POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Går det mot storkrig i Europa?

Hvor står avisa Klassekampen?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nato-avisa Klassekampen

Av Jan Hårstad

Braanens taktikk.

Politisk redaktør av Klassekampen, Braanen, har jo utviklet seg til å bli både Nato og EU-sosialdemokrat. Han var begeistret over at Marina Mazuccatos tenkning spredte seg i Rødt og i AP. Hennes prosjekt var å redde kapitalismen fra seg selv ved å grønne den.

Braanen var forferdet over at det oppsto en opposisjon innad i Rødt som gikk imot Natoiseringen av hele Norden. Og han ønsketenkte: «det er ventet at Nato-striden fort blir begravet.» 

Macbeth About To Murder King Duncan In Drawing by Vintage Design Pics | Fine Art America

Det gjør den naturligvis ikke på noe vis, men Braanen har sin egen krigstaktikk. Han skrev 24. mai et sjofelt innlegg basert på anonyme kilder om at Nato-opposisjonen i Rødt var «et forsøk på kongemord.» Moxnes var da Kongen. 

Det var intet annet enn brønnpissing a la Haakon Lie, demagogisk og faktisk sjofelt. Det var et varsel om hva opposisjonen i Rødt kan vente

seg i tida framover. Det er ren Donald Duck å tro at her blir det renslig politisk debatt.(27. mai)

Det hele bunner i en gigantisk misforståelse med røtter helt tilbake til Syriakrigen om ikke enda lenger.

Klassekampen kjøpte Natos offisielle versjon av Syriakrigen og dro Cecilie Hellestveits arbeid for Atlantic Council inn i avisa, samt boka hennes om Syria.

Og det var Erling Folkvord som i denne tiden fortalte oss om hvor klok taktikk PKK/YPG og Syrien Democratic Forces gjorde ved å okkupere Syria med USA som partner og flyvåpen. Finansieringen av PKK skjedde ved å plyndre syrisk olje. Dette var også nok et viktig ledd i full Natoiseringen av KKs virkelighetsoppfatning.

North Atlantic Council - Wikipedia
Atlantic Council er USA-imperialismens fremste tankesmie.

Og så sannelig: fra omkring 2019 var det helt vanlig å spørre i avisa: kan vi stole på at USA/Nato kommer Norge til unnsetning når Russland angriper oss?

Og det fantastiske med dette spørsmålet var at det kom på et tidspunkt da de militære og strategiske tenketankene i USA framla planer om hvordan Russland skulle knuses. Rand 2019s versjon var bare en av mange som til sammen utgjorde en amerikansk konsensus. Og så dukket den ideen opp:

Det blir helt umulig å knuse hovedfienden Kina såfremt vi ikke får splittet Russland-Kina alliansen.

Og fra Pentagon ble det meldt: Vi forbereder oss på å føre en krig SAMTIDIG mot både Kina og Russland.

De fryktelige nederlagene USA har hatt i Irak og Afghanistan viser jo til det faktum at de amerikanske generalene ikke er overdrevent intelligente.

Dagens Braanen (28. mai): «Den norske FORSVARSSTRATEGIEN kommer derfor i et helt nytt lys. Finnmark vil kunne forsvares på en helt annen måte enn det som har vært mulig tidligere.»

(Med Sverige og Finland i Nato)

Braanen og Klassekampen misforstår totalt, de vil misforstå i tjeneste hos Nato. De er Nato-ideologer. De nekter å snakke om Atlantic Council, broookings, rand og tyvetalls amerikanske tenketanker som har diskutert hvordan en skal angripe Russland fra mange vinkler, så mange som mulig. 

USA hissser Japan opp til å skaffe seg atomraketter for å gjenerobre øygruppa KURILENE som er russiske nå.

India og Pakistan forsøkes ombygget til fiender mot Russland. Nato-Tyrkia kan bli satt inn i krigen mot den russiske Svartehavsflåten. Krigen mot Russland forberedes globalt.

For våpenindustrien er befolkningens frykt en nøkkel for støre bevilgninger.

Klassekampen står konsenkvent på Nato-propagandaens verdensbilde. Den amerikanske «venstresiden» anført av Bernie Sanders og alle hans kvinner i Democratic Socialists er for mer amerikansk krig mot Russland. Det var den oppreklamerte amerikanske «venstresida.»

Søsterpartiet Enhedslisten beveger seg i samme retning. En prominent skrev: «Man kan dog håpe at Sverige og Finlands inntræden i Nato vil svække de mest militaristiske kredse i alliansen, så der med tiden kan gøres op med out of area-doktrinen og Nato kan komme mer i overenstemmelse om en ren forsvarsalliance.»

Har du i dine levedager lest noe så naivt?

I sitt storverk om Norges Kommunistiske Parti skriver Terje Halvorsen hvor sjokkert partiet ble ved razzia og forbud 16. august 1940. Forhør av ledere.»NKP hadde satset på at tyskerne ikke ville gripe inn i Norges indre selvstyre.»(side 65)

Høyst sannsynlig vil alle Nei til Nato-organisasjoner i Norge bli forbudt og jaget vilt når Nato igangsetter krigen mot Russland i Murmansk og Kola. Og da er det fare for at Braanen-fraksjonen av Nato-sosialdemokrater vil delta i nedkjempelse av norske selvstendighetskjempere. Dere er herved advart.

