før de ruller ut de sekundære sanksjonene.

Hvis de implementeres, kan de sekundære sanksjonene rette seg mot Kina og sette USA på kollisjonskurs med India, som har fortsatt kjøpet av russisk olje til tross for presset fra Washington. Så langt har USA, Storbritannia, Canada og Australia alle forbudt import av russisk olje.

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Vidar Nordli-Mathisen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Og mens vi venter på dette vil Europa oppleve blodige borgerkriger, masseopptøyer, energikrise, matkrise, vaksine-død osv. Men hey! Hva gjør man ikke for at «våre» politikere skal se bra ut i smedia?
  «Vesten» har spilt fallitt, men «folket» har bare ikke forstått det ennå. Alle «imperier» har gått til grunne, nå er det (S)nato sin tur, og det ser ut til at mesteparten av det norske oljedopede folk mener det er ok, vi vil gjerne gå til grunne bare det skjer med «det moralske flagget» til topps.

  Svar
 • Dette er vel rett og slett WW3 som nå foregår, og denne storkrigen mellom USA og Russland/Kina foregår på andre måter enn både WW1 og WW2 (og heller ikke som et kjernefysisk ragnarok så lenge stormaktene begrenser seg). Folk er lært opp til å tro at en verdenskrig i vår tid vil være i form av noe som ligner på WW2 eller noe som straks vil være et kjernefysisk ragnarok (slik som sett på film). Isteden får vi stedfortrederkriger slik som feks krigen i Afghanistan da USA i sin tid fikk Sovjet til å gå inn og delta i borgerkrig i Afghanistan samtidig med at det også ble innført importblokade av gass fra Sovjet (noe som kunne skje vhja norsk gass fra Troll feltet som ble solgt til europeiske land istedenfor sovjetisk gass).

  Russland har senere gjort comeback som stormakt under Putin, samtidig som blir Kina stadig mektigere nesten for hvert år som går. Snart kan Russland/Kina være mektigere enn USA, og da gjenstår det kanskje bare krig og grusomme og dødbringende konflikter (slik som feks hungersnød eller energimangel som rammer folk og land på helt andre steder enn hvor væpnet konflikt foregår)

  Svar
 • «…hvor den ene lederen etter den andre dummer seg ut i full offentlighet. »

  Vi har altfor stor respekt for de som har tatt en rolle som politikere , både i Norge og ellers i verden.
  Det er mye mer idioti enn vi kan forestille oss.
  Makten bak makten vet jo dette, og bruker de maktplassglade idiotene til det de kan brukes til, i sitt spill.
  At vi som folk lar oss styre av disse, og danser med i deres tullball, er selvfølgelig trist.
  Og farlig.

  Svar
 • Noen er födt onde,noen er födt inn i ondskap,noen er glad i penger,glitter og stas,noen har gjort noe dumt en gang og blir presset,särlig ved hjelp av honning feller.
  Sjefen for Securitas i Sverige har nå ifölge «UPPDRAG GRANSKNING SVT blitt tatt på horehus i spania,Etteretningstjeneste har selvfölgelig utstyr så de kan ta opptak av kunder som kommer til deres internasjonale trafficking horehus.Bare spör Epsteins Gislane.
  Noen har selvfölgelig lekket til SVT.Noen ödelegger den skjulte makt,hvem kan det väre ?.

  Svar
 • Securitas vet mer enn de fleste om alt og alle,de fleste med velordnet ökonomi har installert kameraovervåkning og sikring av hus,hage,bedrift mm.
  På kontrollrommene til Securitas blir alt som skjer tatt opp og lagret og innimellom kan personell koble seg direkte opp og forlyste seg med å se på ulike aktiviteter som familie og venner måtte finne på å gjöre.
  Denne Securitassjefen som var en grabukk glemte at overvåking kan gå flere veier.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Realitetene trumfer propaganda.

Nå må den vestlige virkeligheten omskrives radikalt.

Forrige innlegg

Plutselig kom apekopper-utbruddet

Nok en orkestrert helsekrise på gang?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.