POSTED IN USA

Fersk meningsmåling en uke før valget:

Risikerer Biden riksrett?

0
Print Friendly, PDF & Email

Meningsmåling viser at de spurte venter at republikanerne vil stille Biden for riksrett.

Én av fem amerikanere tror at «det er svært sannsynlig» at det republikanske partiet vil stille Biden for riksrett om de vinner kontrollen i kongressen.

De fleste spurte venter at USAs president Joe Biden kan vente seg en riksrettssak dersom republikanerne får tilbake kontrollen over kongressen i neste ukes valg. Det avslører en ny meningsmåling.

The Rasmussen Reports meningsmåling som kom på torsdag viser at 54 % av de antatte velgerne tror at et Representantenes Hus kontrollert av republikanerne vil stille Biden for riksrett. Mer enn én av fem, eller 22 % mener at det er «svært sannsynlig». Til sammenligning svarer 32 % at de ikke tror riksrett er sannsynlig, blant dem svarer 12 % at «det er helt uaktuelt». Rundt 13 % av velgerne er usikre.

Disse tallene kommer mindre enn én uke før mellomvalget den 8. november. Det er spådd at Bidens Demokratiske parti vil miste kontrollen i Representantenes Hus , og kanskje også i Senatet. Republikanerne er mye mer entusiastiske enn Demokratene når det gjelder å stemme i dette mellomvalget – 38 % mot 24 %.

Joe Biden: The President | The White House

Så langt leder Republikanerne med 51 mot 47 når velgerne blir spurt om hvilken kandidat de vil støtte i sitt distrikt, ifølge en meningsmåling CNN kom med på onsdag.

Selv om et Republikaner-kontrollert Representantenes Hus stemmer for å stille presidenten for riksrett, så behøver det ikke føre til at han tvinges til å gå av. Grunnloven krever minst to tredels flertall i Senatet for at en president må fjernes. Men en riksrettssak vil underminere Bidens politiske agenda, og vil gi Republikanerne mulighet til å skåre politiske poenger.

Dersom Republikanerne vinner dette mellomvalget kan de argumentere med at de har mandat til å gå inn for riksrett, fordi, som Rasmussen-meningsmålingen viser, amerikanerne venter å få dette når de stemmer på en Republikansk kandidat. Resultatet av valget kan også true hjelpen til Ukraina, mener Politico.

I den tiden  Donald Trump var president ble han to ganger stilt for riksrett av det Demokratisk-kontrollerte Representantenes Hus. Senatet stemte 52 mot 48 stemmer for å frikjenne han i 2020. Anklagerne i Representantens Hus manglet 10 stemmer i Senatet for å oppnå to tredels flertall de trengte for å dømme Trump i 2021.

Oversatt av Ingun Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/565917-poll-us-voters-expect-biden-impeachment/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 611 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Monkey Business

Pfizers forretningsmodell er å spre sykdom og selge «kuren».

Previous Post

Sosialisme?

Rødt som Enhetslisten: Systembevarende forandringer?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.