POSTED IN Fagbevegelse

En LO-ledelse fjernt fra medlemmene

Nå skal alle LO-medlemmer betale for dem som har vin og sprit for 500 000!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er nesten ikke til å tro, men som alle LO-medlemmer har fått melding om, fra neste år skal vi alle betale erstatning for dem som mister vin- og spritsamlinger for 500 000 kroner og kunst for det samme beløpet. Så mye tjener da ikke LOs medlemmer at det er nødvendig for å betale for de få som har sånne rikdommer, samtidig som egenandeler økes for digitalt utstyr som alle har? Omgås ikke LO-lederen vanlige fagorganiserte?

Hentet fra politikus.no
Av Ove Bengt Berg

LOs kollektive forsikring for alle medlemmer med mindre du har reservert deg, er elevmedlem, medlem av Norsk Jernbaneforbund eller Norsk Lokomotivmannsforbund, har vært et svært godt og samtidig omstridt tiltak. Forsikringspremien betales gjennom fagforeningskontingenten, og har som utgangspunkt at det er gjenanskaffelsesverdien som skal erstattes etter brann og andre skader. Ordninga er i utgangspunktet obligatorisk, og blei derfor sett på som en trussel mot de private forsikringsselskapenes store fortjeneste på dårlig forsikring. Noen få medlemmer protesterte på å måtte være med på den kollektive avtalen, og vant i Høyesterett på 1960-tallet. Så nå finnes det en reservasjonsrett til den kollektive avtalen. Men antallet reservister er nok ubetydelig, og gjør at ordninga har midler til å være romslig for et rimelig beløp.

Ordninga er nå solgt til Sparebank1 for administrering, men betales av LO, og ordninga kalles LOfavør.

En kollektiv forsikring trenger litt enkle regler som noen ganger gir litt for lite erstatning, andre ganger for mye. Da blir også administrasjonen billigere. Men hvorfor det fra 2022 skal innføres en helt ny ordning der de som har spritsamlinger til en halv million, og kunstsamlinger til det samme, må være tiltak som går langt utafor det som er rimelig. Det er så uvanlig for et ordinært gjennomsnittlig LO-medlem — en vanlig norsk arbeidstaker — at har de så mye vin og kunst, så da bør vi andre få slippe å være med på å betale for en eventuell erstatning av slike tapte varer. Da får det heller bli noen færre medlemmer fra Ullernchausseen og Morgenstiernes vei, hvis de ikke kan betale akkurat den forsikringa si sjøl.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik

På Pellestova på Lillehammer-fjellet, som Bjørn Rune Gjelsten eier, selger han vinflasker til 30 000 kroner stykket. Gjelsten må gjerne være LO-medlem, med den vinen han har der får han forsikre sjøl uten hjelp fra vanlige norske arbeidstakere.

For alle avholdsfolk er vel ikke denne ordninga et godt lokkemiddel for medlemskap?

LO-sekretariatet må sørge for at de nye reglene blir fjerna før vi går inn i det nye året, og heller forbedre noen av ordningene for datautstyr og egenandeler i stedet.

Framheva bilde: Foto: OBB

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Kanskje hadde det vært bedre om LO gav gratis tannbehandling enn sprit-forsikring.
  – Slik bedriften Tess gjør overfor sine ansatte. En ordning som LO syntes var svært usolidarisk, siden dette ikke også ble gitt til de ved bedriften som organiserte seg. ( De får jo spritforsikring av LO i stedet for, men. )
  Så kan vi kanskje regne med at både de organiserte og uorganiserte ved bedrifter får spritforsikring av LO. – Ellers blir det jo svært usolidarisk. :-)

  Svar
 • Så kan vi undre oss over hva/hvem som hadde blitt latterliggjort i media. – Hvis LO hadde tilbudt gratis tannbehandling til sine medlemmer (OG uorganiserte, i solidaritetens navn?)
  – Og bedriften Tess hadde tilbudt billig (altså ikke gratis) vin-forsikring, som et plaster.
  Men nå, – LO og AP ser ut til å være fredet. Det er ikke fornuft som råder, men politikk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi hadde en lignende vaksinedebatt for noen år siden.

Den gang da staten påførte folk alvorlige vaksine-skader.

Forrige innlegg

Fikk lissepasning til ny politikk:

Laget selvmål.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.