POSTED IN USA

Gjennom Paul Craig Roberts briller:

Splittelsen i USA kan observers og beskrives på mange måter.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget ev Paul Craig Roberts forteller sitt om hvordan mange opplever situasjonen i dagens USA. Uansett hva han mener og ikke mener er dette et vitnesbyrd og dermed en stemningsrapport som nok er i overensstemmelse med NRK-rapportene fra USA v/Thomas Seltzer. Det er i ferd med bli et land med dype indre splittelser hvor alle som lever der merker dette på ulike måter. Innlegget er filtrert gjennom «brillene» til den nå gamle statssekretæren i finansdepartementet under Ronald Reagan. I hans to presidentperioder hadde USA fungerende diplomater og var på toppen internasjonalt på alle måter.

Knut Lindtner
Redaktør

Hva er det tilbake av landet mitt?

Av Paul Craig Roberts.

Roberts Paul_Craig

Jeg skriver ofte om at Vesten misbilliger seg selv og at de prøver å fornye seg i et «Woke»-bilde som avviser vestlig sivilisasjon, og insisterer på at de nå må kvitte seg med den hvite etnisiteten som skapte denne sivilisasjonen.

Når en sivilisasjon mister troen på seg selv, eller begynner å tro at den med hensikt er blitt ødelagt av giftige ideer, og sier at deres definerte verdier har gått tapt, da vil denne sivilisasjonen forsvinne. Rent geografisk vil jo landet fortsatt eksistere, og det vil bo folk der, med det er blitt et annet folk.

Når perversitet blir normalen, og ut fra denne moralen blir det normale vurdert, og når Make America Great Again-patriotene blir kalt «hjemlige ekstremister», da vet vi at De Forente Stater har en fot i graven.

Patriotisme er blitt omdefinert. Den Nye Patriotismen betyr at de som respekterer grunnloven og viser kjærlighet til frihet blir forfulgt. Den Nye Patriotismen er basert på 1619-prosjektet, og der en egentlig hater USA for landets påståtte rasist-fortid. De Nye Patriotene anser verdiene til de gamle patriotene som verdier som verdsatte hvit overlegenhet, og de må derfor forsvinne. 

Det er vanskelig å gjøre noe med det. Til og med matematikerne blir beskyldt for å være et rasistverktøy for å undertrykke fargede mennesker. De som vil gjenopprette våre tradisjonelle verdier – MAGA-amerikanerne – blir demoniserte og er blitt målgruppe for FBI, Homeland Security og offentlige anklagere. De er blitt strippet for ytringsfrihet og til å tilhøre spesielle forbund. Seks hundre av dem sitter nå i fengsel fordi de deltok i en aksjon til støtte for Trump, noe som er omdefinert som et opprør mot demokratiet.

Steve Jobs, RIP: Now 4 Different People Claim Credit for Apple's 'Think Different' Ads
Alle som tenker utenfor den godtatte «boksen» risikerer mistenkeliggjøring eller forfølgelse.

Demokratene, sikkerhetsbyråene og den prostituerte pressen lyktes i sitt kupp mot Amerika, fordi de tok fra sine motstandere deres stemme og deres legitimitet. USAs grunnlov har veket for en ideologi som mener at det myndighetene forteller eliten er sannheten. Alle som stiller spørsmål ved, og er uenige i det myndighetene forteller, driver med «desinformasjon», og «destabilisering av samfunnet».

De som pålegger sensur nekter for at de driver med sensur. De påstår i stedet at de beskytter den nye tiden fra rasisme og den gamle kolonialismen. I en nylig artikkel annonserte Glenn Greenwald sin oppfatning i et nytt nyhetsprogram. Han forklarer at det er et Memory Hole (hukommelseshull) der alle alle ideer og personer som har avvikende ideer blir dumpet. 

Dette er en oppfinnelse skapt av neoliberale milliardærer, som Georg Soros og Pierre Omidyar, og av etterretningsbyråene i USA, Storbritannia og EU. Han forklarer kompleksiteten til Big Tech, at det altså er skapt av disse frontgruppene. De blir finansiert av det offentlige gjennom USAs utenriksdepartement, The National Endowment for Democracy (NED) Pentagon og andre regjeringer og private selskaper – alt i en «Woke» krig mot Amerika.

Greenwald forklarer hva straffen er: arbeidsløshet, tap av status og synlighet, tap av tilgang til betalingssystemene, utestenging, ingen adgang til sosiale plattformer, og i det hele tatt, retten til å si sin mening.

