POSTED IN Russland, Sanksjoner

Fullstendig mislykket sanksjonspolitikk.

Russisk olje går som hakka møkk!

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russlands oljeinntekter stiger til tross for sanksjoner – melder Bloomberg.

Landet har tjent omtrent 20 milliarder dollar hver måned dette året fra eksport av råolje.

Inntektene fra Russlands olje-eksport har steget med 50 % siden begynnelsen av 2022.

Dette rapporterer Bloomberg som henter data fra International Energy Agency (IEA).

Ifølge byråets månedlige markedsrapport har Moskva tjent omtrent 20 milliarder dollar hver måned i år fra salg av råolje og andre olje-relaterte produkter.

Økningen i fortjenesten har kommet til tross for vestlige sanksjoner på grunn av Russlands militære operasjoner i Ukraina.

Som straff for dette har USA forbudt all import av russisk olje. 

EU og Storbritannia har annonsert planer om å slutte med alle innkjøp av russisk olje ved slutten av dette året.

Oljegiganter som Shell og TotalEnergies har også lovet å stanse alle oljekjøp fra landet.

Men ifølge IEA har eksporten av russisk olje bare økt – opp til 620 000 fat daglig, sammenliknet med mars. Det har nådde 8,1 millioner fat i april.

Dette er omtrent det samme som før Ukraina-krisen og de pålagte sanksjonene.

På grunn av den økte etterspørselen har det blitt mer eksport mot Asia, der Kina og India tar imot olje som tidligere var bestemt å gå andre steder. Dette ifølge IEA.

I tillegg er EU, til tross for sin holdning, fortsatt det største markedet for russisk energi. 43 % av Russlands oljeeksport gikk til EU-blokken i april, sier IEA.

Ifølge IEA så er verdens energi-marked usikre overfor Russlands olje. Dette  er en  kombinasjon av europeisk forbud mot denne oljen og økt etterspørsel fra Kina når Covid-19-lockdowns blir lettet. 

IEA tror at verdens energiforsyninger, som allerede har gått ned med i million fat om dagen siste måned, kan minske ytterligere tre ganger så mye i siste halvår i 2022.

Oversatt Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Guille Álvarez

https://www.rt.com/business/555418-russia-oil-revenues-soar/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  18 mai 2022 8:24

  Mulighetene for å kjøpe den russiske olja kommer aldri tilbake.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   18 mai 2022 13:16

   Det gjer heller ikkje høvet til å sjå russisk tv? Telia sin valfridom for kundane ser no ut til å vera kanalar i Nato-land, medlemer eller partnarar, inkludert Ukraina. Dn ukrainske kanalen vert du pådytta om du vil eller ikkje. Andre kan du framleis velja vekk.

   Svar
 • Ylva Meier
  18 mai 2022 10:01

  Sanksjonene var aldri ment å ramme Russland… Dette handler om «the great reset» hvor økonomien til hele middelklassen og lavere skal ødelegges med vilje slik at «du vil være lykkelig og eie ingenting» som WEF/UN sier det selv. (mens de de rike og mektige eier alt, har all makten og absolutt kontroll over alt).

  Svar
  • Robin Hood
   18 mai 2022 10:25

   Helt enig!

   Denne krigen er bare neste mulighet for globalistene til å kjøre problem-reaction-solution på verdens befolkning.

   Svar
 • Men dollarverdien er ikke kunstig høy av samme grunner? ;-)

  ‘ – Russland har forbudt vestlige investorer å selge sine russiske verdier, og de krever at olje og gass betales i rubler. Det er med på å holde rubelen kunstig høy ‘
  forskning.no/krig-og-fred-ntb-russland/forsker-allierte-vil-slite-med-a-hjelpe-russland-a-unnga-okonomisk-nedgang/2027450

  Og : ‘I frykt for å bli rammet av tiltak er det flere land som setter seg på bakbeina for finne veier til handel med Russland som omgår sanksjonene. ‘

  Setter seg på bakbeina, eller finner løsninger for å omgå den penge-økonomiske mafiaen som fortsatt , ini 2022 som i 1933739, ønsker & ønsket total styring over verdenshandelen? ;-)
  Ikke proteksjonisme , men varebytte . Virkelig samhandel med andre nasjoner.

  Hitler bygger opp, ‘Hjelp til – kjøp tyske varer’.
  På grunn av den internasjonale jødedommens totale krig mot Tyskland var Tyskland avskåret fra de internasjonale markedene for penger og råvarer. Det skapte handelsproblemer og stor vareknapphet som Tyskland løste ved såkalt «bartertrade» som vil si varebytte mellom to nasjoner. For eksempel maskiner til Argentina i bytte mot kjøtt og korn.

  ‘ Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i VOLUM og PROFITT.” ‘

  ‘Alt som disse statene tjener på bomull, peanøtter, osv, brukes umiddelbart som rentebetalinger til bankene i New York, London, Frankfurt og Zürich. Denne gjelden er som et kvelertak rundt halsen på disse statene. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2017/09/16/vi-lever-i-et-diktatur-under-oligarkiene-til-den-globaliserte-finanskapitalen/

  ‘ «Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel».  ‘
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  Svar
 • ‘ Et land som har valgt å ikke betale russisk gass i rubler er forøvrig Finland, noe som har ført til at Russland nå skrur av gasskrana til nabolandet fra og med lørdag.’
  nettavisen.no/okonomi/boyer-av-for-putin-na-knuser-russiske-rubler-norske-kroner/s/5-95-498034

  Med andre ord: Hvis du ikke betaler for en vare så får du ikke varen. Selvfølgelig.
  Ikke ‘ skur av gasskrana’ , som kun er en omskrivning for å demonisere Russland.
  Og det er jo den som selger en vare som har størst rett til å forlange hva slags valuta den skal betales i. Eventuelt byttes vare mot vare etter avtale og gjensidighet.
  Hvis Norske politikere selger strømmen vår til EU og vil ha betaling i N.kr. så blir etterspørselen etter norsk valuta større og kursen blir sterkere.
  Dette burde jo Norge gjøre, som strever med å holde norsk valuta sterk.
  – Som USA alltid har gjort, men nekter andre nasjoner å gjøre.

  Men morsomt er det, det hele. Når vestlige politikere og økonomer latterliggjorde Russland og mente vestlige sanksjoner ville knuse Russland og russisk valuta. .
  Så ble det vesten som måtte stikke fingern i jorda og tørke bort gliset.
  Hovmod står ofte for fall.
  Dobbeltmoral også. Men det har jo vesten ( og Norge) nok å ta av så det tar sin tid før vi er tomme.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Elektrifisering av verdens bilpark:

Vil ødelegge jorda fullstendig.

Forrige innlegg

Prosessen har pågått over hele Europa lenge:

«Venstresidens» glideflukt mot Nato og EU.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.