POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse

Frykt som våpen:

Hvordan den britiske regjeringa brukte skjult taktikk for å skremme befolkninga.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den britiske regjeringas ‘psykologiske strategier’ for å manipulere uvitende et publikums atferd kan slå tilbake og føre til langvarig skade, hevder eksperter.
_______________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
_______________________________________________________________________________________

Dette skriver den britiske avisa The Telegraph. Artikkelen ligger bak betalingsmur, men finnes også her. Det går fram av kritikken fra britiske psykologer og andre fagfolk øker i styrke, og det framgår av deres dokumentasjon at den britiske regjeringa har ført en veritabel «psykologisk krig» mot egen befolkning for å få folk til å lystre ordre. Den psykologiske krigføringa har vært ført uten kontroll utenfra og med skjulte psykologiske strategier som har gjort det nesten umulig for folk å beskytte seg mot den massive daglige påvirkninga, sier framtredende psykologer. Vi har her bare oversatt noen utdrag av artikkelen for å gi leserne et innblikk i omfanget av den kritikken som kommer fram.

«Et psykologisk eksperiment uten sidestykke»

«Svikten i Storbritannias pandemirespons er ikke vanskelig å få øye på, men på den ene sida er regjeringas suksess ubestridelig: å overtale en engstelig nasjon til å holde seg låst innendørs store deler av det siste året. Den daglige dietten med statistikk om dødsfall, sykehusinnleggelser og Covid-saker har vært så effektiv at overholdelse av lockdown har gått langt utover hva statsrådene forventet. Men problemet med frykt, som en atferdsforsker sa på fredag, er at «du kan ikke slå den av og på med et tastetrykk».

Sterk frykt fjerner rasjonell tenkning.

Hvorvidt det å skremme publikum var en bevisst – eller ærlig – taktikk har blitt gjenstand for intens debatt, og dusinvis av psykologer har nå anklaget ministrene for å bruke «skjulte psykologiske strategier» for å manipulere publikums oppførsel. De mener at regjeringa, etter råd fra atferdseksperter, har lagt vekt på trusselen fra Covid uten å sette risikoen i tilstrekkelig sammenheng, og etterlate landet i «en tilstand av økt angst». De hevder også at ”oppblåste fryktnivåer vil være ansvarlige for dødsfallet til ”tusenvis av mennesker med ikke-Covid sykdommer ”som er“ for redde til å komme på sykehus ”. De er opptatt av at den britiske offentligheten har vært gjenstand for et masseeksperiment i bruken av strategier som opererer «under deres bevissthetsnivå» at de har inngitt en formell klage til sitt profesjonelle tilsynsorgan, som nå vil avgjøre om myndighetsrådgivere har gjort seg skyldig i etiske brudd.»

Et av de viktigste bevisene som er sitert av de som har klaget over «skjult» taktikk, kommer fra et dokument utarbeidet for Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) i begynnelsen av pandemien for et år siden. Et dokument datert 22. Mars 2020 skrevet av Scientific Pandemic Influenza Group on Behaviors (SPI-B) sa:

“Et betydelig antall mennesker føler seg fortsatt ikke tilstrekkelig personlig truet; det kan være at de blir beroliget av den lave dødsraten i deres demografiske gruppe, selv om nivået av bekymring kan øke … det oppfattede nivået av personlig trussel må økes blant dem som er selvtilfreds, ved å bruke hardtslående emosjonelle meldinger. For å være effektiv må dette også styrke mennesker ved å tydeliggjøre hvilke handlinger de kan ta for å redusere trusselen.»

Det samme dokumentet presenterte et rutenett med 14 muligheter for «bruk av medier for å øke følelsen av personlig trussel», en taktikk som ble sett på som «høy» effektivitet, selv om spill-over-effekter «kunne være negative». Noen Sage-deltakere innrømmer nå at de føler seg «flaue» av slike råd. En fast Sage-deltaker sa:

“Det britiske folket har blitt utsatt for et ikke-evaluert psykologisk eksperiment uten å bli fortalt at det er det som skjer.

«Alt dette handler om å prøve å styre atferd i den retning en elite har bestemt, snarere enn å avgjøre om det er riktig eller etisk å gjøre.»

Sage-medlemmet sa at SPI-B-rapporter ikke pleide å bli «utfordret» av Sage fordi «kjernemedlemmene til Sage ikke er veldig godt rustet til å evaluere det – det er ikke andre samfunnsvitere sentralt i Sage».

