POSTED IN Coronavaksiner, Helse

FHI: «Nytten med å vaksinere helsepersonell er usikker.»

Da er den vel usikker for hele befolkningen, eller…?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FHI anbefaler oppfriskningsdose til gravide, men IKKJE helsepersonell

Innlegget er hentet fra Saksyndig

NRK melder at FHI reknar med at kommunane snart kan starte å tilby dei «oppdaterte» vaksinane frå og med oktober. Vaksinane skal visstnok vere retta mot XBB-varianten av omikron som dominerer i landet, ifølgje fagdirektør Preben Aavitsland. Desse oppdaterte versjonane blir laga av Moderna, Novavax og Pfizer/Biontech. Nytt av året er at folk i risikogruppene sjølv må ta kontakt med helsetenesta når tilbodet blir annonsert. I sitt 57. informasjonsbrev som vart sendt ut 12.juli 2023 til alle landets kommunar, helseføretak og statsforvaltarar, skriv FHI at målgruppene for ny oppfriskningsdose før haust-/vintersesongen 2023-24 er:

Aldersgruppa 65+, inkludert sjukeheimsbebuarar, og generelt dei under 64 som anten inngår i risikogruppe, har ein alvorleg grunnsjukdom eller – skremmande nok – er gravide. Ja, de las riktig, FHI anbefaler oppfriskningsdose med koronavaksine til gravide! Denne målgruppa vart òg anbefalt hausten 2022.

Blir en friskere av å ta på seg en sykehusuniform?

Og kva med helsepersonell? Her er eit direkte sitat frå informasjonsbrevet (mi utheving):

«Folkehelseinstituttets vurdering er at det ikke er grunnlag for å gi en egen anbefaling om en ny oppfriskningsdose til helsepersonell. Helsepersonell som tilhører en risikogruppe anbefales vaksine. Vurdering av vaksinasjon av helsepersonell gjøres ut ifra behov for individuell beskyttelse, behov for å beskytte pasienter mot smitteoverføring og behov for å sikre kapasiteten i helsetjenesten. Avgjørende for vurderingen er i hvilken grad en ny oppfriskningsdose til helsepersonell kan gi disse effektene, og hvor lenge effekter vil vare, samt at den individuelle nytten sikkert må overstige eventuelle ulemper.»

Og, interessant nok:

«Nytten av å vaksinere helsepersonell for å beskytte pasientene er foreløpig usikker. […] En ny oppfriskningsdose til helsepersonell kan gi en økt beskyttelse mot å bli smittet med koronaviruset, men denne effekten er trolig kortvarig.»

Og til slutt:

«Helsepersonell er i stor grad personer under 65 år med et immunforsvar som responderer godt på vaksinasjon. Dette innebærer også noe høyere frekvens av de vanlige vaksinebivirkningene sammenlignet med eldre og syke, og risiko for sjeldne men alvorlige bivirkninger som f.eks. myokarditt og kraftige menstruasjonsblødninger.»

Det kan ved fyrste augnekast sjå ut som FHI har mist trua på dei «trygge og effektive koronavaksinane»:

«Folkehelseinstituttet vurderer at det ikke lenger er grunnlag for å anbefale grunnvaksinering til personer i aldersgruppen 18-64 år som ikke har noen underliggende risikofaktorer som kan gi økt risiko for alvorlig sykdomsforløp.»

Berre for tryggleiks skuld anbefaler dei framleis grunnvaksinasjon til dei som er alvorleg sjuke – og gravide. Slik eg tolkar det, kan det dermed sjå ut som om FHI ønskjer å ta vare på landets livsviktige, uunnverlege helsepersonell, medan dei helst såg at det vart fødd færre babyar.

Forsidebilde: CDC

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Nytt av året er at folk i risikogruppene sjølv må ta kontakt med helsetenesta når tilbodet blir annonsert.»

  De som ikke lenger ønsker å leve kan ta kontakt med selvmordstjenesten.

  Svar
 • «…eller – skremmande nok – er gravide. Denne målgruppa vart òg anbefalt hausten 2022.
  …Helsepersonell er i stor grad personer under 65 år med et immunforsvar som responderer godt på vaksinasjon. Dette innebærer også noe høyere frekvens av de vanlige vaksinebivirkningene sammenlignet med eldre og syke, og risiko for sjeldne men alvorlige bivirkninger som f.eks. myokarditt og kraftige menstruasjonsblødninger.»

  Tilfeldigheter selvfølgelig. – Men..:

  ‘I fjor opplevde Hilma Dunfjeld Mølnvik (18) spontanabort.
  Det er sommer. Kalenderen viser 2022, og Hilma er 17 år gammel. Hun har hatt mensen lenger enn hun pleier, og blødningene er større enn vanlig. I tillegg er mensen misfarget, brun, og Hilma har ofte veldig vondt i magen. ‘
  p3.no/hilma-visste-ingenting-om-spontanabort-for-hun-gikk-gjennom-en-selv/

  Og:

  ‘Sjølv om det framleis er usikkert kva som har skjedd med synet til den 32 år gamle matrosen, veit legane at det har noko å med synsnerven og blodtilførselen å gjere ..’
  nrk.no/nordland/martin-_32_-mista-bratt-synet-da-han-lagde-middag-1.16516226

  Svar
 • Regner med at propagandaen vil tetne til etter hvert når det blir klart for eugenetikerne at det har blitt mye vanskeligere å «selge inn» døds-sprøytene hos folk. Regner dog med at opptil 20% av sauene vil stå i kø for å få injeksjonen «sin».
  Dog de allerede injiserte er nok allerede langt forbi redning er jeg redd, slik som NATO-organet Degal «spådde»; nedgang på ca. 70% i vestlige land hvor «vaksineringene» hadde blitt rullet ut for fullt. Nedgangen skulle være «fullført» før 2025, og i 2021 kjøpte Norge inn 3 millioner likposer og plastikkbrett «sånn for sikkerhets skyld», eller for «klimaet», det «grønne skifte» eller en annen idiotisk forklaring.
  Dog hva skal de med 3 millioner likposer, hvis de ikke tror de får bruk for dem?
  Konklusjonen må derfor bli at alle som har latt seg injisere med svineriet de kalte C-19 «vaksine» allerede er «levende lik» som ikke vet de er døde enda, stygt men sant, men det vil nok desverre vise seg å være ganske nær sannheten.

  Svar
 • De skjønner nok at det nærmer seg et oppgjør! Injeksjonene er et biovåpen! Punktum!
  Det er helt ufattelig smertefullt og iakkta at folks tillit til helsepersonell/ leger blir så forferdelig misbrukt. Jeg er så gammel at jeg husker med skrekk og gru Thalidomide barna! Kampen mot det onde herjer som værst og majoriteten aner ingen fare. Prisen for oppvåkning er høy!

  Svar
 • De fornekter seg ikke, våre «demokratiske» styresmakter – nå skal de forgifte oss igjen…….

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det kunne vær fremforhandlet fred tre ganger i Ukraina.

USA satt foten ned hver gang.

Forrige innlegg

Bjørn Lomborg

Stadig mindre skog brenner.
Medieomtalen øker
med færre branner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.