POSTED IN Covid-19, Helse

Gjennomgått sykdom:

Gir mer varig og beskyttende immunitet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De som overlever  Covid-19 opplever både mer omfattende og varigere immunitet.

Av Rajee Suri.

Folk som har overlevd Covid-19-sykdommen opplever både mer omfattende og mer varig immunitet overfor sykdommen ifølge en ny undersøkelse.

Funnene i denne undersøkelsen, som er den mest omfattende av sitt slag så langt, antyder en bredere forståelse av immunitetens «hukommelse» hos mennesket og dermed også utviklingen av vaksiner mot framtidige koronaviruser.

I denne svært omfattende studien, publisert i Cell Reports Medicine, hadde forskerne 

undersøkt 254 pasienter som hadde hatt alt fra milde til moderate symptomer på SARS-CoV-2-infeksjonen. De ble fulgt opp over en periode på mer enn åtte måneder (250 dager).

Og man fant at deres immun-respons overfor viruset både var sterkere og varte lengre enn ventet.

Funnene deres er oppløftende, spesielt i forhold til tidligere rapporter i løpet av pandemien som  viste at de nøytraliserende antistoffene som ga beskyttelse ikke varte lenge hos Covid-19-pasienter, sa Rafi Ahmed, direktør på Emory-universitetets vaksine-senter, og forfatter av undersøkelsen.

«Undersøkelsen tjener som grunnlag for å kunne definere og forutsi varig immunitet overfor SARS-CoV-2 etter naturlig smitte.

Vi så også indikasjoner i denne fasen av sykdommen, at den naturlige immuniteten fortsatte å vare», sa Ahmed.

man beside white frame window
Dette var egentlig ikke noe nytt. Gjennomgått sykdom gir bedre immunitet.

Forsker-teamet vil fortsette å vurdere denne kohorten i de neste årene.

Forskerne fant ut at ikke bare økte immun-responsen jo alvorligere sykdommen var, men også jo eldre de tidligere pasientene hadde vært, uansett hvor alvorlig syke de hadde vært.

Så man antyder at det er en ukjent faktor som hadde med aldersrelaterte forskjeller i responsen på Covid-19.

De fulgte altså pasientene i flere måneder, og slik fikk forskerne et mer nyansert syn på hvordan immunsystemet  svarte på Covid-19-infeksjon. Bildet som kom fram var at kroppens forsvars-skjold ikke bare produserte et utvalg av nøytrale antikropper, men de aktiverte visse T og B-celler som etablerte en immunitets-hukommelse. Dermed fikk de mer vedvarende forsvar mot å bli smittet igjen.

«Vi så at anti-kroppene svarte, spesielt IgG-anti-kropper. De var ikke bare varige hos de fleste pasientene, men ble svekket mye saktere enn man hittil hadde antatt.

Det antyder at pasientene genererer varige plasma-celler som kan nøytralisere «piggproteinet» i SARS.CoV2».

Ahmed sa at de som undersøkte var overrasket over å se at også rekonvalesens-pasienter viste økende immunitet mot det vanlige koronavirus men også mot SARS-CoV-1, en nær slektning av de nåværende koronaviruset. Undersøkelsen antyder at pasienter som har overlevd Covid-19 til og med får beskyttende immunitet mot forskjellige SARS-CoV-2-varianter.

Forskerne sier at undersøkelsen på en mer forståelig måte kan identifisere immunitets-komponenter som tilpasser seg og kan føre til helbredelse, og at de kan tjene som  referanse som immunitets-hukommelse kan brukes i SARS-CoV-2-vaksiner.

«Vi kan bygge på disse resultatene for å definere progresjonen av varig immunitet mot nye koronavirus, og som kan gi fornuftig respons om det skulle komme framtidige utbrudd», sa Ahmed.

The National Institute of Health finansierer arbeidet, som er et samarbeid mellom Emory University og Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle, Washington.