De la til: ”Når noen fra SPI-B sier at vi trenger å øke frykten og holde den oppe – det var ikke så mye spørsmålstegn ved det i begynnelsen, og det meste av spørsmålet kom fra eksternt hold, ikke innenfra. ”

Gary Sidley, en pensjonert klinisk psykolog fra National Health Service, sa: ”Det er som om det er litt industri rundt håndtering av pandemi, og det ekskluderer alternative stemmer.»

«Det er økende bekymring innen mitt felt om å bruke frykt og skam som en pådriver for atferdsendring.»

Når fryktstrategiene som brukes i mediene formidles på et under-bevisst nivå kan følelsene de skaper også vanskeligere bearbeides.

Sidley var så bekymret av at han og 46 kolleger skrev til British Psychological Society (BPS) og sa «bekymringer om virksomheten til statsansatte psykologer … i deres oppdrag å oppnå publikums masseoppslutning om de pågående koronavirusrestriksjonene».

Brevet la til: «Vår oppfatning er at bruk av skjulte psykologiske strategier – som fungerer under nivået til folks bevissthet – for å «knuffe» innbyggere til å tilpasse seg en omstridt folkehelsepolitikk uten sidestykke, reiser dype etiske spørsmål.»

– En tredel av britene trodde at over 6 millioner var drept av covid

«I juli i fjor fant en undersøkelse utført av konsulentfirmaet Kekst CNC at nesten halvparten av de spurte trodde at Covid hadde drept 1 prosent av den britiske befolkningen, tilsvarende mer enn 600 000 mennesker, da den faktiske tallet på den tiden var 44.000. Nesten en tredjedel av respondentene trodde at 6 til 10 prosent eller mer av befolkningen hadde blitt drept av Covid, noe som ville bety opptil 6,6 millioner dødsfall.»

«Laura Dodsworth, som har brukt det siste året på å undersøke dette emnet for en kommende bok kalt A State of Fear: How the UK Government Weaponised Fear During the Covid-19 Pandemic, sa:

“Jeg har intervjuet mennesker som har blitt angre av frykt, folk som har blitt snakket ned fra selvmord og mennesker som har utviklet agorafobi. “Problemet med frykt er at det skyer rasjonell tenkning. Du blir mer avhengig av offentlige meldinger, noe som gjør deg mer redd, noe som gjør deg enda mer avhengig av meldingene deres, og skaper en undergangsloop. Vi har glemt hvordan vi skal analysere risiko.”

«En rapport fra Nottingham University i fjor antydet at frykt til og med kunne føre til flere Covid-dødsfall fordi dårlig mental helse svekker immunforsvaret. Rapporten sa:

“Det er velkjent at når negative humørsituasjoner vedvarer over tid, resulterer det i dysregulering av fysiologiske systemer som er involvert i reguleringen av immunforsvaret. Dermed eksisterer det et betydelig potensiale for at den psykologiske skaden pandemien påfører, kan overføres til fysisk skade. Dette kan inkludere økt følsomhet for viruset, dårligere resultater hvis smittet, eller faktisk dårligere svar på vaksinasjoner i fremtiden.»

«Lord O’Donnell, som var kabinettsekretær da Behavioral Insights Team, bedre kjent som «Nudge Unit» ble opprettet, er blant dem som mener at regjeringa fikk feil balanse i sine meldinger rundt Covid. Han sa:

“Vi har kanskje konsentrert oss så mye om Covid at vi har skremt folk vekk fra å gå til et sykehus. «Hver kveld får du dødsfall, tilfeller, pasienter på sykehus, men du får ikke de økonomiske kostnadene hver natt eller de indirekte konsekvensene som tapte kreftprøver … de presenterer dette som en helt medisinsk sak.

“Jeg hater også uttrykket sosial distansering, når det de ønsker er fysisk distansering. Vi vil ikke at folk skal være sosialt distanserte, vi vil ha sosial samvær.»

Les hele artikkelen på engelsk her.

Kommentar:

Oppvasken etter den største psykologiske krigføringa mot verdens befolkning noensinne har ikke en gang begynt. Den kritikken og de avsløringene som nå kommer fram i Storbritannia gjelder naturligvis ikke bare der. Dette har vært og er fortsatt en koordinert global kampanje, og det som britiske psykologer har vist er at det er brukt fagekspertise innen atferdspsygologi til å sende skjulte psykologiske budskap for å plante frykt i folk slik at de skal adlyde hva som enn kommer av «tiltak» fra myndighetene. En av kritikerne bruker begrepet «weaponizing fear», altså å bruke frykten som våpen.

Nøyaktig det samme er som vi vet gjort i Norge, og det er på tide at spillet avsløres og at de ansvarlige stilles til ansvar.