Forsidebilde: Jordy Meow

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  31 mai 2022 8:08

  Hårstad treffer blink i dag òg.

  Svar
 • «Og det fantastiske med dette spørsmålet var at det kom på et tidspunkt da de militære og strategiske tenketankene i USA framla planer om hvordan Russland skulle knuses. Rand 2019s versjon var bare en av mange som til sammen utgjorde en amerikansk konsensus. Og så dukket den ideen opp:
  Det blir helt umulig å knuse hovedfienden Kina såfremt vi ikke får splittet Russland-Kina alliansen.»

  Ikke noe nytt under solen. Samme taktikk, samme bakmenn.
  Det er ikke en sterk militarisert motstander man var, og er, redd for, men en sterkt industralisert konkurrrent. Da som nå. Alle verdenskriger er handelskriger og valutakontroll-kriger :

  ‘Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i VOLUM og PROFITT.” ‘

  ‘ «Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel». ‘
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  ‘Det er ikke sant at jeg eller noen andre i Tyskland ønsket krig i 1939. Det ble ønsket og provosert utelukkende av internasjonale stats enten av jødisk opprinnelse eller som arbeider for jødiske interesser.’. -.
  Adolf Hitler, april, 1945
  guardian.150m.com/jews/jews-declare-war.htm

  Om 1. verdenskrig:
  ‘Tyskland er beseiret og mister verdensmarkedene og maritim handel, med sikte på krigen – fra den virkelige initiativtakerens side, England – vil ødelegge tysk konkurranse . Etter at dette er oppnådd, vil de arbeidende massene, fratatt ikke bare høyere, men alle lønninger, etter å ha hatt store lidelser under krigen og naturlig nok forbitret, gi fruktbar jord for anti-agrar og senere antisosial propaganda av de sosialistiske partiene..’
  pages.uoregon.edu/kimball/durnovo.htm

  ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet. Det vil de ikke tilgi ham.’
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  Svar
 • Kaspar Gram
  31 mai 2022 14:10

  Takk til Jan Hårstad som avkler til de grader hvilket lavmål og hvor søvngjengerske vi er her i landet. De amerikanske tenketankene og den offentlige strategien har i flere år, som Hårstad skriver, bekjentgjort sin strategi med å strekke Russland. 2023 blir fra disse kretser satt som datoen da oppgjør med Kina må finne sted, hvis ikke frykter de for utfallet.
  Krigsforberedelse er godt i gang i Kina. Angivelig har de bunkret olje for 10 år og sitter på 65% av verdens matvarelagre +++. Men amerikanernes våte drøm er at Kina og Russland barker i hop, det ser ikke slik ut nå. Men vi lever i tider hvor geopoltisk store ting kan endre seg på kort tid.
  Det finnes heldigvis et annet Amerika –
  https://schillerinstitute.com/

  https://www.youtube.com/watch?v=AhFhXwN9nW

  Colonel Black – US Proxy War Against Russia & Nuclear Threat

  Svar
 • Skal skal Rødt ha kred også, – når de våger å si fra.:

  ‘ Rødt-politikar om Nato: – Vi ønsker ikkje å rekruttere til mordarbanden.

  ….– Men det rører ikkje ved basisen her om at Nato er ein demokratisk forsvarsallianse for 30 land i Europa med eitt einaste utgangspunkt, å trygge freden i Europa. Derfor blir det brutalt å høyre slikt frå Rødt i Noreg. ( Sier Høyre) Det er stygt. ‘
  https://www.nrk.no/nordland/rodt-politikar-synne-bjorbaek-meiner-nato-er-ein-mordarbande-1.15984191

  Styggere og mer respektløst enn å bombe-‘trygge’ Libya? 😉

  Svar
 • Les heller lesernes innsendte kommentarer i KK. I dag var det feks et leserinnlegg fra Ola Tunander i KK. Det er ikke så mange andre aviser som ville ha tatt inn dette.
  De som har Riks-TV med Frikanalen kan feks se på denne kanal, her går det stadig vekk programmer (i reprise) på kveldstid som er anti-NATO og som er kritiske til USA/Ukraina.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   1 juni 2022 8:56

   Den glimande teksten av Ola Tunander står på Steigan.no i dag.

   Svar
 • innbygger
  1 juni 2022 0:25

  Rødt kommer til å implodere etter dette. Hva er vitsen med partiet, hvis man brått kaster hele grunnlaget partiet er bygget på over bord? Det blir som om Krf skulle begynne å snakke varmt om satanisme, Mdg bli forkjemper for dieselbiler og AP skulle sette ned en avgift.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden er større enn Nato-området:

WHO tvunget til en ydmykende retrett.

Forrige innlegg

Kanskje Bill Gates ikke får solgt vaksiner som han nå innrømmer er ineffektive.

Når matmangelen kommer vil han tjene enda mer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.