Når du oppdager hvor mye denne «kreften» har spredt seg, så forstår du at dette kuppet har pågått i lang tid, og at det har spredt seg til undervisning, medier, og i så å si alle offentlige og private institusjoner. Et par generasjoner har allerede blitt indoktrinert med etsende følelser overfor sitt eget land.

Tenk et øyeblikk på skjebnen til Wikileaks grunnlegger Julian Assange. Han er ikke en gang amerikansk borger og underlagt amerikanske lover. Han har ikke brutt en eneste amerikansk lov. Journalister har alltid lekket dokumenter.

Daniel Ellsberg, en amerikansk borger og ansatt ved Rand Corporation som er finansiert via regjeringskontrakter, avslørte the Pentagon Papers til New York Times.  Avisen publiserte dokumentet og sa at Pentagon Papers viste at Johnson-administrasjonen hadde løyet «helt systematisk, ikke bare til folket, men også til Kongressen».

Daniel Ellsberg avslørte regjeringens løgner om Vietnamkrigen, men han ble en helt i sin tid.

Det ble gjort forsøk på å kalle dette «spionasje», men det ble droppet. Det endte med at det ikke var noe å anklage noen for, bortsett fra det var pinlig for USAs regjering. Det var i 1971. I dag har Julian Assange blitt kidnappet og fengslet på en eller annen måte i et tiår, uten rettssak eller dom etter ordre fra Washington, og i brudd med habeas korpus. De har forlangt dette av svenske og britiske marionett-stater. Assange er ikke borger av noen av disse landene.

Washington strever med å få til en spionasje-sak mot en utenlandsk borger, en som bare brukte retten til en fri presse, men som USA-regjeringen mener er en forbrytelse. Det tok bare 40 år å komme fram til dette, beskyttet av Grunnloven og oppsamlet presedens.

Julian Assange | Biography & Facts | Britannica
Julian Assange avslørte USAs krigsforbrytelser og sitter nå i fengsel i isolat i UK for dette.

Regjeringen må holdes ansvarlig om en dramatisk kollaps mot friheten truer. Nå lever vi i en verden der «den gravende pressen» er blitt forvandlet til en medspiller for den statlige nasjonale sikkerheten. I stedet for å overvåke regjeringen er media-rottene nå regjeringens medspillere.

Det har ikke vært noe raseri i den prostituerte pressen mot at  Washington har konfiskert deres rett og plikt til å holde regjeringen ansvarlig. Media har aktivt støttet regjeringens forfølgelse av Assange. Dermed har de avvist sin egen grunnlov om privilegiet til å bli beskyttet.

Til og med «Trumps deplorables» har bukket under for den offisielle fortellingen om at Assange er en rússisk spion. Det er spesielt at til og med de som går inn for et anti-Amerika-kupp er hjernevasket av sin egen propaganda. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Nå lever vi i en verden der «den gravende pressen» er blitt forvandlet til en medspiller for den statlige nasjonale sikkerheten. I stedet for å overvåke regjeringen er media-rottene nå regjeringens medspillere.»

  Jeg kan jo se det samme i Norge. En unisonitet mellom makta og media, som BURDE forskrekke og gjøre oss mer observante. Så virker det som om folk heller blir sløvere.
  Så får vi riktignok ‘avsløringer’ innimellom. – Spesielt om hva slags truse Britney Spears bruker, eller annet tullball som tar fra folk oppmerksomheten.
  Enten er journalister blitt indolente, eller så er det et maktapparat bak media som (skremmende) vet hva de gjør.

  Uten den frie pressen hadde vi vært ødelagt mentalt for lengst.
  En fri presse som selvfølgelig blir demonisert og latterliggjort som konspiratorisk.
  – Uansett hvor mange ‘konspirasjonsteorier’ som viser seg å være ubehagelig sanne.

  Vi får ikke lengre nyheter i skattefinansiert media. Kun propaganda, der løgner serveres på nytt og på nytt til vi, utmattet, tror de er sanne.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 november 2022 18:51

  Har nokon samanlikna systematisk korleis åtak på nasjonalforsamlingane i Russland og USA er presentert i norske media?

  «Slik skal det gjerast!», sa Demokrat Bill Clinton då Jeltsin klinka til med panservogner.
  (På amerikansk: «Superb handling»)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et svar til Jan Hårstad:

Det er ting å lære.

Forrige innlegg

Dreier Scholz kinareise seg egentlig om dette:

Enten nærmere økonomisk samarbeid med Kina/Russland eller så «God natt, Tyskland.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.