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ben White

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.theepochtimes.com/mkt_morningbrief/covid-19-survivors-have-broad-longer-term-immunity_3928732.html?utm_source=morningbriefnoe&utm_medium=email2&utm_campaign=mb-2021-08-08&mktids=cd6dd79f5b811d67c9702ccedf953cb2&est=Hu6oGuxdKyqb2NTE9be%2BBCEhVVFT1ObF5R8wnBADQhLdxffDlh4DPvKKcHvq2io%3D1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 048 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • John Enebak
  16 august 2021 9:05

  Det finnes ikke vaksine som skaper T-celleimmunitet. Derfor er det heller ikke mulig å utnytte T-celleimmunitet kommersielt for big pharma.
  Da blir også vitamin D er farlig for big pharma: T-celler MÅ ha vitamin D for å formere seg. Hvis du har for lite vitamin D produserer du for få T-celler.
  D-vitaminmangel hindrer produksjon av T-celler, det gjør at folk blir alvorlig syke og dør av covid-19.
  Og så skapes det et meget stort og innbringende marked for vaksiner.
  D-vitamin er virus våpenet som big pharma frykter.
  https://www.enebak.no/slik-virker-vitamin-d-pa-t-celler/

  Svar
  • Takk for all viktig informasjon, f.eks. :

   «De kanskje viktigste T-cellene er regulatorcellene, som passer på at mordercellene ikke går helt bananas. Regulatorcellene (såkalte Tregs) sørger for at produksjonen av cytokiner og interferoner begrenses når det ikke lenger er bruk for gifta.»

   Svar
 • Problemet er at corona hysteriet ALDRI har handlet om vår helse, tvert imot…. Corona hysteriet er svindel og bedrag noe som er helt tydelig hvis man selv henter sin informasjon fra sikre kilder og ikke corrupt løgn media som er kjøpt opp og under kontroll av noen få hyper rike og mektige i verden…

  For noen av de som bidrar til corona hysteriet og de skadelige corona vaksinene så handler det om penger, for andre makt og noen begge deler. Men bak det hele ligger den en mye skumlere og farlig agenda… Milliardærene i verden med IMF, WEF og mange andre lignende organisasjoner i spissen ønsker rett å slett å redusere befolkningen i verden og ha absolutt 100% kontroll over resten av befolkningen. Motivasjonen for å gjøre dette er at de tror det vil redde verden fra forurensning og klima undergang. Det “de” ønsker å innføre er det som i praksis er globalistisk verdens omspennede faudalisme hvor KUNN de rikeste og mektigste vil eie noe eller ha noen som helst form for frihet under slagordet “du vil eie ingenting og være lykkelig” (YOU will own nothing and be happy)…

  Dette er ikke konspirasjons teori men en faktisk virkelig konspirasjon som alle kan lese om hvorfor og hvordan i boken kaldt “the great reset” skrevet av World Economic Forum (WEF) leder Klaus Schwab. WEF har forøvrig mange politikere over hele verden under sin kontroll via sitt “unge lederes” program hvor alle blir indoktrinert og opplært i å frembringe “the great reset” for å ødelegge økonomien til alle unntatt de mest rike i verden samt å innføre feudalismen som kunn ganger de rikeste og mektigste. Canadas stats minister Trudeau og New Zealands statsminister er eksempler på noen av de WEF og Klaus Schwab har under sin kontroll…

  Hvert år så møtes de rikeste og mektigste i verden på møter i Davos og lignende for å konspirere og planlegge uten at noen andre får innsyn. At noen faktisk tror propagandaen på at det ikke eksisterer konspirasjoner og korrupsjon på disse møtene er rett slett absurd…

  Svar
 • En venn av meg har nyresvikt og har nylig hatt covid–19, men hun blir alikevel nektet nyretransplantasjon uten å ta covid selvmords quaksinene…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

X-CIA-analytiker:

New York Times driver ønsketenkning om Ukraina-krigen.

Previous Post

Han beviste at PCR-testen var svindel.

Ble Tanzanias tidligere president myrdet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.