POSTED IN Norge

Frankrike:

Le Pen nesten på høyde med Macron i meningsmåling.

0
Print Friendly, PDF & Email

Marine Le Pen nærmer seg Macron i meningsmåling etter tosifret nederlag i forrige franske presidentvalg

av Zachary Halaschak, Breaking News Reporter 

En fersk undersøkelse fant at ytre Høyre leder Marine Le Pen er helt oppe og duellerer med den franske presidenten Emmanuel Macron for første gang.

Le Pen og Macron konkurrerte mot hverandre i presidentløpet i 2017, hvor Macron til slutt vant over Le Pen med 66% av stemmene mot 33%. Et anslag fra Harris Interactive fant at hvis de to hadde stått foran den avgjørende valgomgangen for 2022 i dag, vil Macron ha fått 52% av stemmene, og Le Pen ville få en andel på 48%, noe som betyr at hun vil være innenfor undersøkelsens feilmargin.

Marine Le Pen

«Det er det høyeste nivå hun noen gang har vært på,» sa Jean-Yves Camus, en fransk statsviter som har ytre Høyre som spesialfelt, til France 24, selv om han også sa at det er «for tidlig i dag å sementere meningsmålingene.»

Resultatene av undersøkelsen, som ble gjennomført online 19. januar og 20. januar, markerer en økning fra juni i fjor da Le Pen lå 10 poeng bak den franske presidenten. Hoppet kan i stor grad tilskrives at vanlige konservative søker seg mot Le Pens ytre Høyre parti Rassemblement national, rapporterte Times of London.

«Marine Le Pen har bekreftet at hun er i stand til å vinne i 2022,» sa hennes nestleder Jordan Bardella og kvitterte med dette utsagnet på  på Twitter. «Måtte all energi og velvilje stå sammen for å få seieren i havn.»

Mens Le Pen angivelig har tonet ned noe av sin innvandringsretorikk og oppfordret Frankrike til å forlate euroen, foreslo hun fredag å forby muslimske skjerf på alle offentlige steder. Le Pen sa at hun betraktet hijab som et islamistisk klesplagg. Selv om en lov som den Le Pen foreslo skulle vedtas, ville den nesten garantert bli ansett som grunnlovsstridig av landets domstoler, ifølge France 24.

Islamisme og innvandring har vært viktige diskusjonstemaer i Frankrike etter halshuggingen av den franske skolelæreren Samuel Paty. Paty ble halshogd i oktober av en 18 år gammel tsjetsjensk mann som senere ble drept av politiet. Påtalemyndighetene hevdet at drapsmannen var sint fordi Paty viste studentene sine en tegneserie av profeten Mohammad.

Macrons fullstendige forsvar for friheten til å publisere tegneserier av Mohammad, en handling som er forbudt i islam, utløste et tilbakeslag fra noen muslimske land og startet en feide mellom Macron og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, som gjorde seg til talsmann for boikott av franske varer.

Det franske presidentvalget skal holdes våren 2022. Le Pen har kunngjort at hun stiller, men Macron har ennå ikke bekreftet om han vil stille en periode til.

Oversatt av: J Bjoerkmo

Forsidebilde: Morgan Sessions

https://www.washingtonexaminer.com/news/marine-le-pen-polling-close-macron-hijab-ban

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Filippinene er bonden i sjakkspillet:

Bestemmer nå sin egen skjebne.

Forrige innlegg

Nå skal LKAB på hard, grønn omstilling:

Blir LKAB slaktet til himmelsk grønn musikk?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.