POSTED IN Midt-Østen

Glem tro og håp.

I Midt-Østen er det realitetene på bakken som avgjør.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Irankrig eller ikke?

Jan Hårstad    

Harald Stanghelle har jo gjort karriere i Norge ved å representere det ekstreme sentrum. Hver gang han i gamle dager skrev lederartikler i Aftenposten ble disse  avsluttet med ordene håp og tro. Ingen tvil om hvem forfatteren var og at han hadde hatt mye opphold på vestlandske bedehus. Jeg har tilbrakt mye tid på å polemisere mot Stanghelles synspunkter.

     Men så vanvittig som Document og andre webber leser problemene i Israel nå, framstår Stanghelles artikkel i Aftenposten i dag som ganske så edruelig. Hans Rustad på Document mener Netanyahu og Trump er samtidens store statsmenn og omgitt av prisverdige israelske nasjonalkonservative. Det er demonstrantene som er «venstremobb og truer Israels eksistens. Altså helt imot Stanghelles lesning.

På en slik bakgrunn opptrer Stanghelle som balansert, men det ville ikke være han om han ikke la inn litt håp og tro her også:

Han melder at Haaretz skriver at «Høyreekstreme har allerede oppfordret til vold mot demonstranter.» Stanghelle: « Tross slike dystre fremtidspekere er det vanskelig å se for seg at israelere griper til våpen mot hverandre.»(29.3.)

Stanghelle bør skaffe seg boka «Jewish terrorism in Israel» fra Colombia University Press 2009. Jødisk historie er smekkfull av intern vold mellom ulike religiøse retninger.

Forleden ble politimesteren i Jerusalem intervjuet og sa: «Jeg sover ikke om natta, jeg ser for meg at det ender i politiske drap.» Han siktet til en reprise på drapet på Rabin i 1995 av fundamentalisten Yigal Amir som igjen var veiledet av Talmuds skrifter om «DIN RODEF» Hvem som bør uskadeliggjøres.

Det man hopper lett over er at den nåværende Bibi-regjeringen kom til makta på et overbevisende valg. Det var omtrent det samme som Hitler i 1933. Lovlig valgt.

Meir Kahane

Det forteller at den israelske ungdommen nå, de mellom 18-24 år i et antall på 70% er ihuga tilhengere av sånne ultraekstreme ikoner som Baruch Goldstein og Meir Kahane. Disse ungdommene fører gjennom flere år regelrett krig på VestBredden og skal vi tro Al-Jazeera utfører denne Settlerungdommen tre angrep om dagen på palestinsk eiendom. Dette er den militante rambukken for å fordrive palestinerne fra VestBredden som er Netanyahu-folkets uttalte mål. 

Forholdet mellom USA og Israel er på et lavmål skjønt begge parter forsøker å skjule det med diplomatisk retorikk.

Hva handler det om? USA vil ikke ha noen krig mot Iran sånn som Midtøsten bratt har utviklet seg med tilnærming mellom Iran og SaudiArabia. Basene USA holder seg med i Syria og Irak er allerede under beskytning. Under en Irankrig vil de bli utradert.

USA vil ikke ha noen Tredje Intifada da Egypt og Jordan har fortalt dem at en palestinsk Intifada vil sette fyr på hele Midtøsten.

Jordan har gått inn i en militær mobilisering med tvungen verneplikt og væpning av folk. Der frykter man at under krigstilstander på Vestbredden/NordIsrael/Gaza, så vil Israel si at for å beskytte vårt folk og våre settlere, har vi måttet TRANSPORTERE PALESTINERNE TIL JORDAN. En gammel zionistisk ide med stor oppslutning i staben til Netanyahu.

I motsetning til Stanghelle: det er vanskelig å se at ikke israelerne «griper til våpen til våpen mot mot hverandre» og det er vanskelig å se at ikke Kong BIBI bomber inni Iran.

