POSTED IN Israel, Krig-fred

Følte seg tvunget til å angripe hus med israelske gisler.

Mange israelere ble drept av sine egne.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mange israelarar døydde under «friendly fire» den 7. oktober 

av Chris Hedges

Det kjem stadig fleire bevis for at det israelske militæret, under den kaotiske kampen som fann stad då Hamas-milits gjekk inn i Israel den 7. oktober, bestemte seg for å angripe ikkje berre Hamas-soldatane, men også dei israelske fangane saman med dei.

Tuval Escapa, medlem av sikkerheitsteamet for Kibbutz Be’eri, fortalde til israelsk presse at han oppretta ei hot-line for å koordinere mellom dei som budde i kibbutz’en og det israelske forsvaret.

Escapa fortalde den israelske avisa Haaretz at då desperasjonen byrja spre seg, «tok feltkommandantane vanskelege avgjerder – inkludert å opne eld mot husa i kibbutz’en for å eliminere terroristane saman med gislane.»

Avisa rapporterte at israelske kommandantar «vart tvunga til å be om eit luftangrep» mot sin eigen fasilitet inne i Erez-overgangen til Gaza «for å drive ut terroristane» som hadde tatt kontrollen over grenseposten. Denne basen husa israelske soldatar og tenestemenn frå den sivile administrasjonen.

Israel innførte i 1986 ein militærpolitikk kalla Hannibal-direktivet, angiveleg oppkalla etter den karthagiske generalen som heller tok gift enn å bli tatt til fange av romarane, etter at to israelske soldatar vart tatt til fange av Hezbollah. Direktivet er utforma for å hindre at israelske troppar fell i fiendens hender; metoden er å bruke maksimal makt, sjølv om det omfattar å også drepe både dei fanga soldatane og sivile.

Hannibals død, av Silvestre David Mirys, 1799. 

Direktivet vart sett i verk under det israelske angrepet på Gaza i 2014, kjent som Operasjon Protective Edge. Hamas-soldatar fanga den 1. august 2014 ein israelsk offiser, løytnant Hadar Goldin. Som svar sleppte Israel over 2000 bomber, missil og granatar over området der han var halden fanga. Goldin vart drept sammen med over 100 palestinske sivile. Direktivet skal ha blitt oppheva i 2016.

Jeg har med meg Max Blumenthal for å diskutere rapportane om at Israel skaut på sine eigne borgarar med tanks og missil, noko han har etterforska for The Grayzone: 

https://chrishedges.substack.com/p/the-chris-hedges-report-with-reporter#details

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Johannes Åtta Førtifira
  22 november 2023 17:51

  At NRK har tatt parti med de jødiske folkemorderne i okkuperte Palestina vet vi.
  NRK prøver å unngå jødenes ekstremt kriminelle adferd mot palestinerne. Avleder og fortier.
  Har NRK-individene null samvittighet, og medfølelse med forsvarsløse barn og andre sivile palestinere som nå massemyrdes?
  Hvordan kan de få seg til å kalle de jødiske militere styrkene som begår krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten en masse, for «det israelske FORSVARET»???
  Se her noe du aldri ser og hører på NRK: Kristne amerikanere som forteller sannheten om ashkenazi-jødenes terrorisme og greneløse brutalitet mot palestinerne:

  trunews.com/video-article/israelis-bomb-indonesia-hospital-in-latest-gaza-war-crime

  Zionist-israel må totalt boykottes nå! – Slik Syd-Afrika ble.
  Hva med å sette opp en oversikt over zionist-jødiske produkter og firma, herr redaktør?

  Svar
 • I stedet for å mene at «israelske soldater følte seg tvungne til» og snakke om Hannibal direktivet ville jeg heller tale om reduksjonistiske forkalringsmodeller på at den israelske regjeringen beordrer og/eller utnytter den israelske hærens drap til å male Hamas som den eneste og verste. Hvor mange av de israelske ofrene som egentlig ble drepte av IDF og ikke av Hamas får verden aldri vite. Var det 20, 40, 60 eller 80 prosent av ofrene? Ingen svar og i stedet overdriver propagandaen med malende beskrivelser om babydrap, hodekappinger, brenninger (som egentlig ble resultater av helikoptrenes Hellfire missiler), bestialske voldtekter og andre beskrivelser fra Helvete. Det er faktisk rart at akkurat de samme beskrivelsene går igjen i khazarske helvetesbeskrivninger fra før Holocaust, gjennom konsentrasjonsleirene og inn i moderne tid. Som Elie Wiesels beskrivninger fra konsentrasjonsleirene han til sist innrømmet aldri å ha vært innsatt i. Er deres antagonister djevler fra Helvete eller er den khazarjødiske psyken fanget samme sted?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hjelpearbeidere voldtok.

WHO og FN i en voldtektskandale i Kongo.

Forrige innlegg

Kan ikke norske politikere regne?

Vindkraft til havs blir en økonomisk katastrofe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.