POSTED IN Iran, Kupp/Fargerevolusjoner

‘Grasrot-opprør’:

USAs strategi for «regime-endringer»

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

USA har strategi for «fargerevolusjon» i land de er uenige med, og for «regimeendring» de samme steder. Gene Sharp, amerikansk forsker, er spesialist på dette: Hvordan skape «opprør» og fremme endring i land der Vesten ønsker det? Sharp er anklaget for nære bånd til CIA, Pentagon og det amerikanske forsvarsdepartementet for å tjene «USAs imperialisme». (Wikipedia) Dette er metoden:

Bruk en misnøye i den lokale befolkningen mot de politiske ledere. Identifiser og støtt de som er mot det eksisterende styret. Infiltrer og støtt opposisjonelle bevegelser, gi millioner av dollar til dem og organiser protester som synes legitime. Kle deres betalte oppviglere i vanlige klær for å dekke dem og gi til det hele et rettmessig preg.

Demonstrasjoner i Iran

Vesten bruker denne strategien i Iran! Ting skjer etter oppskriften. Infiltrer og støtt en opposisjonell bevegelse – et ønske fra flere om å legge bort hijab – og skap uro rundt det! Oppviglere stimulerer med latent støtte hos andre. Gi det «legitimt» uttrykk! Målet er å bryte ned styresettet i Iran slik USA og Vesten vil.

Opptøyer og «masseuro» flere steder

Det skjedde på liknende vis i Maidan i Ukraina. Leiesoldater har senere bekreftet at de ble instruert av amerikanske rådgivere til å skyte på demonstranter. Det veltet styret til Viktor Yanukovyc.

Tilsvarende var «fargerevolusjonen» i Serbia, som førte til Slobodan Milosevic sitt fall. Og i Egypt, der «opprøret» brøt ned Hosni Mubarak. I Libya endte det med at Muammar Gaddafi ble drept.

Og I Syria, der “fredelige demonstranter” slett ikke har vært så ”fredelige”, og resultatet er blitt blant de største humanitære katastrofer etter andre verdenskrig. (Kilde: The Herland Report.)

Fokus på Iran og andre

Det er i dag fokus på Iran og andre steder, blant annet Syria. Millioner av dollar blir brukt for å organisere protester som synes legitime. For å gi det rettmessig preg! Alt for å velte regimer.

Det applauderes og støttes av politisk ledende i Norge. Men vi må ha betenkninger ved bifallet. Det er alternative tanker å vurdere. Alt er ikke slik det fremstilles av USA og dets profesjonelle PR-maskineri.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  12 desember 2023 7:15

  Hvis man ser på hva USA gjør og har gjort verden over siden andre verdenskrig, gir det grunn til å påstå at USA er den ondeste makten som finnes på jorden. Bare i dag ser vi flere svære og tragiske konflikter som USA har bidratt til å bygge opp gjennom mange år.

  USA kan fått slutt på krisen på Gaza på et døgn om ledelsen vil, men det vil ikke USA. Også Ukraina-krigen kunne blitt avsluttet på dagen dersom USA ønsket det. Det ønsker ikke USA. USA kunne trukket seg ut av Syria, men det vil ikke USA.

  Det aller verste er at Norge er alliert med denne djevelske ondskapen og legger seg flat for alt den finner på verden over uten at noen finner dette særlig problematisk. For en gal, gal verden.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 desember 2023 8:07

  Har Noreg nokon gong hatt ei regjering som er meir krigersk enn Støre-regjeringa? Krigen mot Russland har so langt føregått på landjorda. Det vert for smått for Støre. Difor vil han byggja opp ein ukrainsk marine. Stø kurs mot ein større krig. Vanlege folks tur til å bli ihelslegne. Men det skal Støre ha. Han tek nok dette òg «på det største alvor».

  Krigsdagbok 87 av Lars Birkelund på Steigan.no i dag.

  Svar
 • Hans K Johnsen
  12 desember 2023 16:29
  Svar
 • «Det applauderes og støttes av politisk ledende i Norge. Men vi må ha betenkninger ved bifallet. Det er alternative tanker å vurdere. Alt er ikke slik det fremstilles av USA og dets profesjonelle PR-maskineri. »

  At det er et PR-maskineri har man lett for å glemme. Mange tror at media, spesielt ‘ objektive Nrk ‘, informerer slik at vi/befolkningen kan ta selvstendige vurderinger.
  Men det er mange måter å lyve og propagandere på; – f.eks. ved å utelate og/eller framheve.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå kommer truslene:

Bevilg til oligarkene i USA ellers dreper vi barna deres!

Forrige innlegg

Kortnyheter fra hele verden:

Nyheter du ikke har hørt eller som gis en ny vinkling.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.