Det blir bare verre altsammen. Glem håp og tro.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Jan Hårstad
  1 april 2023 17:59

  Jeg fant en artikkel på israeltoday av en Aviel Schneider som inneholdt helt presise formuleringer
  om hva konflikten i Israel handler om.
  Om de som stemmer for Netanyahu-folket:
  «Høyre ser på seg selv først som Jøder og deretter som israelere og dernest som medlemmer
  av verdenssamfunnet.
  Hos Venstre er det motsatt. Der oppfatter de seg selv først som borgere av verden,deretter
  som israelere og til slutt som jøder.»
  Jødene ser det da slik at deres Gud har gitt dem retten til erobring av bibelsk land,Galilea og Samaria. Det er guds vilje og ønske og derved ikke noe debatttema: Vestbredden.
  Israelerne mener en kan kompromisse seg fram til løsninger og beholde noenlunde status quo.
  Disse to politiske retningene er på skarp kollisjonskurs. Særlig når Høyre er ledet av åpenbare
  fanatikere.

  Svar
  • Pravdamedia
   2 april 2023 15:54

   Vet ikke om du glemte, at jødene ikke har enerett på Israel, ifølge, Toraen og bibelen, løftes landet er, større enn idag. Grensen går fra Elven Eufrat i Irak og ned til middelhavet (finn et kart, promise land, Israel) Israel tilhører de 12 stammene av Israel, (deres Etterkommere) ikke kun Judea, 2 stammer og de Falske Jødene +Fariserne(de falske jødene, tilhører ikke Israel) Ifølge de hellige skriftene. Talmuden er skrevet i Babylon,og er ikke Israels Opprinnelige guds ord,men derimot menneskeskapte bud og Regler. Ifølge bibelen. Som resultat av dette, kommer lutringen (Rensing, Nytt holocaust ) av Israel, Ifølge Joh. Åpenbaring. Gog krigen, hvor 2/3 deler av folket, som bor i Israel Dør.
   Gog, Persia,(bl. Iran) Libya, Sudan, Magog(Kaukasus) Rosh, Mesheck, er folkeslagene, som følger. Med sine hører, hvor de blir slaktet i Jerusalem. Det skal ta 7 mnd, for Israel og rydde opp våpnene og, de skal leve av det i 7 år. Ifl. Joh. Åpen. I bibelen. Sannheten forandrer seg aldri. Den er den samme. De som er religiøse, både de onde og de gode regner med at dette, skjer, selv om de ser på det med grøss og gru. Interessant hvordan det er blitt mer og mer fokus i media, nå på ufoer, som er opservert, hvor hastigheten er mach 11,og oppover. Ingen hær på jorden har slike farkoster /våpen.

   Svar
 • Israel hjalp Aserbajdsjan til seier over Armenia. agenter myrdet en pro-israelsk leder i Aserbajdsjan tirsdag 28. mars som svar på åpningen av en ambassade i Baku og besøket av den aserbajdsjanske utenriksministeren i Israel. Fazil Mustafa, leder av Great Order Party , ble skutt av ukjente mennesker da han kom ut av huset sitt i hovedstaden Baku . Han ble alvorlig skadet. Den aserbajdsjanske motstandsbevegelsen Huseyniyyun Huseyncilar Islamic Resistance Movement of Aserbajdsjan publisert onsdag 29. mars, og tar ansvar for angrepet. Bevegelsens uttalelse sa «at den vil bruke sin makt til å rense og eksilere den sionistiske flokken fra Aserbajdsjan. Millioner av armenere ble drept i folkemord fordi de angivelig støttet Russland. Russland har aldri løftet en finger for å hjelpe armenerne. Det har vært 2 tilfeller på etnisk rensing av armenere de sist 2 årene gjort av sunni muslimer. Folk støtter ofte den parten som forakter en mest og som gir blaffen i om en blir utsatt for drap og etnisk rensing.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sannheten om elbiler:

De er langt mer farlige og miljøbelastende enn vanlige biler

Forrige innlegg

Kapitalismen:

Det som lyser er solnedgangen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.