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Arno Senoner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Fra Nrk sin side-nyheter:

  ‘ India registrert mandag 103 558 nye smittetilfeller. Det er det høyeste daglige smittetallet som er registrert i landet, ifølge tall fra helsedepartementet.
  …….. Samtidig registrert India 478 nye dødsfall knyttet til covid-19, noe som bringer det samlede dødstallet opp i 165.101. ‘

  Det hele KUNNE også/EVENTUELT skrives slik, – men DA blir det edruelig/sannferdig, – og beroligende istedet for frykt- skapende:

  Den høyeste smitteprøvingen noen gang er nå foretatt i India. Dette har selvfølgelig også ført til et høyt antall positiv smittede. ( Men det er viktig å påpeke at PCR-testen er upålitelig)
  Det er nå dødd 165 millioner døde av Korona i India.
  India er et land med 1,3 milliarder innbyggere, så hvis man skulle sammenlikne med døde i et VANLIG influensa-år i Norge ( 900 døde, med 5 millioner innbyggere) , så kunne/burde det dødd 250 000 av Korona-influensa i ( fattige/tettbefolkede) India uten at dette var noe unormale dødstall.
  Hvis vi sammenlikner med Norge i 2017/18, så «burde» de dødd 400 000 i India.
  Covid-19 ser altså ut til å være mindre farlig enn tidligere års influensa.
  Både i India og Norge.

  Svar
  • Så kan man spørre seg siden media generelt, og Nrk spesielt, er underlagt myndighetene, med bla. helsedirektoratet, sin kontroll, og vi VET at frykt/frustrasjon nedsetter immunforsvaret:
   1. Hvorfor vil våre helse-myndigheter ødelegge befolkningens immunnforsvar/helse?
   2. Hvordan har vi kommet dit – at befolkningen ikke , både mentalt og fysisk, kaster disse overgriperene/trojanske hestene ut av VÅRE regjeringsbygninger?

   Svar
 • » Det er nå dødd 165 millioner døde av Korona i India.»
  165 tusen selvfølgelig . ;-)

  Svar
 • Er det noe denne konstruerte «pandemien « har lært oss, så er det at det politiske spillet og løgnene er 100 % forutsigbare OG løgnaktige. Og er konstruert for å skremme, for å redusere vaksinemotstandere og holde oss i frykt-kontroll.
  Det vi VET er at IKKE-nedstengte India ( som er så fattig og tett befolket at en nedstenging ikke ville være praktisk mulig), og et nedstengt Norge har omtrent samme REDUKSJON i antall døde av årets influensa, Covid-19, – i forhold til influensa-døde i årene før.
  Reduksjon!

  ‘ Byråden sier at om det er noe pandemien har lært oss, så er det at fremtiden er usikker, og at den ikke kan spås med 100 prosent nøyaktighet. ‘
  https://www.nettavisen.no/nyheter/positiv-detalj-blant-de-smittede-forrige-uke-dette-viser-at-vaksineringen-funker/s/12-95-3424110428

  Svar
 • «Hvorfor vil våre helsemyndigheter ødelegge befolkningens immunforsvar/helse?»
  «Hvordan har vi kommet dit- at befolkningen, både mentalt og fysisk, ikke kaster disse overgriperne/trojanske hestene ut av VÅRE regjeringsbygninger?»
  Viktige spørsmål du stiller her,Frikar!
  Jeg ser også likheten med mye av det som skjer idag med «En folkefiende» av Henrik Ibsen. Dette skuespillet er en kronjuvel og er like viktig idag som det var den gang Ibsen skrev det.
  «Den kompakte majoriteten» som enten ikke vil se, evner å se galskapen eller i det minste stille spørsmål ved den.
  Da er det viktig å ha en Stockmann; vi har nok enda litt for få av dem.

  Svar
 • » det er på tide at spillet avsløres og at de ansvarlige stilles til ansvar.»

  Snart vil vel media oversvømmes av «eksperter» som råder oss til å klemme hverandre mer. Og politikere bevilger (våre egne) penger så kommunene kan ansette «klemme & nærhets-eksperter».

  Bryt/avslør galskapen. Ta av munnbindet. Arranger fester. Gå ut på gatene.
  Det er færre døde i åpne India og stengte Norge under Covid enn under tidligere års influensavirus, uansett hva myndigheter og media forteller.
  Og vit hva du (ikke) bør stemme på ved neste valg.
  Stem ALDRI på partier som bryter, eller har brudt, norsk Grunnlov.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvis ikke USA vil krige i Afghanistan:

Krigsinvestorer truer med å saksøke Pentagon.

Forrige innlegg

Må ha vaksinepass for å gå på treningsenteret, men

Biden: det er fascisme å be om legitimasjon når du skal stemme ved valg.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.