POSTED IN Media, Virkelighetsforståelse

Grenseløs dobbeltmoral:

Journalisme er ingen forbrytelse sier Biden, men glemmer glatt Assange.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er blitt standarden i vesten. En moral for oss og våre venner og en annen for de vi definerer som fiender. Tenker vi gjennom en slik holdning bringer den oss frem til en verden vi trodde var forlatt. Makten bestemmer hva som er god moral, dvs. det den er tjent med.

Mediene bestemmer i stor grad hva vi skal tenke. I kortform: «Jeg bestemmer sjøl», sa mannen og gjorde som alle andre

Jeg tror de fleste vil takke nei til det, men det er den verden vi faktisk har nå. Kanskje vi egentlig har hatt den hele tiden, men at det ikke har så tydelig tidligere som nå. At ikke journalister forstår hva som er i ferd med å skje er det mest overraskende, men de er kanskje så bundet på føtter, hender, økonomisk, karrieremessig eller i hodet at de ikke klarer å forholde seg til dette.

De som kontrollerer mediene kontrollerer tankene og holdningene våre naturligvis. Men rapporteringen har aldri vært så styrt som nå og det skyldes at vi i Nato-landene er i ferd med å tape den verden våre maktmennesker har kontrollert i 500 år.

Om den verden som vokser frem blir noe bedre gjenstår å se. Det vi kan konstatere er at desperasjonen i det synkende vestlige-Nato-skipet får stadig mer bisarre utslag som det denne reportasjen under forteller om.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden sier «Journalisme er ikke en forbrytelse» mens han vil ha Assange utlevert.

Hvis han blir utlevert, risikerer WikiLeaks-grunnleggeren opptil 175 års fengsel for å ha avslørt amerikanske krigsforbrytelser

av Dave DeCamp

I helgen erklærte president Biden at «journalistikk ikke er en forbrytelse» under Det hvite hus-korrespondentmiddagen

Det er en uttalelse som klinger hult ettersom hans justisdepartement ber om utlevering av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange for å ha avslørt amerikanske krigsforbrytelser.

Biden hyller USA-journalisten Gershkovich.

Biden åpnet talen sin med å diskutere Evan Gershkovich, en reporter for The Wall Street Journal som nylig ble arrestert i Russland. «Evan dro til Russland for å kaste lys over mørket du rømte fra for mange år siden,» sa Biden og henvendte seg til Gershkovichs foreldre.

Biden nevnte også Austin Tice, en amerikaner som forsvant i Syria i 2012 mens han jobbet som frilansjournalist. USA anklager den syriske regjeringen for å holde ham, en påstand Damaskus benekter. «I kveld er vårt budskap dette: Journalistikk er ikke en forbrytelse,» sa Biden.

Presidenten nevnte ikke Assange eller Shireen Abu Akleh, en palestinsk-amerikansk journalist for Al Jazeera som ble drept av israelske styrker i mai 2022. Hun ble skutt ned av israelske styrker mens hun dekket et israelsk angrep på Vestbredden og hadde på seg en blå vest med «PRESS» (presse) på.

Bidens tale kom etter at en gruppe progressive demokrater ledet av representant Rashida Tlaib (D-MI) sendte et brev til statsadvokat Merrick Garland der han oppfordret justisdepartementet til å frafalle anklagene mot Assange, som risikerer opptil 175 års fengsel hvis han blir dømt i USA.

«Vi skriver til dere i dag for å oppfordre dere til å opprettholde det første endringsforslagets beskyttelse for pressefriheten ved å henlegge straffeanklagene mot den australske utgiveren Julian Assange og trekke tilbake den amerikanske utleveringsforespørselen som for tiden er under behandling hos den britiske regjeringen», skrev Tlaib og de andre forslagsstillerne

Assange blir siktet for å ha publisert dokumenter lekket til ham av tidligere militærsoldat Chelsea Manning om krigene i Irak og Afghanistan. WikiLeaks-grunnleggeren skaffet dokumentene ved å bruke standard journalistisk praksis, og hans domfellelse i henhold til spionasjeloven ville danne en svært farlig presedens.

Tiltalen mot Assange ble avslørt av Trump-administrasjonen i april 2019. Da ble Assange dratt ut av den ecuadorianske ambassaden i London og ført til Belmarsh-fengselet, hvor han fortsatt holdes i dag. At Assange i Belmarsh har vært utsatt for psykisk tortur, har en spesialrapportør fra FN fastslått.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor har «venstresiden» berøringsangst for denne hendelsen?

Odessa-massakren som ikke skal omtales.

Forrige innlegg

Vil ikke ha sanksjoner mot Russland.

Verden befolkning vender seg bort fra USA/Nato-landene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.